Viikkoanalyysi: Pesiskesän viimeinen viikko?

Uutiset

Viikkoanalyysi: Pesiskesän viimeinen viikko?11.9.2017

Naisten mestaruus ja miesten pronssit ratkeavat varmuudella tulevana viikonloppuna, mutta myös miesten SM-kultien kohtalo voi selvitä, mikäli Sotkamon Jymy voittaa toisen ja kolmannen loppuottelun.

Naisten loppuotteluissa kotietu on ollut valttia, joten Manse PP lähtee tulevaan viikonloppuun 2-1 johdossa. Näin ollen mestaruus on sille ensi kertaa katkolla Porissa lauantaina, mutta mikäli Pesäkarhut voittaa tuon, pelataan ratkaiseva viides finaali heti seuraavana päivänä sunnuntaina Kaupissa.

Tunnelma kaikissa kolmessa loppuottelussa on ollut suorastaan mykistävä. Porissa on jo vuosikaudet kirjattu runkosarjassakin yli 1000 katsojan keskiarvoja, mutta nyt myös tamperelaiset ovat löytäneet tiensä Kauppiin ja kahdessa ensimmäisessä Tampereella pelatussa kamppailussa paikalla on ollut keskimäärin 1800 äänekästä silmäparia. Lue lisää tästä.

***

Naisten pronssimitaleiden kohtalo selvisi suoraan kahdessa ottelussa, kun Lapuan Virkiä osoittautui selvästi Kempeleen Kiriä paremmaksi. Näin ollen lapualaisten mitaliputki venyi kymmeneen vuoteen, jonka aikana Virkiä on saavuttanut viisi kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Merkkiä on jokaisella kerralla ollut näyttämässä Jukka Liikala.

***

Viime viikon alkupuolella ratkottiin miesten loppuottelijat. Runkosarjan voittanut Joensuun Maila joutui sarjan avausvoitostaan huolimatta taipumaan jälleen pronssiotteluihin, kun Sotkamon Jymy jyräsi finaaleihin seitsemättä vuotta putkeen.

Hallitseva mestari Vimpelin Veto nähdään niin ikään loppuotteluissa jo yhdeksännen kerran peräkkäin, kun Kouvolan Pallonlyöjät kaatui saappaat jalassa neljässä ottelussa. Vedon avainpelaajiin lukeutui kapteeni Henri Puputti, joka saavutti kuudentena pelaajana 2500 pesispörssipistettä. Lue lisää tästä.

***

Miesten avausfinaali oli tarkkaa ulkopeliä ja etenkin Jymy sai Vedon ykköskärjen kiinni tehokkaasti voittaen ottelun puhtaasti 0-2. Katso Ruutu Urheilun ottelukooste tästä.

Pronssiavauksessa KPL vei kahden läpilyönnin turvin pidemmän korren ja pääsee hakemaan katkoa Joensuun Mailan pronssiputkelle kotikentälleen ensi lauantaiksi. Edellisen kerran Kouvolassa ollaan juhlittu mitaleja kausina 2009 ja 2010, jolloin mustakeltaisten kauloihin ripustettiin hopeaa.

***

Sekä miesten että naisten loppuotteluihin otettiin käyttöön kotipesäkilpojen osalta videohaasto, johon kummallakin joukkueella on ottelussa kertaalleen oikeus. Mikäli haasto osoittautui aiheelliseksi, säilyy oikeus edelleen voimassa. Vastaavasti väärästä haastosta menettää mahdollisesti jäljellä olevan aikalisän kyseisen jakson osalta. Lue lisää tästä.

***

Kilpavarustelu ensi kauden osalta on jatkunut ja miesten puolen siirtoja on jo kattavasti kerätty oheisen linkin taakse. Näiden lisäksi tiedetään varmuudella, että Antti Pukkinen palaa Alajärvelle ja Ville Hämäläinen (välivuoden jälkeen) Kiteelle. Ville-Veikko Olli nähdään jatkossa Koskenkorvalla, mutta sen sijaan Mehtimäellä ei nautita enää tulevina vuosina Mika Väisäsen eikä Timo Kallion otteista. Hevosmiesten tietotoimisto on povannut Tahkossa lukkaroineen Juha Puhtimäen siirtyvän Pohjois-Karjalaan, mutta mitään virallista tietoa asiasta ei ole.

Kiteelle kaksi avainpelaajaansa menettänyt sarjanousija Haminan Palloilijat teki kuitenkin paikkaavat hankinnat, kun hienon kesän edellisvuoden sarjanousija IPV:ssä pelannut Lauri Kaartokallio matkaa ympyräkaupunkiin ja Vallikentän kotipesän herraksi marssii Matias Hangasmaa. Lue lisää täältä.

Viime kaudella Kirittäret mestaruuteen luotsannut Jussi ”Nalle” Viljanen palaa sapattivuoden jälkeen keskisuomalaisten peräsimeen. Samalla Kirittäret julkaisi jatkosopimuksia. Lue lisää tästä.

Pesä Ysien viuhkaan puolestaan hyppää poikajunioripuolella vahvaa jälkeä tehnyt Juho Kaikko, jonka joukkue on myös jo pitkälle rakentunut. Lue lisää tästä.

Useat seurat ovat julkaisseet myös jatkosopimuksia.

***

Mikäli et pääse seuraamaan loppuotteluita paikan päälle, voit seurata niitä myös suorina lähetyksinä. Kotisohville naisten finaalit välittää YleTV2 ja Yle Areena ja miesten puolella lähetysvastuussa on tuttuun tapaan Ruutu Urheilu.

***

Paras voittakoon!

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi

¨