Jukka Karttusesta Kankaanpään Mailan miesten superpesisjoukkueen pelinjohtaja

Kuvassa Kankaanpään Mailan puheenjohtaja Antti Kivelä (vas.), uusi pelinjohtaja Jukka Karttunen sekä valmentaja Olli Viljaranta.

Uutiset

Jukka Karttusesta Kankaanpään Mailan miesten superpesisjoukkueen pelinjohtaja21.12.2013

Kankaanpään Mailan miesten superpesisjoukkueen peliä kaudella 2014 johtaa jyväskyläläinen Jukka Karttunen. 39-vuotiaan Karttusen sopimus on mallia 1+1 sisältäen optiovuoden.

Karttunen on Puurtilan Kisa-Poiken kasvatti ja kotoisin Varkaudesta, mutta asunut jo pitkään vaimonsa sekä kolmen lapsensa kanssa Jyväskylässä, jossa työskentelee kaupungin liikuntatoimen palveluksessa. Karttunen toimi Kirin superpesisjoukkueen pelinjohtajana kaudet 2010 ja 2011. Sitä ennen hän toimi kaksi vuotta Kirin seurajohtajana ja on nykyään mukana seuran junioritoiminnassa. Pelaajana Karttunen on savolais- ja keskisuomalaisjoukkueiden lisäksi esiintynyt Kouvolan Pallonlyöjissä. Hän on suorittanut pesäpallon lajivalmentajatutkinnon vuonna 2010 ja toiminut myös pitkään tuomaritehtävissä mm. naisten superpesistasolla kaksi vuotta.

Karttunen vastaa hyvin pelinjohtajatyyppiä, jota Kankaanpäässä haettiin. Jukalla on vahva innostus ja motivaatio tehdä töitä nuoren ja osin kokemattoman joukkueemme kanssa. Hänellä on myös vahva päävalmentajan Olli Viljarannan tuki takanaan. Karttunen oli nimenomaan yksi Viljarannan pelinjohtajaehdokas.

Pelaajapuolella neuvottelukosketus on edelleen muutamaan vapailla markkinoilla olevaan pelaajaan, joista KaMassa ollaan kiinnostuneita. Päätökset joukkueen pelaajiston täydentämisestä siirtyvät kuitenkin ensi vuoden alkupuolelle Joulun ja Uudenvuoden jälkeiseen aikaan.
 
Kankaanpään Mailan talous kohenee

Seuralla on takanaan kaksi tappiollista vuotta. Kaudet 2011 ja 2012 eivät miesten superpesiksessä tuoneet riittävää kilpailullista ja taloudellista tulosta. Varsinkin kausi 2012 oli panostukseen nähden kilpailullisen tuloksen osalta syvä pohjakosketus, mikä näkyi myös taloudessa. Kolmen vuoden tasapainotusohjelman ensimmäinen vuosi alkaa olla lopuillaan ja talous on saatu nousukurssiin. Marraskuun lopun tulosennusteen mukaan seura on tekemässä noin 30 000 euron positiivisen tuloksen, joka tarkoittaa noin 80 000 euroa parempaa tulosta, kuin vuotta aiemmin. Taseeseen kertynyttä alijäämää saadaan näin pienennettyä, vaikka se vielä reilusti miinukselle jääkin.

Kauteen 2014 KaMa lähtee maltillisella ja tasapainottavalla talousarviolla. Miesten superpesistä pelataan noin 330 000 euron budjetilla ja seuran koko menobudjetti on noin 560 000 euroa sisältäen miesten superin lisäksi hallinnon, naisten ykköspesiksen, molemmat Suomen sarjat, tyttöjen ja poikien superpesikset, B-poikien SM-sarjan sekä muun junioritoiminnan. Merkittävin säästö saavutetaan henkilöstökustannuksista. Tavoitteena on saada taseen alijäämää vähennettyä siten, että seuraavana vuonna 2015 kumulatiivinen tase saadaan positiiviseksi ja talous todelliseen tasapainoon.

Kilpailullisesti merkittävimmät tavoitteet ovat miesten superpesiksessä kahdeksan joukkoon pyrkiminen ja naisten nouseminen superpesikseen. Myös juniorisarjoissa tavoitellaan SM-mitaleita.

Seuran puheenjohtajana jatkaa Antti Kivelä, joka johtaa myös seuran operatiivista toimintaa sekä markkinointia.

Aiheesta lisää:


Miesten joukkueen harjoitusrinki: http://www.kankaanpaanmaila.fi/miehet
 

¨