Uutiset

Liitto-Lehdistö tuo naispesiksen parhaat Poriin - Emilia Linna Ykköspesiksestä mukana!9.6.2016

Liitto-Lehdistö-ottelun valitsijat ovat julkaiseet pelaajavalintansa ensi viikon perjantaina Porissa järjestettävään arvo-otteluun. Valinnoista löytyy mielenkiintoisia valintoja aina tehotilastojen kärkinimistä Ykköspesiksen tulevaisuuden lupaukseen. Lisäjännitystä otteluun tuo "Kentän parhaan pelaajan" palkinto, jonka saaja pääsee pelaamaan Kouvolan Itä-Länsi-otteluun.

Naisten Superpesiksen runkosarja on käynnistynyt äärimmäisen tasaisena ja onnistujia on löytynyt laajalta rintamalta kaikista joukkueista. Valitsijoilla ei olekaan ollut helppo tehtävä koota joukkueitaan. Valitsijat nimesivät joukkueisiinsa pelaajia neljä pelaajaa kerrallaan niin, että Liiton valitsija Hanna Itävalo aloitti valinnat.

– Valinta osoittautui yllättävän vaikeaksi tehtäväksi, sillä alkukausi on ollut tasaisempi mitä pitkään aikaan ja joukkueeseen oli tunkua viime metreille asti. Lisäksi vuorotellen valitseminen oli mielenkiintoista ja toi itselleni vähän mieleen NHL:n draft-tilaisuuden, kertoo Itävalo.

Liiton joukkueesta löytyy useita arvo-otteludebytantteja, mutta myös rautaista kokemusta esimerkiksi viime vuoden naispesäpalloilijan Carita Toiviaisen myötä. Toiviainen pääsee myös palaamaan taas "kotikentälleen" Porin pesäpallostadionille, tällä kertaa Liiton paidassa. Lehdistön kokoonpanossa on puolestaan kovaa lyöntivoimaa jokerikaksikko Susanna Puiston ja Janette Lepistön valintojen kautta.

– Lähdin kokoamaan joukkuetta ulkopelin kautta ja sain mielestäni todella kovan nipun. Lehdistö ehti nappaamaan kauden kaksi kovinta lyöjätykkiä, mutta ulkopelillämme pidämme tytöt vähissä tilanteissa. Sisäpeliin meillä on joka osa-alueelle riittävästi osaamista ottelun ratkaisemiseksi, analysoi Itävalo.

Lehdistön kokoonpanosta löytyy yksi todellinen yllätysnimi, kun Ykköspesiksessä tehotilastoja selvästi hallitseva Emilia Linna valittiin joukkueen vahvuuteen. Linna pelaa kuluvalla kaudella sekä Tyttöjen Superpesistä, että Ykköspesistä, jossa hän on takonut viidessä ottelussa tehot 7+19/18.

– Luulin, että joukkueen kokoaminen olisi helpompaa kuin sitten olikaan. Pelkän sisäpelin miettiminen olisi ollut helppoa, mutta kun piti hahmottaa myös ulkopelipaikkoja, niin se teki homman haastavaksi. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen lopulliseen kokoonpanoon. Jalkoja ja lyöntivoimaa on runsaasti, Lehdistön valitsijana toimiva urheilutoimittaja Pasi Mattila kiittelee.

– Erityisellä mielenkiinnolla odotan Lipottarien Emilia Linnan suoritusta. Nuori tyttö on ollut aivan ylivoimainen pelaaja Ykköspesiksessä ja pääsee nyt testaamaan taitoja parhaiden kanssa, perustelee Mattila.

Porissa järjestettävä Liitto-Lehdistö-ottelu on kaupungille ensimmäinen pesäpallon arvo-ottelu koskaan. Järjestävänä seurana Pesäkarhut odottaa paikalle paikkakunnalle tyypillisesti korkeaa yleisömäärää, sillä ottelu houkuttelee katsojia useilta eri paikkakunnilta, varsinkin pelinjohtajien Pori-Rauma-asetelman ansiosta.

– Toivottavasti keli suosii ja yleisöä saapuu paikalle runsaasti. Luvassa on laadukasta peliä ja hyviä taistelupareja, kun useammastakin seurasta on pelaajia molemmissa joukkueissa, päättää Mattila.

Liiton joukkue (valitsija Hanna Itävalo)

Kira Andersson, Kirittäret, Jyväskylä
Anna Hellsten, Viinijärven Urheilijat
Emilia Itävalo, Pesäkarhut, Pori
Emmi Liikala, Lapuan Virkiä
Emma Nieminen, Kirittäret, Jyväskylä
Mia Karppanen, Rauman Lukko
Saija-Maria Saari, Lapuan Virkiä
Noora Patrikainen, Kirittäret, Jyväskylä
Venla Rapila, Pesäkarhut, Pori
Kaisaleena Rautakorpi, Seinäjoen Maila-Jussit
Carita Toiviainen, Lapuan Virkiä
Jatta Vuorinen, Manse PP, Tampere

Pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki, Rauman Lukko
2. pelinjohtaja Tytti Lamppu, Rauman Lukko

Lehdistön joukkue (valitsija Pasi Mattila)

Kirsi Ala-Lipasti, Manse PP, Tampere
Virpi Hukka, Kirittäret, Jyväskylä
Niina Härkönen, Seinäjoen Maila-Jussit
Essi Kylli, Kempeleen Kiri
Janette Lepistö, Lapuan Virkiä
Emilia Linna, Oulun Lipottaret
Susanne Ojaniemi, Pesäkarhut, Pori
Kaisa-Maija Rosvall, Rauman Lukko
Paula Saloranta, Lapuan Virkiä
Susanna Puisto, Pesäkarhut, Pori
Marjukka Urpelainen, Kirittäret, Jyväskylä
Emmi Viitala, Lapuan Virkiä

Pelinjohtaja Sami Österlund, Pesäkarhut, Pori
2. pelinjohtaja Jussi-Pekka Tanskanen, Pesäkarhut, Pori

​Aiheesta lisää

Liitto-Lehdistö-ennakkoliput myy Lippupiste

​Naisten Liitto-Lehdistö-ottelu Porissa pe 17.6. kello 18