Tähtipelaaja Sini Strander, Rauman Lukko

Kuva: Juha Koivula

Uutiset

Tähtipelaaja Sini Strander, Rauman Lukko4.7.2013

Viikon tähtipelaaja on Rauman Lukon Sini Strander. 22-vuotias raumalaisten kapteeni antaa etenkin ulkopelissä siepparina kaikkensa joukkueensa eteen. Lopussa myös viikon tulokkaan, lukkari Marjut Rantasen haastattelu.

Paras peliominaisuutesi?
Ehkä se on se peliäly, joka mulla on parhaiten kehittynyt - ei niinkään fysiikka.

Kauden paras oma suorituksesi?
Varmaanki joku tilanne, jossa olen saanut joukkueen nostettua tiukasta paikasta voittoon. Tampereella ulkopelaaja vähän räpelsi, kun löin pallon pussiin ja peli ratkesi siihen saamaamme juoksuun.

Viikon paras Superpesiksen pelisuoritus?
Lipsulan Janika debytoi Superpesiksessä ja löi heti 3 juoksua. Jäi varmasti kaikkien mieleen. Tuli vaikeeseen paikkaan, mutta  onnistui hienosti omassa roolissaan.

Mikä taktiikka erottaa joukkueenne muista?
Meidän peli perustuu aika pitkälti rautaiseen ulkopeliin. Ei ole vastustajan ollut siihen helppo tehdä tilanteita juoksuista puhumattakaan. Se on ehdottomasti ollut meidän parasta osa-aluetta, mutta vastaavasti sisäpeli onkin sitten tökkinyt etenkin viime peleissä.

Mikä joukkue on pahin vastustajanne ja miksi?
Yleensä se on Pori ollut ja etenkin Porissa. Ei ole ollut ikinä Pesäkarhuja helppo voittaa, mutta saatiin kaadettua ne jo tällä kaudella Raumalla. En tiedä loppujen lopuksi onko mitään ylitsepääsemättömän vaikeaa vastustajaa edes olemassa. Viime kaudellakin se nähtiin, kun pystyttiin voittamaan Lapuakin kahdesti pudotuspeleissä. Pori kuitenkin vierassa pahin paikka pelata.

Tämän vuoden kotiyleisöänne on hehkutettu mediassa. Kerro siitä ja sen muutoksesta aikaisempiin kausiin tarkemmin.
Aikaisemmin yleisö ei tosiaan ole ollut niin hyvin mukana peleissä. Viikonloppuna hävittiin vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotona, että ehkä sen takia se yleisö on lähtenyt paremmin mukaan. Kannustusta on löytynyt niinäkin hetkinä, kun ollaan oltu tappiolla. Aiemmin ei hädän hetkellä ole apua herunut. Näin pelaajan kannalta voin sanoa, että olen ollut erittäin tyytyväinen raumalaiseen yleisöön. Se on ollut meille tällä kaudelle se kuuluisa 13. pelaaja.

Pelasitte vahvan alkukauden, mutta yksikään pelaajanne ei mahtunut Lännen joukkueseen. Oliko tämä sinulle yllätys?
No eipä se Lännen joukkue nyt niin hirveästi yllättänyt. Aikaisempinakin vuosina siellä lähinnä Porista ja Lapualta on ollut naisia. Vähän harmittaa yleisönkin kannalta, kun vain käytännössä kahdesta joukkueesta on pelaajia. Olisi yleisönkin kiva varmaan nähdä välillä uusia kasvoja kentällä - Lännen puolellakin tänä vuonna sentään seitsemän joukkuetta, joista valita.

Kovan alkukauden jälkeen pelinne on nyt hieman takkuillut. Mistä moinen ja miten tilanne korjataan?
Kunhan saadaan takaisin usko itseen ja niihin suorituksiin, mitä alkukaudesta tehtiin, niin siitä se lähtee. Ulkopeli on toiminut koko kauden, mutta sisäpeli on ja etenkin kotiuttaminen on takkuillut pahemman kerran. Eiköhän se nyt tällä Turun voittamisella auennut

Supersunnuntai:

Tähtipelaajan analyysi tulevasta Supersunnuntain pelistä: (vastassa Vihdin Pallo)
Odotan tosi kovatasoista peliä, meillä on ehdottomasti näytön paikka. Aika lailla pakko voittaa se ottelu, jos vielä kotietu pudotuspeleihin halutaan. Vedetään tässä muutama hyvä treeni ja itseluottamus kohilleen. Vihti ei oo Raumalla kauhean hyvin pärjännyt, joten hyvän yleisön kautta lähdetään heidät taas voittamaan.

