Taattua Tiitua

Saara Tiitu oli tuttu näky kolmospesällä (Kuva: Matti Lindholm)

Uutiset

Taattua Tiitua19.7.2014

Lännen ykköspalkittu Saara Tiitu pelasi arvo-ottelussa totun varmalla tasollaan tuoden viisi juoksua.

Omassa maakunnassa arvo-otteluun päässyttä Saara Tiitua ei yli 1600-päinen yleisö turhia huimannut.

- Kyllähän sitä ennen peliä jännitti, kun alkuseremonioissa meni aikaa. Sen jälkeen kun peli alkoi, niin tuntui aivan normaalilta ottelulta.

Seurajoukkueensa ykkösvahti löytyi tällä kertaa siepparin tontilta, mutta pallot eivät meinanneet löytää Tiitua.

- Sisäpeli meni hyvin, mutta vähän ulkona jäi harmittamaan, kun ulkona ei tahtonut lyöntejä itselleni tulla. Ei paljon tarvinnut siellä tehdä mitään.

Lännen joukkueen voiton salaisuus löytyi mahtavasta joukkuehengestä eikä Tiitullakaan ollut asiasta eri mieltä.

- Kyllä siellä oli todella yhtenäinen meininki. Yllätävän avoimesti kerrottiin omista lyönneistä, vaikka vielä tällä kaudella pelataan vastakkain.

Suuntana Superpesis ja iltamenot

Virkiän pikakiituri on pelannut tällä kaudella rinnakkain Naisten Ykköspesistä ja B-tyttöjä. Talvikaudella Tiitu esiintyi kahdesti edustusjoukkueen riveissä, mutta kesädebyyttiä ei ole vielä tullut. 

- Eipä sillä debytiillä nyt kiire ole ollut. Parempi vain, että on saanut etenkin Tyttöjen Superpesikseen keskittyä ja nauttia siellä vastuuta. Naisten Superpesistä on kuitenkin tulevaisuudessa ehdottomasti tavoite pelata. Tuskin peliura tähän kauteen päättyy, katsotaan niitä lopettamispuheita sitten, jos lapsia innostuu tekemään.

Edellä mainituissa sarjoissa kotipesän turviin Tiitu on ennättänyt jo peräti 71 kertaa. Viimeinen juniorivuosi ei nostata haikeutta pintaan ainakaan vielä.

- Kivahan se on, että nämäkin jossakin kohtaa loppuvat. Haetaan sieltä tänä syksynä vielä mitali pois.

Itä-Lännet ovat juhannuksen ohella pesäpalloilijoiden harvoja sarjapeleistä vapaita viikonloppuja. Tiitulla on illan suhteen jo suunnitelmat tehtynä.

- Vapaalle tästä pääsee hetki vaihtamaan ja tarkoitus on suunnata Solar Sound festivaaleille. Rauhallisesti on kuitenkin otettava, kun huomenna on jo treenit ja maanantaina Tyttöjen Superpesistä Kempelettä vastaan.

Rauhallisesti tai ei, mutta Tiitu on vapaailtansa ansainnut. 

***

Aarne Puisto
aarne.puisto@superpesis.fi
Twitter: @AarnePuisto

 

¨