Tähtipelaaja: Paavo Pelto, Pattijoen Urheilijat

Kuva: Ilkka Kontinaho

Uutiset

Tähtipelaaja: Paavo Pelto, Pattijoen Urheilijat18.6.2017

33-vuotias Oulun Lipon kasvatti vaihtaa ja etenee Pattijoen ykköskärjessä. Ulkopelipaikaksi vaihtui kaksi kautta aiemmin polttolinja etukentän sijaan.

Paras peliominaisuutesi?
Monipuolisuus niin mailan varressa kuin muutenkin. Pystymailaa lukuun ottamatta lyön oikeastaan aika lailla mitä vain eri tilanteisiin.

Kauden paras oma suorituksesi?
Ei ole vielä jäänyt mitään mieleen, aika tasapaksu alkukausi takana niin ulkona kuin sisälläkin. Toivottavasti ovat edessäpäin.

Mikä taktiikka erottaa joukkueenne muista?
Eipä se juuri mitenkään, aiempina vuosina on tehty erilaisia kikkoja aika rohkeisiinkin paikkoihin. Makeimpana on jäänyt mieleen, kun meillä oli vain seitsemän pelaajaa kentälle Antti Korhosen syöttäessä ja Topi Kososen oltua taustalla kotipesässä. Toni Kohonen hämääntyi ja löi ajolähtöön viimeisellä etulaittoman.

Mikä joukkue on pahin vastustajanne ja miksi?
Olemme pelanneet todella surkeita pelejä lähtökohtaisesti meidän tasoisiamme joukkueita vastaan ja vastaavasti paljon paremmin meitä ennakkoon vahvempia vastaan. Tällä kaudella Lippoa vastaan oikeastaan avausjakso oli ainut yhtään parempi. Tekemisessä on ollut erilainen rentous, kun vastassa onkin ollut Vimpeli tai Sotkamo. Kärkinelikosta kukaan ei ole saanut meiltä kolme pistettä vaan heidän kanssaan on vähintäänkin tasattu yksi jakso.

Millainen pelaaja on Paavo Pelto?

Liikunnanohjaajan pätevyyden omaava Pelto irrottautuu pesäpallosta base- tai laskuvarjohypyin.

Vietit nuoruutesi Ruotsissa – pesäpalloa ei tainnut siellä tulla pelattua?
Siellä ei kyllä pesäpallosta juurikaan tiedetty mitään.

Siirryit etukentältä muutama vuosi sitten polttajaksi. Mitä oli siirron taustalla ja miten koet sopeutuneesi uudelle tontille?
Vaihtotilanteet olen tänä vuonna taas joutunut olemaan edessä, mutta noin viisi vuotta itse halusin jo pois etukentältä, kun se paikka ei tuntunut enää omalta. Ihan nuorena ei osannut pelätä palloa. Vaikea siellä on pelata, jos ei ole hullunkiiltoa silmissä. Ihmismieli on kummallinen, vaikka pallon pelko ei olekaan voimakas, niin vähän meinaat olla myöhässä näpistä, kun liian kauan odotat kovaa lyöntiä. Enkä ole varmaan ainoa tämän ajatuksen kanssa, vaikka on siellä vielä Aki Oravia, jotka tulevat vain silmät kiinni vastaan.

Pattijoelle tullessani sanoin haluavani pois etukentältä, ja usein on ollut kysymys siitä, ettei etumiehiä vain ole, niin edessä olen sitten joutunut olemaan. Kun siirryin linjaan, niin aika nopeasti koin sinne sopeutuvani ja ehkä ominaisuuteni sinne myös paremmin sopivat. Nyt etukentällä vaihtotilanteet pelatessani koen, että poissaolo siltä tontilta teki vain hyvää ja pahimmat jännitykset katosivat. Kehitys todennäköisesti pysähtyi, kun sitä paikkaa niin pitkään pelasi ja muutos sai aikaan uutta intoa.

Harrastat vapaa-ajallasi base- ja laskuvarjohyppäämistä. Kuinka usein hyppäät ja koetko harrastuksestasi olevan mitään hyötyä tai haittaa pesäpalloon?
Hyppääminen oli sellainen lapsuuden haave ja kun täytin 25 vuotta, ajattelin että nyt on elämässäni ensimmäistä kertaa riittävästi rahaa. Menin laskuvarjohyppykurssille ja itseasiassa samana kesänä lensin myös Thaimaahan ja kävin siellä sukelluskurssin. Nykyään hyppyharrastus on ehkä vähenemään päin jo, mutta kyllä sitä pari base-hyppyä melkein viikkoon tulee hypättyä ja laskuvarjolla sataa kertaa vuoteen. En usko, että siitä on mitään etua tai haittaa. Toiset pelaavat pleikkaria, kun haluavat nollata pesistä. Itse hyppään tai esimerkiksi tiistaina kävin koskimelomassa.

Kysymys edelliseltä tähtipelaajalta: Olen kuullut, että Teemu Juntunen asuu Timo Kallion kämpässä. Ovatko paikat pysyneet ehjänä? (Konsta Kettunen, Joensuun Maila)
Kai se on talo vielä ehjänä. En ole siellä kuin kerran käynyt ja ainakin silloin olivat paikat kunnossa.

Kysymys seuraavalle tähtipelaajalle: (Juha Katajisto, Alajärven Ankkurit)
Onko joukkueessanne joku palloilulaji, jossa nuoret pärjäävät vanhoille?

Pattijoen Urheilijoiden pelaajakortti
Pesiksen Maailman pelaajakortti

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi

¨