Tähtipelaajan kommentit Supersunnuntain vastustajasta:
Vihdillä ei ketään sellaista ylivertaista huippupelaajaa ole, vaan aika tasainen joukkue. Hyvä porukka etenkin, kun saavat heidän pelihurmoksensa päälle. 3-4 ensimmäistä naista, kun saadaan kärjestä heiltä pois, niin eiköhän se sen jälkeen ole meidän heiniämme. Täytyy pitää huoli siitä, että he eivät pääse hurmokseen. Omalla hyvällä pelillä lähdetään siihenkin otteluun, ratkaisupaikat on jo ennalta katsottu.

Missä vieraspaikkakunnalla on kovaäänisin yleisö?
Lapualla varmaankin tai sitten Viinijärvellä. Porissakin tietysti meitä vastaan on aina, kun kyseessä on paikalliskamppailu. Lapualla jäi viime vuonna pudotuspeliottelut mieleen, ääntä kyllä riitti. Viinijärvellä yleisö välillä huutelee omilleenkin, jos ei kotijoukkueen peli kulje. En tiedä sitten, kuinka hyvä asia se heille on.

Kysymys edelliseltä tähtipelaajalta: Mitä tapahtuu Rauman Lukon bussissa pelireissuilla?
Riippuu tietysti vähän siitä, kuinka pitkä matka on. Palaveria kuitenkin pidetään aina ja etenkin pitkillä reissuilla nukutaan aluksi. Jokainen keskittyy tulevaan otteluun omalla tavallaan. Jotkun pelaavat korttia tai muita pelejä, osa kuuntelee musiikkia. Itse kuuntelen myös musiikkia ja etenkin alkukaudesta, kun vielä koulujuttuja oli tulilla, niin väsäili sitten niitä ja luki tentteihin. Keskustelua tulevasta ottelusta käydään joukkuekavereiden kanssa taktiikan osalta ja haetaan musiikin kautta se oikea fiilis otteluun.

Pesiksen Maailman pelaajakortti
Rauman Lukon pelaajakortti

Viikon tulokkaana on joukkueestanne Marjut Rantanen. Kuvaile häntä pelaajana ja kerro, mitä odotat häneltä tällä kaudella:
"Mapa" on taktisesti hyvä ja monipuolinen lukkari ikäänsä nähden. Tosi lahjakas ja korkea tolppakin löytyy. Loukkaantui tuossa, mutta palasi nyt jälleen lautasen ääreen. On kyllä täyttänyt kaikki odotukset tähän asti. Oman roolin hommat on hoituneet suunnitelmien mukaisesti. Siinä meillä on kyllä tosi hyvä tulevaisuuden lukkari varmasti. Tykkää treenata kovaa.

Tämän viikon tulokkaana on siis Rauman Lukon Marjut Rantanen. 18-vuotias lukkari valittiin toistamiseen Lännen B-tyttöjen joukkueeseen.

Mitkä ovat omat tavoitteesi tänä kesänä kentällä ja sen ulkopuolella?
Tarkoituksena olisi, että ehjän kauden saisi pelattua. B-tyttöjen Itä-Länteen olisi hieno päästä ja napata mitalit kaulaan sekä Lukon naisten että Feran B-tyttöjen kanssa kauden päätteeksi.

Pelasit B-tyttöjen I-L jo viime vuonna. Tämänvuotinen valinta ei tainnut tulla yllätyksenä?
No kyllä se vähän yllätyksenä tuli kumminkin, mutta ei sentään shokkina.

Miten saat sovitettu yhteen pelaamisen sekä Naisten että Tyttöjen Superpesiksessä?
Ihan hyvin se on onnistunut. Pääsääntöisesti pelaan vain superia, mutta tottakai menen B-tyttöjenkin peleihin, jos siellä vain tarvitaan. Superissakin minua loukkaantumisen ajan tuurannut Juulia Kuusio on pelannut siellä hyvää kautta, joten eipä ole niin ollut tarvettakaan. Ratkaisupeleihin on alustavasti suunniteltu, että menen sitten pelaamaan.

Milloin päädyit pesäpallon pariin ja miten?
Sisko pelasi junnuna, niin tuli sitten siellä pesiskentillä jo pienenä pyörittyä. Vaikutti hyvältä lajilta ja näytti sen verran hienolta, että itsekin halusin pelaamaan!

Keneltä joukkueesi pelaajalta otat eniten oppia?
Stranderin Siniltä. Siinä on kyllä sellainen nainen, joka ei ikinä luovuta. Vaikka oltaisiin häviöllä niin Siniltä ei löydy kyllä ikinä luovuttaja-asennetta vaan sen johdolla ollaan sitten lähetty puskemaan uudestaan kohti voittoa.

Keitä pelaajia seurasit pesäpallourasi alkutaipaleella?
En oikeen itse ole seurannut ketään Superin pelaajia, että ei mulla ketään idoliakaan olea. Mä vaan oon pelannut aluksi Laitilassa ja nyt sitten täällä Raumalla, mutta ei tännekään tullessa ketään idolia kenestäkään syntynyt.

Pesiksen Maailman pelaajakortti
Rauman Lukon pelaajakortti

¨