Tähtipelaaja: Iina Lehkonen, Lappeenrannan Pesä Ysit

Uutiset

Tähtipelaaja: Iina Lehkonen, Lappeenrannan Pesä Ysit13.7.2012 klo 09:00

Tämän viikon tähtipelaajahaastattelussa vuoron sai naisten puolella täksi kaudeksi Turusta Lappeenraan siirtynyt Iina Lehkonen. 26-vuotias vikkeläjalkainen koppari on tällä kaudella kirmannut kotipesään lähes kahden juoksun keskiarvolla ottelua kohden. Loistavat otteet toivat täksi kesäksi valinnat sekä Liitto-Lehdistö että Itä-Länsi -otteluihin.

 

Paras peliominaisuutesi?
Kopparin tontilla se, kun saan muutakin aikaiseksi kun vain pysäyttelen palloja. Osallistun ehkä keskivertokopparia enemmän peliin ja pyrin koko ajan lukemaan sitä ja saamaan mahdollisimman paljon aikaiseksi.

Kauden paras oma suorituksesi?
Viinijärveä vastaan sain merkistä suolattua Pietilän Inkan kotiin.

Viikon paras Superpesiksen pelisuoritus?
Viime viikolla molemmat Viinijärvi-voitot olivat tosi tärkeitä! Henkisesti ja loppupelejäkin ajatellen. Kaksi kertaa Viinijärven voittaminen oli tosi tärkee juttu meille, kun todennäköisesti tulevat puolivälierissä meitä vastaan.

Erottaako käyttämänne taktiikka jotenkin teidät muista joukkueista?
Ainakin joukkuhenki on ihan kärkipäätä, mitä oon saanu ikinä kokea. Ei oo ollut sellaisia kuppikuntia joukkueen sisällä, mitä naispesiksessä yleensä. Vielä kun saadaa enemmän pelejä joukkueena alle niin se kantaa hedelmää sitten syksyn tärkeissä peleissä. Eri puolelta Suomea tosiaan on pelaajia, mikä jotenkin kuitenkin tuo sellaista yhtenäisyyttä, kun ei ole vanhoja taakkoja ketään kohtaan tai muuta sellaista. Suurin osa kun on entuudestaan vieraita niin uusille pelaajille oli tosi helppo tulla joukkueeseen. Eikä oo joutunut 10 vuotta kattomaan toisten naamoja niin varmasti jaksaa kesän pelata yhdessä!

Kuka on pahin vastustaja (pelaaja ja joukkue) ja miksi?
Lapua on tällä hetkellä pahin, hyvällä tasolla pelaavat. 
Ulkopelin kannalta ei tule mieleen ketään, sillä tykkään että mulle tulee lyöntejä niin en varsinaisesti pelkää ketään lyöjätykkiä. Eikä muutenkaan tule ketään mieleen yksittäisenä.

Minkä sääntöuudistuksen tekisit pesäpalloon ja miksi?
Selkeyttä joihinkin sääntötulkintoihin/ yhdenmukaista linjaamista. Muuten oon ollut tyytyväinen, mutta väärän vihellyksen takia menetettiin yksi piste, enkä siitä tuomiosta ole varma.

Teit paluun entiselle kotikentällesi, Kupittaalle, sunnuntaina. Mitä tuntemuksia ottelu sinussa herätti?
Oli kyllä erilainen olo pelata, mitä yleensä. Joukkueessa on monta tosi hyvää ystävää, enkä oo aiemmin kauheasti muualla pelannut niin oli uusi juttu pelata kavereita vastaan. Takakentällä oli ehkä astetta helpompi pelata, kun tiesi mitä kaverit saattavat lyödä. Pystyi lukemaan peliä paremmin.

Mikä sai sinut lähtemään toiselle puolelle Suomea?
Oli sellainen olo, että halusi kokea jotain uutta. Valmistuin tuossa keväällä ja nyt pitäisi varmaan johonkin vakituiseen työhönkin mennä ja ruveta elämään oikeesti aikuisen elämää. Yhen kesän ajan on kiva nähä toistakin kaupunkia. Tyytyväinen oon ratkaisuun ollu, sillä huipputyyppeihin oon päässy tutustumaan - vaihtely virkistää!


Supersunnuntai Lappeenrannan Pesäysit – Jyväskylän Kirittäret:

Analyysi tulevasta Supersunnuntain pelistä?
Tiukka ottelu varmasti tulee. Meillä ulkopeli pitää hyvin, kun taas sisäpelin kanssa on enemmän tekemistä. Vähäjuoksuinen peli luvassa, tiukalle laitetaan Kirittäret, pisteitä olisi tarkoitus ottaa. Ei ole varmasti Lappeenranta helppo paikka heille pelata ja siitä lähdetään, että voitto otetaan.

Kommentit Supersunnuntain vastustajasta?
Edelleen sieltä niitä kokeneita pelaajia löytyy, joten perussuorittaminen siellä on jo aika varmaa. Lukkaritilanne heillä on nyt ollut hieman kysymysmerkki, kun ei Vikmanin Johanna aikaisempina vuosina ole kauheasti lautasen äärellä häärinyt. Helpompi se on meille, jos Vikman on lavalla kuin että olisi joku kokeneempi lukkari. Yritetään ottaa siitä kaikki irti ja saada meidän omaa sisäpeli kulkemaan.

Fanit:

Missä on kovaäänisin yleisö?
Viinijärven entisiä pelaajia kun meiltä löytyy niin Viinijärvellä on yleisö aika hyvin syttynyt huutelemaan niille. Ainakin yksittäisiltä katsojilta on tullut vähän ilkeempiäkin kommentteja. 

Tähtipelaajan terveisiä faneille:
Ehdottomasti väkeä peleihin lisää, sillä yleisön tukea tarvitaan! Yleisö auttaa kuitenkin huomattavasti sisäpelin sytyttyämisessä, mikä on ollu meille se vaikeempi osa-alue tällä kaudella. Kohti kovia pelejä ollaan menossa ja enemmän apujakin tarvitaan niihi.

Veikkaus:

Veikkaus finalisteista?
Haluaisi mielellään sanoa, että itse siellä oltais, mutta Lapua siellä ainakin on. Tai ainakin he kuuluisivat sinne ja toivon heidän siellä olevan. Sovitaan, että me ja Lapua siellä ollaan. Kaadetaan ensin Viinijärvi ja Kirittäret alta pois!

Kysymys edelliseltä: Mikä on mieluisin vieraskenttä?
Viinijärvellä on kiva pelata, vaikka yleisö huuteleekin, joka toisaalta saattaa saada yrittämäänkin enemmän. Mielellään toivoisi heitä puolivälierävastustajaksi.

Kysymys seuraavalle: Ikumuistosin pesiskokemus uran aikana?

Pelaajakortti, Iina Lehkonen


Teksti: Aarne Puisto

¨