Tähtipelaajat: Juha Korhonen & Valentin Ikonen, Hyvinkään Tahko

Kuva (c): Markku Ekholm (markkue.kuvat.fi)

Uutiset

Tähtipelaajat: Juha Korhonen & Valentin Ikonen, Hyvinkään Tahko19.5.2013

Viikon joukkueesta, Hyvinkään Tahkosta, tähtipelaajahaastattelussa ajatuksiaan kertovat viime kauden jälkeen Vuoden pesäpalloilijana palkittu Juha Korhonen sekä Tahkon nouseva kyky, 17-vuotias Valentin Ikonen.

Paras peliominaisuutesi?
Näin monen pelivuoden jälkeen pärjää jo tällä kokemuksella varsin pitkälle.

Kauden paras oma suorituksesi?
Varmaan se on se ensimmäisen pelin toisen jakson ykkösrajanäpy, jonka siihen sorvasin. Se oli itse asiassa jo ennen peliä mietitty lyönti, jolla piti heti aloittaa, mutta paikka tulikin vasta toisella jaksolla. Sinänsä suoritus meni suunnitelman mukaan, mutta vuoroparillisesti meni vähän turhan pitkälle.

Viikon paras Superpesiksen pelisuoritus?
Ensimmäisenä tulee mieleen Harjun Villen ratkaisu tuossa torstain avauspelissä. Kylmäpäisesti tökkäsi toisen jakson viimeisen tasoittavalla näpyllä voittojuoksun viiteen-neljään ja ratkaisi meille sillä bonuspisteen.

Miten taktiikkanne erottaa joukkueenne muista?
Monesta muusta joukkueesta poiketen me yritämme ihan tosissaan pelata kahden kärjen peliä. Ainakin KaMa-pelissä onnistuttiin kohtalaisesti sieltä kakkoskärjestäkin lyömään juoksuja.

Mikä joukkue on pahin vastustajanne ja miksi?
Sotkamohan sieltä valtaistuimelta pitäisi tiputtaa, jos meinaa menestystä hamuta ihan tappiin asti. Viime kauden mestarihan on ainakin ennakkokaavailuissa se pahin vastustaja. Varsinkin vielä tässä vaiheessa kautta, kun voimasuhteista ei voi oikein sanoa muuta kuin sen, mitä hallikausi näytti ja papereilla lukee.

Viime kausi oli sinulle henkilökohtaisesti täysosuma: kausi päättyi Vuoden pesäpalloilijan titteliin. Joko se on kokonaan unohdettu?
Menneen talven lumiahan se jo on, mutta totta kai se silloin syksyllä tuntui kivalta! Itseluottamustahan se tietysti toi ja jätti, nyt tietää että osaa ja pystyy pelaamaan pelistä toiseen hyvällä tasolla. Sitä on yrittänyt pitää mukana, mutta muuten se on jo nollattu.

Tahko vahvistui täksi kaudeksi mielenkiintoisilla nimillä; Pasi Kokkosella, Kimmo Carlsonilla ja Petri Kulmalalla. Millaisia jätkiä nämä herrat ovat?
”Purrohan” (Kokkonen) on joukkueen nestori ja tuo tietysti kokemusta. Hän kertoo oman mielipiteensä hyvin voimakkaasti, kuten pitääkin, koska muuten peli ei kehity. Ja totta kai pelillisetkin ominaisuudet ovat hyvät, huippukaveri! ”Conny” (Carlson) ja ”Pena” (Kulmala) ovat vähän hiljaisempia, mutta heiltäkin tulee hyviä havaintoja ja ideoita, mutta niitä joutuu välillä vähän lypsämään. Hyvin ovat kaverit sopeutuneet ja varmasti koko ajan paremmin, kun tässä Hyvinkäällä nyt asuvat.

Itä–Länsi-ottelut pelataan tänä vuonna Hyvinkäällä, uudistetussa Pihkalassa. Millaisia ajatuksia arvo-ottelu kotistadionilla herättää?
Kaksi kertaa olen päässyt Itä-Lännen pelaamaan kotikentällä, kerran junnuissa ja kerran miehissä. Kotikenttä antaa sellaisen ekstralatauksen, on se pelaaminen vähän erilaista. Jonkunlainen henkilökohtainen tavoite se tänäkin vuonna on, että kotiyleisön eteen pääsisi Itä-Lännen pelaamaan, mutta sinne on pitkä matka ja hyvin täytyy pelata, jotta Lännen porukkaan mahtuu!

