Tähtipelaaja: Tero Viinamäki, Seinäjoen JymyJussit

Kuva: Juha Tamminen

Uutiset

Tähtipelaaja: Tero Viinamäki, Seinäjoen JymyJussit12.7.2013

Polttaja Tero Viinamäki on tämän kauden uutuuden, Seinäjoen JymyJussien ulkopelin sieluja. Sisäpelissäkin Viinamäellä on kasassa jo 1+4 lyötyä ja 10 tuotua juoksua.

Paras peliominaisuutesi?
Olisikohan vaikka pallovarmuus sellainen ominaisuus, mikä minulla on hyvä. Useampi vuosi on tullut pelattua ulkopeliä suuremmassa roolissa kuin sisäpeliä, niin sieltä puolelta ne suurimmat vahvuudet löytyvät.

Kauden paras oma suorituksesi?
Sanotaan, että tuon eilisen pelin (tiistain Koskenkorva-ottelu) ensimmäisen jakson ulkopelisuoritukset olivat ihan mukavia. Sellaista yksittäistä ei pysty sanomaan, mutta siinä tuli tehtyä muutama ihan kelpo suoritus.

Miten taktiikkanne erottaa joukkueenne muista?
Varmaan sillä tavalla, että me pelaamme ihan oikeasit kahdella kärjellä sisäpeliä. Pystytään sisällä lähtemään oikeastaan mistä kohdasta tahansa pelaamaan.

Mikä joukkue on pahin vastustajanne ja miksi?
Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa vastustajaa, eli kaikki ovat kyllä pahoja. Varmaan Vimpeli ja Sotkamo ovat kaikille pahimmat vastustajat.

Olet tunnettu erityisesti ulkopelitaidoistasi, mutta mitä mieltä itse olet – oletko enemmän sisä- vai ulkopelaaja?
Viime vuosina olen saanut isompaa sisäpelirooliakin ja viime aikoina olen päässyt pelaamaan ykköskärkeen. Sisälläkin rooli on siis suurentunut, mutta enemmän lähden yhä pelaamaan ulkopelin kautta. Polttajan tontti on mieluinen, sillä siinä pääsee parhaiten toteuttamaan itseään, kun palloja tulee paljon ja saa koko ajan lukea peliä.

Seinäjoella pelataan nyt ensimmäistä kautta JymyJusseina. Miten pesiselämä on fuusion jälkeen sujunut?
Hyvin on lähtenyt sujumaan! Koskenkorva-pelissä oli hieno huomata, että yleisöä oli hyvin katsomossa ja ihmiset tulivat pelin jälkeen sanomaan, että kymmeneen vuoteen ei ole ollut tällaista meininkiä, kuin nyt oli. Nyt alkaa pesis olla Seinäjoella taas siinä asemassa, missä sen kuuluukin olla.

Eli Nurmon Jymyn ja Seinäjoen Maila-Jussien yhdistymispäätös oli oikea?
Ehdottomasti. Ei sitä viimeisen seitsemän vuoden rämpimistä olisi enää kauaa pystytty jatkamaan. Siinä ei olisi ollut mitään järkeä. Oli ainoa oikea ratkaisu tehdä näin.

Kysymys edelliseltä tähtipelaajalta (Jukka Ristimäki, Alajärven Ankkurit) – Kuka on teidän halvin pelaaja Superpesispörssissä?
Hah hah! Itse en hirveästi pörssiä seuraa. Kukahan siellä voisi olla halvin? Se on varmaan joku, joka ei ole vielä pelannut hirveän montaa peliä. En ole varma, mutta veikataan Joonas Hiirikoskea! (Oikea vastaus Tuomas Tallbacka & Tuomas Prusti 2000€, Hiirikoski maksaa 2200€)

Kysymys seuraavalle tähtipelaajalle (Kankaanpää)?

Mikä on Jukka Latvalan ennätys moukarinheitossa?

Tero Viinamäki Pesiksen maailmassa

 

Viikon nuori pelaaja: Jani Viljanen

Seinäjoen JymyJussien lukkari Jani Viljanen on yksi nuorista nousevista syöttötaitureista. Kylmäpäinen nuori syöttelee jo neljättä kauttaan Superpesis-tasolla. Sisäpelissä 22-vuotias pelimies juhlii harvemmin, sillä tämän kauden tilastot osoittavat 16 ottelun jälkeen yhtä lyötyä, yhtä tuotua ja neljää kärkilyöntiä, mutta ulkopelissä Viljanen on joukkueensa lukko.

Mitkä ovat omat tavoitteesi tänä kesänä kentällä ja sen ulkopuolella?
Tavoitteena on pikkuhiljaa nousta kohti lukkareiden Suomen kärkeä. Sen toteutumisen eteen tehdään koko ajan kovasti hommia. Tänä vuonna henkilökohtaisena tavoitteena on pelata selkeästi urani paras kausi ja sen pitäisi näkyä sitä kautta myös joukkueen pelissä. Kentän ulkopuolinen tavoite toteutui, kun pääsin Jyväskylään opiskelemaan varhaiskasvatusta.

Entä tulevaisuuden tavoitteet, mihin haluat pesäpallourallasi päästä?
Kyllähän suurin tavoite on saavuttaa joukkueen kanssa Suomen mestaruus. Se on ylivoimaisesti ykköstavoite.
 
Milloin päädyit pesäpallon pariin ja miten?
Oma isäni on pelannut pesäpalloa Ykköspesiksessä ja sitä kautta itsekin ajauduin lajin pariin. Ihan pienestä pitäen on lajia pelailtu.

Keitä pelaajia seurasit pesäpallourasi alkutaipaleella?
Lukkarina kun pelasin jo junnuna, niin silloin Kohosen Toni oli sellainen pelaaja, jota tuli paljon seurailtua.

Keneltä joukkueesi pelaajalta otat eniten oppia?
Meillä on monia hyviä pelimiehiä. Kun olen itse vielä sen verran nuori, niin tulee kyllä ihan kaikilta otettua oppia koko ajan. Ei voi sillälailla nimetä vain yksittäistä pelaajaa, kun joka suunnasta tulee hyvää neuvoa.

Sinulla on taustaa sekä Nurmon Jymystä että Seinäjoen Maila-Jusseista. Miltä elämä JymyJussina tuntuu?
Eipä tässä hirveää muutosta ole tullut. Nurmon Jymyssä pelasin kolme edellistä kautta ja nyt sitten JymyJusseissa. Kotikenttä vaihtui Nurmosta Seinäjoelle, mutta ei eroa muuten huomaa.

Mitkä ovat suurimmat vahvuutesi lukkarina?
Sanotaan, että väärien käyttö ja henkinen puoli on myös aika hyvällä mallilla. Yksi parhaista ominaisuuksista on varmaankin se, että osaan ja tykkään käyttää vääriä.

Jani Viljanen Pesiksen maailmassa


***
- Matti Lindholm
matti.lindholm@superpesis.fi
Twitter: @MattiLindholm

¨