Vuokatin Veto nousi Superpesikseen

Nousuriemua Sapsojärvessä. Kuva: Kimmo Rauatmaa.

Uutiset

Vuokatin Veto nousi Superpesikseen23.8.2012

Naisten Ykköspesiksen mestaruus ja sen myötä myös nousu Superpesikseen meni kaudella 2012 Vuokatin Vedolle. Joukkue kaatoi Kankaanpään Mailan finaalisarjassa suoraan voitoin 3-0.

Vuokatin Veto varmisti keskiviikkona nousun naisten Superpesikseen kaudeksi 2013. Ykköspesiksen mestaruus ja sen tuoma nousu pääsarjaan irtosi kolmannella voitolla Kankaanpään Mailasta, tällä kertaa jaksoin 1–0 (0-0, 2-1).

Juoksuttoman avausjakson jälkeen Reeta Korhonen löi ja Vilma Leinonen toi kotijoukkue Vuokatille 1–0-johtojuoksun toisessa vuorossa ja seuraavassa oli Salla Kilpeläisen vuoro lisätä Vedon johtoa kunnarilla. KaMan kavennus Ella Kaasisen ja Anniina Kiviharjun toimesta oli laiha lohtu, kun tasoitusta ei enää tullut. Vuokatti vei ottelun 1-0 ja koko ottelusarjan 3-0.

– Sisäpeli oli nihkeähköä, mutta ulkopeli oli hyvää. Tyypillinen peli tähän sarjaan, kahdessa ensimmäisessäkään pelissä kummallakaan joukkueella ei ollut huikeaa sisäpelijuhlaa, Vuokatin pelinjohtaja Niina Sippola kertasi ratkaisevan ottelun jälkeen.

Vuokatti lähti kauteen vain yksi tavoite mielessään, nousu Superpesikseen. Kaudesta 2008 jatkunut tie Ykköspesiksessä tuli nyt osaltaan päätökseen, kun tie vie sarjaporrasta ylemmäs.

– Ei tätä vielä ihan täysin tajuakaan! Nyt vaan hiljaa nautiskelee mielessään, mutta eiköhän fiilis tästä vielä riehakkaammaksi muutu. Tämä oli kuitenkin meidän ainoa tavoite siitä lähtien, kun syksyllä ensimmäisen kerran kokoonnuimme.


Yleisöennätys reilusti uusiksi

Monet odottivat Ykköspesiksen runkosarjan ykkösen ja kakkosen finaalisarjasta jopa viiden ottelun taistoa, mutta tällä kertaa nousu ratkesi lyhyen kaavan mukaan. Pelit olivat äärimmäisen tasaisia, mutta Veto käänsi ne kaikki niukasti nimiinsä - kerran supervuorossa, kerran kotiutuslyöntikilpailussa ja ratkaisevan pelin jaksoin 1–0, juoksuin 2–1.

– Tämän pelin ja oikeastaan koko sarjan ratkaisi mielestäni se, että meillä oli himpun verran enemmän pelaajia, jotka pystyivät ratkaisemaan pelin. Jokaisessa pelissä eri pelaaja ratkaisi, Sippola näki.

Avausfinaalissa VuVen I-palkittu oli Essi Saastamoinen, toisessa Heta Rautiainen ja viimeisessä Salla Kilpeläinen.

Nousu tuo nuorelle joukkueelle omat haasteensa. Pääsarjassa pelaaminen vaatii joukkueelta, pelaajilta ja muiltakin totta kai enemmän.

– Meillä on joukkue täynnä nuoria tyttöjä, kaksi vanhinta on syntynyt vuonna 1990. Nyt otetaan tavallaan askel aikuisuuteen ja tosiepeleihin – nyt se pesäpalloilijan elämä vasta oikeasti alkaa.

Kolmatta, ottelusarjan ratkaissutta finaalia Hiukan pesäpallostadionilla oli katsomassa ennätyksellinen 642 katsojan kotiyleisö! Vanha yleisöennätys oli ensimmäisestä finaalista, jota oli katsomassa 311 silmäparia. Ennen kuluvaa kautta seuran yleisöennätys oli 308 katsojaa heinäkuulta 2008, ottelusta Vuokatti-Viinijärvi.

– Mitä tuossa on kuulostellut, niin on tuntunut, että ihmiset ovat hirveän kiinnostuneita meistä. Yleisöä oli katsomossa paljon ja ihmiset ovat tukeneet. Se on tietysti mukavaa, pelinjohtaja riemuitsi.

- Matti Lindholm
matti.lindholm@superpesis.fi

Lue lisää!

HS: Sotkamo pääsarjaan myös naisten pesäpallossa

¨