Lännen lyöntivoima liikaa Idän A-pojille!

Uutiset

Lännen lyöntivoima liikaa Idän A-pojille!12.7.2013

1052 katsojaa pääsivät todistamaan upeassa säässä Lännen 0-1 (0-3, 3-3) voittoa ja arvo-otteluviikonlopun avausta. Avausjakson sisäpelin kanssa tuskaillut Itä heräsi toisella jaksolla ja ottelun atkaisua saatiin jännittää viimeisen tasoittavalla asti.

Avausjaksolla Länsi esitti rautaista ulkopeliä lukkari Henri Itävalon johdolla. Tilastollisesti Länsi voitti kolmostilanteet 8-0 ja kärkilyönnit peräti 23-4. Lännen ykköskärjessä etenkin Tuomas Tuohisaaren ja Teemu Nikkasen ruuti oli kuivaa. Kumpikin kirjautti tililleen kolme onnistumista. Idän parasta osaamista esitti ulkokentällä Sotkamon Jere Vikström, joka esitti useita yleisöä kohahduttaneita syöksykoppeja ja piti näin lukemat Idän kannalta siedettävinä. Lännen tiiviiseen ulkokenttään yritettiin päästä jopa karkaamalla. Janne Hyvösen nopeus ei kuitenkaan riittänyt.

Idän pelinjohtaja Mikko Korhonen arvioi joukkueensa esitystä seuraavasti:
- Hyvin päästiin ulkopelissä pelillisesti avaamaan, mutta valitettavasti tunnepuolella jäätiin jälkiin. Ei käytetty sitä momenttumia, mikä meillä oli. Sisäpelistä jäi yksinkertaisesti puuttumaan keskiosumat.

Trillerimäinen toinen jakso

Toisella jaksolla myös Itä pääsi juoksujen makuun. Henri Itävalo kokeili Idän kaaren hoksottimia tarjoamalla taktisen väärän, vaikka hänellä oli jo väärä aiemmin alla. Itä huusi väärän pois ja sai itselleen avausjuoksun. Itä heräsi neljännen aloittavalla, kun Roni Vartama onnistui kotiuttamaan upealla näpyllään Jere Vikströmin. Vartama pääsi myös toimimaan juoksun tuojana, kun Lauri Rönkön kupperi upposi vastustamattomasti väliin. Viimeisen tasoittavalle lähdettiin siis Idän 3-1-johdossa.

Lännen takaa-ajon avasi Tuomas Tuohisaari, joka iski kolmosjatkeelta pallon läpi. Lyönnillä kotiin ehti kotikentällään pelannut Riku Hokkanen. Lännen voiton varmisti Vimpelin Vedon kova kaksikko. Severi Lassilan lyönti tippui polttolinjan taakse ja Matias Rinta-Aho pääsi tuulettamaan voittojuoksua tuojan roolissa.

Kentän parhaana palkittu Tuomas Tuohisaari oli vaatimaton omasta suorituksestaan:
- Katsoin siinä, että Jere (Vikström) oli vähän keskellä ja painoin pystäriä menemään, joka sattui sitten menemään läpi. Aika peruspelaamista oli itseltä. Vähän vielä jaloissa painoi, kun eilen oltiin vielä yötä Joensuussa pelin jälkeen ja muutenkin melkein joka toinen päivä tullut pelattua.

Palkitut:
Itä I: Jere Vikström (0/2, 5kl)
Itä II: Joni Rytkönen
Kentän Paras: Tuomas Tuohisaari (1/1, 9kl)
Länsi I: Teemu Nikkanen (5kl)
Länsi II: Antti Korhonen (1/0, 5kl)

¨