Viikon Matsi: Lipottaret vireessä Raksilassa

Emilia Linna palkittiin jälleen Lipottarien parhaana. (Kuva: Linnea Laatikainen)

Uutiset

Viikon Matsi: Lipottaret vireessä Raksilassa5.7.2017

Emilia Linnan huikea lyöntivire siivitti Lipottaret tärkeään voittoon paikallisottelussa Kempeleen Kiriä vastaan.

Lipottarien nousujohteinen kausi sai jatkoa joukkueen kaadettua Viikon Matsissa Kempeleen Kirin jaksoin 1 – 0 (9 – 5) (1 – 1). Kotijoukkueen onnistujia olivat 11 kärkilyöntiä kerännyt, 1+3 juoksua lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Emilia Linna sekä neljä juoksua takonut jokeri Juulia Salonen.

- Lähdettiin keskittymään omaan peliin ja se toi onnistumisia sisäpeliin ja saatiin tulostakin aikaan. Ennakkoon tiedettiin, että ollaan vahvoilla, kun lyödään laadukkaita lyöntejä ja räpylä kestää, iloitsi ykköspalkinnon napannut Linna.

Koleaan ja tuuliseen Raksilaan saapuneet 422 katsojaa näkivät avausjakson huipennuksen kolmannessa vuoroparissa, jossa kotijoukkue rummutti peräti kuusi juoksua ja karkasi lopulta tavoittamattomaan johtoon ja jaksovoittoon.

Toinen jakso pelattiin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Lipottaret johti Salosen kotiutuksella aina viimeisen vuoron tasoittavalle saakka, jossa Kempele hyvän painostuksen jälkeen tasoitti jakson Heta Rautiaisen lyönnillä.

Kempeleen leirissä ykköspalkittu Jenna Hakkarainen ja pelinjohtaja Sami Lassila olivat ottelun jälkeen pettyneitä.

- Tulos ei ollut se mitä tultiin hakemaan, vaikka peli paranikin loppua kohti. Avausjakson hyvästä alusta huolimatta ei pystytty pitämään johtoasemaa ja kaveri oli tänään parempi, harmitteli Kempeleen pettynyt Lassila.

Lipottarien pelipäällikkö Antti Vihtkari oli tyytyväinen päivän voittoon ja kahteen pisteeseen, vaikka mahdollisuudet olivat täyteenkin pistepottiin.

- Kempelettä vastaan molemmat pelit olivat tiukkoja ja tasaisia ja varmaan pisteetkin jakautui aika oikeudenmukaisesti tasan, analysoi Vihtkari.

Voiton myötä oululaiset vankistivat kuudetta sijaansa ja Kempele jatkaa pelejään tasaisessa sarjassa yhdeksännellä sijalla.

Teksti: Erkki Linna / Lipottaret

Kierroksen muut ottelut:

Kirittäret, Jyväskylä – Pesäkarhut Pori 2-0 (7-2, 1-0)
Viime vuoden naispesäpalloilija Emma Nieminen (1+3 lyötyä / 2 tuotua) johdatti Kirittäret voittoon kärkikamppailussa.
Katso otteluraportti ja tilastot tästä!

Lapuan Virkiä – Kajaanin Pallokerho 2-0 (3-0, 5-3)
Kaksinkertainen lyöjäkuningatar Janette Lepistö (1+6/1) kuritti kainuulaisia.
Katso otteluraportti ja tilastot tästä!

¨