Missä vieraspaikkakunnalla on kovaäänisin yleisö?
Varmaan se tuolta Vimpelistä löytyy jos mietitään ihan peliä kuin peliä, mutta totta kai muualtakin tiukan paikan meininkiä löytyy. Vimpelissä se katsomo on vielä sellainen, että yleisön meteli kumisee aika kivasti sen peltikaton alla ja katsomo on vielä lähellä kenttää.

Kysymys seuraavalle tähtipelaajalle?
Joko Sotkamosta on lumi sulanut?!

Nuori tähtipelaaja: Valentin Ikonen

Viikon nuori tähtipelaaja on Tahkon Valentin Ikonen, joka pelasi perjantain avauskierroksella uransa toisen miesten Superpesis-ottelun. Edelliskaudella pelaamassaan debyyttiottelussa nuorukainen jo löi avausjuoksunsa ja perjantaina tuli tilille ensimmäinen tuonti. Ikosella on edessä todella työntäyteinen kesä, sillä 17-vuotias lupaus pelaa Tahkon junioreissa, Ykköspesistä Punamustissa ja vielä Tahkossa Superia.

Mitkä ovat omat tavoitteesi tänä kesänä kentällä ja sen ulkopuolella?
Kentällä pelaan montaa eri sarjaa. Junnuissa tavoite on omalla esimerkillä johtaa joukkuetta ja henkilökohtaisilla ratkaisuilla ratkoa pelejä. Punamustissa Ykköspesiksessä pääsen pelaamaan isossa roolissa ja sen kautta toivottavasti kehityn paremmaksi pelaajaksi. Superissa niissä peleissä, mihin kutsu tulee, niin oman roolin täyttäminen on se juttu.

Ulkopuolella tavoite on tietysti pysyä terveenä, mutta aika paljoltihan nuo ajatukset pesiksessä pyörii. Ei siinä oikein muuta ehdi, mutta jos vapaata on, niin silloin sitten näkee kavereita ja muuta. Ei siinä oikein kummempaa pysty - eikä haluakaan!
 
Milloin päädyit pesäpallon pariin ja miten?
Vuonna 2003 Järvenpäässä oli pesisbuumi, kun Kinnarin Pesis eteni aina finaaleihin saakka. Itse olin siellä pikkupoikana katsomassa ja pääsin finaalisarjassa heittämään avausheiton Kohosen Tonille ja pääsin Tonia kättelemään. Se oli sellainen hetki, että tajusin heti, ettei paluuta välttämättä ole! Sen jälkeen ei ole tarvinnut paljoa muuta miettiä tai tehdä.

Tästä Tahkon porukasta Järvenpäässä silloin pelasivat Kokkosen Pasi, Rantasen Riku ja Rantatorikan Timokin! Aika uskomattomalta tuntuu, että silloin pikkupoikana katsoi heidän peliä, ja nyt tässä niiden kanssa treenaa ja pelaa.

Keitä pelaajia seurasit pesäpallourasi alkutaipaleella?
Meriläisen Markus
oli yksi ja Kohosen Toni tietysti, ja Timo Rantatorikka sekä Jani Komulainen.

Keneltä joukkueesi pelaajalta otat eniten oppia?
Juha Korhoselta ja Timo Rantatorikalta. Heillä on molemmilla todella hyvä pelisilmä ja näkemys pelistä – ja tietysti pitkä kokemus. Antavat todella paljon nuorille vinkkejä tuossa kaarella ja muutenkin treeneissä. Sieltä tulee tosi hyviä juttuja, mitä kannattaa huomioida, että kehittyy itse eteenpäin.

Pihkalan stadion sai talvella uuden, uljaan pääkatsomon ja heinäkuussa Itä-Länsi valtaa kaupungin. Millainen buumi Hyvinkäällä on päällä?
Stadion tosiaan uusittiin ja tehtiin myös hyviä pelaajahankintoja! Ensimmäisessä pelissä Pihkalassa oli tosi hyvä tunnelma ja tuntuu kyllä, että hyvä tunnelma on päällä. Hyvinkää on kuitenkin suhteellisen pieni paikkakunta, niin täällä on tiivis ja hyvä henki.


***
– Matti Lindholm
matti.lindholm@superpesis.fi
Twitter:

@MattiLindholm

 

¨