Viikon Matsi: Veto väänsi voiton Pattijoesta

Janne Mäkelä kotiutti kolmesti. (Kuva: P-P Ylisuutari / Veto)

Uutiset

Viikon Matsi: Veto väänsi voiton Pattijoesta14.7.2017

Vimpelin Veto kohtasi Superpesiksen Viikon Matsissa hyvässä vireessä viime viikkoina olleet Pattijoen Urheilijat. Vähäjuoksuisen väännön voittajaksi kruunattiin lopulta kotijoukkue Veto, mutta odotetusti vieraat laittoivat vahvasti hanttiin.

Täysi pistepotti jäi myös vimpeliläisille perjantai-illassa haaveeksi. PattU:lla oli toisen jakson lopussa hyvät mahdollisuudet jopa edetä neljännessä peräkkäisessä ottelussaan supervuoroon, mutta lopulta keltapaidat jäivät kokonaan tyhjin käsin. Ottelun loppunumerot kirjattiin Vedolle 1-0 (2-0, 4-4).

 

Ottelun hahmoksi sisäpelin osalta nousi jaksojen lopuilla tärkeät juoksut iskenyt Janne Mäkelä. Isossa roolissa oli myös tavalliseen tapaansa Sami Haapakoski, joka loisti vaihtotilanteiden lisäksi myös ulkopelissä.

 

- Jossitella voi monella tilanteella, sentit eivät olleet tänään puolellamme. Lukemat mielestäni kuvastavat hyvin tämän päivän peliä, kommentoi tasaisen väännön jälkimainingeissa Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

 

- Hyvin laitettiin kampoihin kuten kotonakin, mutta se ei lämmitä kun sarjataulukkoon ei tule mitään, totesi PattU:n käskijä Juha Karjaluoto.

 

Veto jatkaa Joensuun Mailan jahtaamista taistelussa Superpesiksen kärkipaikasta sunnuntaina, jolloin Saarikentälle saapuu Kiteen Pallo -90. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15.

 

Mäkelän juoksut ratkaisevia

Ottelussa edettiin kolmanteen vuoroon saakka ennen ensimmäistäkään juoksua. Tasoittavalla PattU pudotti riskialttiisti kotijoukkueen lyöntijärjestyksen häntäpään etupesille. Taktiikka kostautui pahasti, kun Perttu Ruuska ensin vaihtoi pesät täyteen, ja Janne Mäkelän hieman epäonnistunut lyönti tippui polttajan hanskasta Tuomo Lönnmarkin kiiruhtaessa kotiin.

 

Veto onnistui vuoron aikana vielä toistamiseen. Pattijoen lopun takaa-ajo jäi puolestaan vaisuksi, kun kahden palon ajotilanteessa Jari Törmäsen kakkosrajanäppi päättyi ratkaisevaan paloon. Näin Veto vei vähäjuoksuisen ensimmäisen jakson 2-0.

 

Vieraat aloittivat toisen jakson vahvasti, ja siirtyivät palottoman ajon tuloksena 0-2-johtoon. Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt edes seuraavaa sisävuoroa, kun Veto iski pelin tasoihin.

 

Perttu Ruuskasta oli kolmannen aloittavalla tulla pääsarjahistorian nuorin kunnarilyöjä, kun hän pamautti pallon etutilanteessa kolmosjatkeelta Savonjokeen. Koppari Timo Vesaluoma kuitenkin haki pelivälineen salamannopeasti, joten Ruuskan veljessarjan nuorimmainen joutui tyytymään vain yhteen juoksuun.

 

Pattijoen jaksovoitto oli jo lähellä, kun vieraat iskivät kolmannen tasoittavalla kaksi juoksua. Janne Mäkelä tasoitti kuitenkin kumuralla tilanteeksi 4-4, joka jäi myös toisen jakson lopputulokseksi. Näin koko ottelun lopputulokseksi jäi 1-0, joka tuskin täysin tyydyttää kumpaakaan osapuolta.

 

Katso tilastot tästä.

 

Teksti: Mikko Pajala / Veto

 

Kierroksen muut ottelut:

Koskenkorvan Urheilijat - Alajärven Ankkurit 0-2 (0-1, 3-4)
Ankkureiden lukkari Ville Väliaho piti hyvin Kossun sisäpelin aisoissa.
Katso otteluraportti ja tilastot tästä!

¨