Lipottarien seurahistorian alkutaival on ollut täynnä menestystä. Onko seuraava askel jo naisten Superpesiksessä? Kuva: Lipottaret.

Uutiset

Lipottarien naiset vahvistavat Oulun pesisbuumia naisten Ykköspesiksessä12.5.2016

Pelinjohtajien arvioimat naisten Ykköspesiksen ennakkosuosikit ovat vastakkain heti avauskierroksella, kun Oulun Lipottaret kohtaa Hyvinkään Tahkon. Jokainen piste on tärkeä, sillä runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2017.

Vastakkain ovat myös pelaajatähdet. Tahkon joukkuetta luotsaa Suomen mestaruuden Hyvinkäällä 2007 voittanut Iiro Haimi. Lipottarien viuhkassa häärii kaikkien aikojen etenijä- ja ottelutilastoissa kymmenen joukkoon yltänyt Antti Vihtkari, joka jatkaa pelaajauraansa yhä Kempeleen Kirin paidassa.

 

– Tavoite on pelata ehjä ja tasainen kausi. Runkosarjan jälkeen olemme viisaampia, mihin se tulevana kesänä riittää, Haimi toteaa.

 

– Pelillinen ilme on hyökkäävä, haluamme nauttia pelaamisesta. Avainpelaajiamme ovat kaikki 14. Tähtäin on voittaa pelejä, Vihtkari sanoo.

 

Uusina joukkueina ovat naisten Ykköspesiksessä mukana Mailajuniorit Kankaanpäästä ja Mailattaret Vaasasta.

 

– Kova on tavoite (ylemmät pudotuspelit), joten joka osa-alueella tekemisen on oltava parastamme, jotta pisteitä saadaan otettua, muistuttaa Mailajuniorien pelinjohtaja Juha Haapasilta.

 

– Mailattaret on nuori yhdistelmäjoukkue Vaasa-Vähäkyrö-Seinäjoki -alueelta. Vahvuutemme on laaja materiaali sekä roolitus, sillä joka osa-alueelle löytyy spesialisti. Tavoitteet täyttyvät, kun onnistumme pelaamaan tasaisen kauden ilman isompaa suoritustason vaihtelua, pelinjohtaja Tommi Nevala kertoo viitaten paikkaan ylemmissä jatko-otteluissa.

 

Naisten Ykköspesiksessä pelataan kaksinkertainen runkosarja. Voittaja nousee suoraan Superpesikseen, kakkonen ja kolmonen ratkaisevat pääsyn superpesiskarsintaan.


Aiheesta lisää
 

Kauden 2016 ennakkopaketit