Tähtipelaaja: Juha Korhonen, Hyvinkään Tahko

Uutiset

Tähtipelaaja: Juha Korhonen, Hyvinkään Tahko12.6.2012 klo 09:00

Tämän viikon tähtipelaajahaastattelussa vuoron sai miesten puolella pelikentille ampumavälikohtauksen jälkeen palanneen Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen. 31-vuotias toukokuun kuukauden pelaaja on jo monta vuotta menestyksekkäästi vartioinut Pihkalan kuuluisaa Muuntajaa kakkosvahdin tontillaan ja on alkukaudesta lyönyt miestä kotiin toiseksi korkeimmalla ottelukohtaisella keskiarvolla, kun salmiakkiosastoa ei oteta huomioon.

Paras peliominaisuutesi?
Sisäpelin puolelta löytyy. Lyöntipuoli on ollut aina vahvuuteni. Iän tuomasta kokemuksesta on myös suuri apu pelaamisessa.

Kauden paras oma suorituksesi?
Tänään toisella jaksolla Kirin Mikko Rantalahti löi pallon kohti Muuntajaa, mutta sain syöksyttyä pallon kakkosrajan pinnasta kiinni.

Viikon paras Superpesiksen pelisuoritus?
Tämän päivän ottelutapahtuma ylipäätän Pihkalassa. Uskomaton tapahtuma kaikkineensa.

Erottaako käyttämänne taktiikka jotenkin teidät muista joukkueista?
Varmasti suurin ero on siinä, ettei kukaan meistä lyö pomppua. Lisäksi ollaan ehkä muita joukkueita selkeämmin pelattu kahdella kärjellä. Muita eroja en nyt heti löydä.

Kuka on pahin vastustaja (pelaaja ja joukkue) ja miksi?
Roope Korhonen (Sotkamon Jymy). Aika hyvin onnistunut mailan varressa aina meitä vastaan ja tainnut lyönneillään vähintään jomman kumman jakson peleissä ratkaista. Vimpeli vaikuttaa pahimmalta, kaikkia ei olla vielä kohdattukaan.Heillä on lyöntivoimainen porukka kasassa.

Minkä sääntöuudistuksen tekisit pesäpalloon ja miksi?
Aiemman kaltainen väliinjättösääntö takaisin. Jos joku joukkue haluaa pelata yhdellä kärjellä, se heille sallittakoon. Nyt turhaan pitkitetään pelejä.

Pelasit pitkään Tahkon päävaihtajana, mutta nykyisin kotiuttajana. Mikä on suurin ero näiden kahden roolin välillä?
Lyöntivalikoima on tietysti erilainen ja vähemmän tarvitsee juosta nykyroolissa juosta.

Olet edustanut koko komean urasi Hyvinkään Tahkoa. Mikä on saanut sinut pysymään seurassa – ottajia muuallekin on varmasti ollut?
Aikanaan ollut,mutta viime vuosina ollu hiljasempaa. Kokonaispaketti elämän osalta on ollut hyvä täällä niin ei ole koskaan tullut mihinkään lähdettyä. Opiskelut ja työt ovat hoituneet täällä. Pelillesesti olisi voinu olla muualla eri tavalla annettavaakin, mutta ainakin toistaiseksi täällä pysytään. Ei sitä koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Elämäntilanteet voivat muuttua ja silloin saattaa olla tarjolla jonkun muun seuran kautta parempi kokonaispaketti.

Supersunnuntai Hyvinkään Tahko – Jyväskylän Kiri (pelattiin 10.6):

Analyysi ottelusta?
Molemmat pelasivat hyvää ja laadukasta sisäpeliä. Kiri karkasi heti alussa 6-0 johtoon. 3 väilyöntiä, joilla ajolähtö, rajasta läpi ja peli olikin jo 0-4. Tämän jälkeen pari kertaa pallo uudestaan väliin. Peli 6-0 eikä me oltu oikeastaan tehty yhtään ulkopelisuoritusta. Päästiin kuitenkin hyvin mukaan peliin ja lopulta kaksi pistettä jäi Pihkalaan. Ottelussa ei pahemmin räpelletty vaan juoksut syntyivät lähinnä hyvillä lyönneillä!

Kommentit Supersunnuntain vastustajasta?

Aikasemmin Kirillä ei oo ollut näin selkeääpelisuunnitelmaa. Tänään oli sapluuna kasassa ja he toteuttivat sitä hyvin. Jyväskyläläiset löivät hienosti palloa väliin ja muuallekin pitkin kenttää. Vaikean vastuksen antoivat, mutta onneksi saatiin homma hoidettua kuitenkin kotiin.

Fanit:

Missä on kovaäänisin yleisö?
Vimpeli, tänään oli Pihkalassakin, toivottavasti jatkossakin.

Tähtipelaajan terveisiä faneille:
Toivotaan, että löytävät Pihkalaan jatkossakin. Huomattavan paljon kivempi pelata äänekkäälle yleisölle kun tyhjälle katsomolle – ääntä kyllä Pihkalaan mahtuu!. Oulapääty on parin ylilyönnin jälkeen hienosti kannustanut. Tuovat hyvin muutakin yleisöä mukaan huutoon. Hatunnosto tifosta – oli upeaa nähdä Topin isossa lakanassa!

Veikkaus:

Veikkaus finalisteista?
Sotkamo-Vimpeli, 3-2

Kysymys edelliseltä – Kuka on valinnut joukkueen sisääntulobiisin?
Meidän kuuluttamon musiikkivastaava. Joukkue ei ole päässyt vaikuttamaan kappalevalintaa, sillä hänelle eivät ole menneet meidän toiveet läpi. Tämän päivän otteluun saatiinkin kumminkin soimaan tapahtumiin sopiva Queenin The Show Must Go on.

Seuraavalle kysymys:
Mitä Joensuussa on talven ja tämän kevään aikana tehty toisin, kun pelillisesti taso on noussut huimasti aiempiin vuosiin verrattuna?

Pelaajakortti Juha Korhonen

Teksti: Aarne Puisto
Kuva: Markku Ekholm

¨