Seinäjoella tähytään valtakunnan kärkeen

Uutiset

Seinäjoella tähytään valtakunnan kärkeen3.11.2017

Yhteistyö Veikkausliigajoukkue SJK:n kanssa kuuluu osana suunnitelmaan, jonka avulla on tarkoitus kehittää niin juniori- kuin edustusjoukkuetoimintaa Seinäjoella.

Seinäjoen JymyJussien hallituksen puheenjohtajalla Ossi Viljasella oli pohdinnan paikka. Seinäjoelta löytyy tällä hetkellä pääsarjajoukkue niin naisissa kuin miehissä ja pelaajamäärältään Seinäjoen Maila-Jussit on Suomen suurin pesäpalloseura. Kuitenkin niin edustusjoukkueen kuin juniorityön osalta halua riitti vielä yhden askeleen ottamiseen. Katse kääntyikin odottamattomaan suuntaan, maakunnan jalkapalloylpeyteen SJK:hon.

– Moni on puhunut sitä, että onko SJK meille punainen vaate. Itse ajattelen niin, että SJK on asettanut Seinäjoella riman, missä urheiluseuran pitää niin fasiliteeteiltaan kuin tekemiseltäänkin olla, Viljanen korostaa.

– On ihan turha huutaa, että ne vie meidän muijat, jos me ei itse olla siellä tasolla missä pitäisi, Viljanen naurahtaa.

Synergiaetua lähdetään hakemaan juniorityön kehittämisen kautta erilaisin tempauksin sekä markkinointiyhteistyön kautta kiinteistövälitysketju Kotijoukkueen kanssa, joka on jo aiemmin ollut mukana kehittämässä seinäjokista urheilua SJK:n kautta.

Suunniteltuihin yhteisiin tempauksiin kuuluu muun muassa kesäkuussa Seinäjoella järjestettävä Kotijoukkue-päivä. Tällöin jalkapallo- ja pesäpalloseurat ovat esillä Seinäjoen keskustorilla ja JymyJussien sekä SJK:n tuona päivänä pelattavien kotiotteluiden lipputulot ohjataan lyhentämättömänä junioritoimintaan.

Tämän lisäksi käyttöön otetaan junioreille suunnattu kausikortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn jalkapallon ja pesäpallon pääsarjaotteluihin Seinäjoella. Kausikortin hinta sisältyy seurojen kausimaksuun ja niiden tulot ohjataan junioritoiminnan toimintaedellytysten kehittämiseen ja valmennustoiminnan vahvistamiseen.

– Ei tarvitse olla matemaattinen nero ymmärtääkseen, miten merkittävistä summista puhutaan, kun näillä tempauksilla ohjataan rahaa suoraan junioritoimintaan, Viljanen huomauttaa.

– Onhan tässä myös kasvatuksellinen seikka, kun nuoret pääsevät katsomaan pelejä. Voisi sanoa, että me ollaan sen suhteen hukattu pari sukupolvea.

Kirkkaimpana kruununa siintää Viljasen mukaan tavoite pelata loppuotteluissa uudelleen nimetyllä Kotijoukkue Areenalla viiden vuoden sisällä. Edellisen kerran Seinäjoella ollaan pelattu miesten osalta loppuotteluissa syksyllä 1988 ja Seinäjokeen vuonna 2009 liitetyssä Nurmossa loppuotteluhuumaa koettiin kauden 2005 päätteeksi. Edellinen mestaruus alueelta on Seinäjoen Maila-Jussien voittama kaudella 1987. Naisissa edellinen loppuotteluvisiitti on vuodelta 2007. Tuolloin finaaleissa nähty Peto-Jussit pelasi tosin kotipelinsä Peräseinäjoella.

– Jos tavoitetta ei ole, niin toiminnassa ei ole järkeä. Nykyisessä miesten joukkueessa potentiaali on, mutta nyt katsotaan, onko myös seura sillä tasolla, että pääsemme tavoitteeseen, Viljanen toteaa.

JymyJussien nettisivut

Seinäjoen Maila-Jussien nettisivut

¨