Riku Mannisen pitkä ura huippupesäpalloilijana on tullut päätökseensä. Kuva: Siilinjärven Pesis.

Uutiset

Riku Manninen teki vaikean päätöksen uran lopettamisesta: ”Itkuhan siinä tuli”9.5.2017

Juvan Pallon kasvatti Riku Manninen, 35, lopettaa uransa huippupesäpalloilijana. Alkuvuodesta Manninen allekirjoitti jatkosopimuksen Siilinjärven Pesiksen kanssa, mutta joutui pian sen jälkeen vetäytymään harjoittelusta.

Moni olisi luovuttanut jo aiemmin. Manninen kärsi urallaan heittokäden ja nilkan leikkausta vaatineista vammoista. Lopulta selässä todettu välilevyn pullistuma pakotti tekemään vaikean ratkaisun.

– Hyppäsin autoon hyvissä ajoin ennen harjoituksia, sanoakseni Tuomakselle (pelinjohtaja Nissinen), että tämä olisi tässä. Usean kerran korttelin ympäri ajettuani ja 5 minuuttia ovisummerilla seisottuani sain lopulta rohkaistua itseni ja sanottua Tuomakselle, että tämä oli nyt tässä, en ole enää käytettävissä. Itkuhan siinä tuli, helpotus, Manninen sanoo.

Alun perin uran oli tarkoitus jatkua vielä alkavan kauden.

– Pelihaluja jäi viime kaudesta vielä jäljelle – varsinkin, kun kaudella 2016 olin fyysisesti elämäni parhaassa kunnossa ja Tuomaksen kanssa oli jo selkeät henkilökohtaiset tavoitteet talviharjoittelukaudelle tehtynä, Manninen kertoo.

– Riku on huippu tyyppi, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Loistava tsemppari ja joukkuepelaaja, jota eivät "pienet" vaivat haitanneet. Riku antoi kentällä aina kaikkensa, pelikaveri Samu Vainikainen kiittelee.

Manninen debytoi Ykköspesiksessä kasvattajaseuransa paidassa Juvalla 2001. Takana on 17 superpesisottelua Puijon Pesiksen joukkueessa ja 162 ykköspesisottelua eri joukkueissa. Ykköspesiksen Itä-Länteen Manninen valittiin 2014.

Aiheesta lisää

Laajempi uutinen kuvineen Siilinjärven Pesiksen kotisivuilla