Uutta ja vanhaa: Iiro Haimi Tahkon pelinjohtajaksi, Pasi ”Basso” Niemelä valmentajaksi

Hyvinkään Tahkon joukkue on kasassa kautta 2018 varten.

Uutiset

Uutta ja vanhaa: Iiro Haimi Tahkon pelinjohtajaksi, Pasi ”Basso” Niemelä valmentajaksi5.10.2017

– Jokainen asia, joka tuli eteen, innosti minua. Kun vielä kuulin, keitä tulee taustajoukkoihin – mm. viisi herraa (Ilkka Anonen, Mika Eerikäinen, Simo Eerikäinen, Esa Honkalehto, Asko Laine), jotka olivat samassa finaalijoukkueessa 1992 – se vain lisäsi tätä innostusta. Samoin Iiron (Haimi) kanssa tapaamiset vakuuttivat, todella intohimoinen pesisjätkä.

Nämä sanat kuuluvat pesäpallolegenda Pasi ”Basso” Niemelälle, jolla on takanaan pelaajana 178 Superpesiksen runkosarjaottelua, lyöjäkuninkaan ja tehopelaajan tittelit kaudelta 1987, kaksi Itä-Länttä sekä neljä SM-mitalia. Pelinjohtajana Itä-Länsi-valintoja on yksi, SM-mitaleita kaksi – molemmat hopeisia Hyvinkään Tahkosta 1992 ja helsinkiläisestä Kaisaniemen Tiikereistä 1998.

Basso Niemelä tarttui vielä Ulvilan Pesä-Veikkojen viuhkaan 2001. Sen jälkeen on paljon palloa lyöty ennen kuin paluusta aktiivitoimintaan tuli totta. Nyt Tahkon superpesisjoukkueen valmentajan tehtävät ja uudelleen organisoitunut seura kiehtovat.

– Olen intoa aivan täynnä. Tosiaan siitä on jokunen hetki, kun viimeksi olen pesäpallon parissa ollut. Toki urheilun parissa olen ollut lähes koko ajan ja valmennushommia tehnyt erilaisissa lajeissa, Niemelä kertoo.

Tahkon Leidit Superpesikseen luotsannut Iiro Haimi ottaa seuraavan askeleen eteenpäin pelinjohtajan urallaan ja tarttuu viuhkaan miesten superpesisjoukkueessa.

– Innostunein mielin ja motivoituneena. Jonkun aikaa on pesti jo ollut tiedossa ja joukkuetta rakennettu. Suuntaviivoja harjoitteluun ja muuhun on jo tehty. Huomenna ensimmäisen kerran kokoonnutaan joukkueen kanssa. Siitä homma lähtee liikkeelle, Haimi toteaa luottavaisena.

Tahkon joukkue on kokenut muutoksia. Pelinjohtajavaihdoksen lisäksi yksi sarjan eliittilukkareista ja kärkilyöntitilaston ykkösnimi Juha Puhtimäki siirtyi Joensuun Mailaan. Jokeritykki Ville Kero päätti lopettaa uransa. Paikkaajat astuvat suuriin saappaisiin, Joni Rytkönen lukkarin tontille ja Mikko Mahlamäki lyöjäjokeriksi. Nuori Atte Brandt, 20, haastaa molempia. Mielenkiintoinen uusi kasvo joukkueessa on myös vaarallinen lyöjä, Keski-Pohjanmaalla pesäpallo-oppeja ammentanut Miro Tiala.

Hyvinkään Tahko ryhtyy farmiyhteistyöhön Ykköspesikseen nousseen Jokioisten Koetuksen kanssa. Toimitusjohtaja Miika Rantatorikka ei sulje ovia muiltakaan yhteistyökuvioilta.

– Aktiivista keskustelua on käyty Pöytyän Urheilijoiden ja Manse PP:n kanssa, Rantatorikka kertoo.

Hyvinkään Tahko kaudella 2018

Atte Brandt
Kimmo Carlson
Jere Harjuvaara
Riku Hokkanen
Eetu Hämäläinen
Matias Kauppinen
Aku Kettunen
Erik Lahti
Mikko Mahlamäki
Teemu Nikkanen
Santtu Patova
Joni Rytkönen
Miro Tiala
Roni Wahl
Patrik Vartama
Lauri Vierimaa

Iiro Haimi, pelinjohtaja
Pasi Niemelä, valmentaja

Aiheesta lisää

Hyvinkään Tahkon kotisivut

Aamuposti: "Taustaryhmässä tärkeää on tahkolainen sydän"

¨