Tähtipelaaja: Tero Viinamäki, Nurmon Jymy, Seinäjoki

Uutiset

Tähtipelaaja: Tero Viinamäki, Nurmon Jymy, Seinäjoki3.7.2012 klo 09:00

Tämän viikon tähtipelaajahaastattelussa vuoron sai miesten puolella Nurmon Jymyn Tero Viinamäki. Kolmen Hyvinkäällä vietetyn vuoden jälkeen takaisin lakeuksille palannut 25-vuotias kolmospolttaja toimii sisäpelissä seinäjokisten pääarkkitehtina, sillä hihoista ovat löytyneet tyypillisesti kolmoset.

Paras peliominaisuutesi?
Ulkopeli ja siinä pelinlukeminen ja pallovarmuus

Kauden paras oma suorituksesi?
Koskenkorva vastaan 1-tilanteen läpilyönti vikalla lyönnillä. 2-jatkeelta meni pallo maisemiin ei itselle niin ominaisella lyönnillä – pystärillä.

Viikon paras Superpesiksen pelisuoritus?
Alajärvellä meidän nouseminen kahdesti kahden juoksun takaa tasoihin ja lopulta jaksovoittoon.

Erottaako käyttämänne taktiikka jotenkin teidät muista joukkueista?
Me ollaan saatu eniten kortteja sarjassa. Viime pelissäkin kortti taas heilui. Vähän liikaakin niittä tullut, tunnetta ainakin on ollut mukana. Peli ei ole oikein kulkenut niin ylilyönteihin ollaan sorruttu. Hyllykallion yliseö on ainakin saanut nähdä räiskyvää pesistä tänä kesänä!

Kuka on pahin vastustaja (pelaaja ja joukkue) ja miksi?
Vimpelistä Henri Puputti ja Jere Dahlström ovat itselle ainakin pahoja. Etenkin Puputti on mun roolille (vaihtotilanteessa välimies) vaikea, koska hän omaa niin laajan lyöntivalikoiman eikä häntä pysty lukemaan kunnolla. Lisäksi jatkuva läpilyöntiuhka, kun hän on mailan varressa.
Joukkueena Sotkamon Jymy, koska heiltä löytyy paljon kovia lyöjiä ja kainuulaisilla on sarjan tiivein ulkokenttä.

Minkä sääntöuudistulksen tekisit pesäpalloon ja miksi?
Väliinjättösääntö takaisin aiemman kaltaiseksi. Vieläkin tulee turhia lyöntivuoroja.

Palasit Lakeuksille 3 Tahkossa viettämäsi vuoden jälkeen. Miten etelä-pohjalainen pesäpalloilu eroaa hyvinkääläisestä?
Ei ole kauheasti eroa ollut. Toiseenkin suuntaan muuttaessa kysyttiin. Ehkä se, että Pohjanmaalla pesäpallon näkee katukuvassa enemmän. Ei Hyvinkäällä pahemmin tullut ketään seuran verkkareissa kadulla vastaan.

Olet ollut sarjajumbo Nurmon alkukauden harvoja onnistujia pelatessasi isossa roolissa. Pelaisitko mielummin menestyvässä joukkueessa, mutta pienemmällä roolilla?
Sen takia Nurmoon tulin, että saisin pitää Tahkossa itselleni saaman ison roolin. Nurmon joukkueessa on paljon potentiaalia ja jokainen haluaa kuitenkin menestyä. Toivottavasti jossain vaiheessa pääsisi pelaamaan menestyvässä seurassa isossa roolissa.

Supersunnuntai Nurmon Jymy – Hyvinkään Tahko:

Analyysi tulevasta Supersunnuntain pelistä? 
Tahko ei ole ollut koskaan Hyllykalliolla parhaimmillaan. Tiukkaa vääntöä luvassa, siellä kaverit lyövät palloa miljoonaa, joten ulkona pitää olla hereillä. Voittoon on tässä sarjassa aina mahikset. Sarjataulukko ei sitä ehkä näytä, sillä yhden juoksun tappioita on meilläkin kasapäin.

Kommentit Supersunnuntain vastustajasta?
Mieluinen vastus. Itse tykkään kavereita vastaan pelata, ainakin on heidän lyöntiratkaisut vielä muistissa. Henkilökohtaisesti tykkäsin Tahkoa vastaan pelata jo ennen siellä viettämiäni vuosia.

Fanit:

Missä on kovaäänisin yleisö?
Vimpelissä

Tähtipelaajan terveisiä faneille:
Molemmat EM-kisat ovat ohi niin kyllä nyt jo pitäisi löytää peleihin! Ei ole vielä oikeen yleisöryntäystä ollut, mutta nyt alkavat kovat pelit!

Veikkaus:

Veikkaus finalisteista?
Sotkamo-Vimpeli, 3-1

Kysymys edelliseltä – Mistä johtuu, että Nurmo pelannut alakanttiin? Odotukset ovat olleet kuitenkin korkeammalla?
Hatunnosto Kivisen Laurille Joensuuhun, että oli luottanut meihin! Kausi lähti käyntiin 5 tappiolla, joista kaikissa jaksot hävittiin juoksulla tai jos voitettiin jakso, niin sitten supervuoro hävittiin juoksulla. Moinen rassasi nuorta joukkuetta vähän liikaa, mutta nyt on peli hiljalleen parantunut. Alkukaudesta eetenkin tuli nuorelle joukkueelle tyypillisiä virheitä mm. ulkopelissä

Seuraavalle kysymys: Tuliko maha täyteen jo talven hallimestaruudesta, kun peli ei ole enää kesällä kulkenut?

Pelaajakortti, Tero Viinamäki

Teksti: Aarne Puisto

¨