Eerikäinen palasi, mutta Tahko hävisi niukasti

Uutiset

Eerikäinen palasi, mutta Tahko hävisi niukasti9.8.2012

Joensuun Maila ja Hyvinkään Tahko tahkosivat tasaisen toisen puolivälierämittelön torstaina Mehtimäellä. Simo Eerikäisen comeback-ottelun voittaja selvisi vasta kotiutuslyöntikilpailussa, jossa kotijoukkue JoMa veti pidemmän korren.

Torstain miesten puolivälierät saivat lisälatausta, kun Tahkon kokoonpanosta löytyi kaikkien aikojen lyöjäkuningas Simo Eerikäinen. Hyvinkääläisjoukkueen yltiökiireinen, peräti 12 ottelun heinäkuu vaatii nyt veroja, sillä terveet miehet käyvät vähiin.

Simon paluukaan ei torstaina riittänyt, kun kotijoukkue Joensuun Maila nipisti niukan voiton Tahkosta Mehtimäellä. Lopputulos JoMalle 2–1 kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

– Tahko oli tänään ihan eri tason joukkue kuin ensimmäisessä matsissa. He taistelivat ja olivat paljon parempia ulkona, tekivät tästä ison ottelun, mutta susirajan sissit oli tänään vielä vähän kovempia. Miulla on hieno porukka, JoMa-pelinjohtaja Antti Eteläpää tunnelmoi ottelun jälkeen.

– Tunnen suurta ylpeyttä omasta joukkueesta. Tämä on kyllä sellainen joukkue, joka ei anna periksi ja taistelee loppuun asti.

Tahko-leirissä niukka tappio luonnollisesti harmitti. Timo Rantatorikankin ensimmäisen puolivälierän jälkeen sairaustuvalle menettänyt joukkue taisteli rikkonaisella miehistölläkin vähintään kiitettävästi – ratkesihan voitto vasta viimeisessä mahdollisessa vaiheessa.

– Oli tämä eteenpäinmenoa tiistaihin nähden. Olimme parempia kuin silloin, etenkin ulkopelissä jopa huomattavasti parempia. Nyt ei vaan riittänyt, Tahkon viuhkamies Pasi Virtanen näki.


Ratkaisu vasta kotiutuslyönneillä

Tiistain ottelun tavoin Joensuu aloitti ottelun vahvasti – ensimmäisessä sisävuorossa Maila takoi kolme juoksua. Mutta tiistaista poiketen Tahko ei jäänyt telineisiin, vaan kuroi eron vielä kiinni ja voitti jakson lopulta juoksuin 5–3.

– Tahkolle pitää antaa krediittiä ehdottomasti siitä äärimmäisen upeasta noususta, jonka he tekivät 3–1-tappioasemasta. Kaikki pinnat, jotka he löivät, tulivat tosi upeilla suorituksilla. Se oli sitä Tahkoa, jonka minäkin tiedän ja tunnen, Eteläpää kehaisi vieraita.

– Ensimmäisellä jaksolla pelattiin mielestäni ihan hyvin, tällä joukkueella, minkä me nyt pystymme taistelemaan kasaan. Hyvin selvittiin JoMan ensimmäisen vuoron kolmesta juoksusta - tultiin yksi kerrallaan ja sitten Aleksi Mäkelän läpilyönti ratkaisi, iloitsi puolestaan Virtanen.

Toisella jaksolla JoMan I-palkittu Lauri Kivinen toi kahdesti ja Joni Nousiainen kertaalleen, mikä riitti kun Tahko sai aikaiseksi vain yhden juoksun. Supervuorossa ei juoksuja nähty, mutta ”kotarissa” JoMa onnistui kahdesti ja Tahko kertaalleen, mikä tiesi toisen välieräpaikkakiinnityksen jäämistä Pohjois-Karjalaan.

– Tauolla oli havaittavissa sellaista lievää apeutta, mutta pääsimme heti toisen jakson alussa mukaan peliin, Eteläpää kertasi.

– Meilläkin oli omat paikkamme, erityisesti superissa. Tai ei ollut paikkoja, ei saatu mitään konkreettista aikaiseksi, mutta jätettiin Joensuu nollille. Siinä olisi pitänyt pystyä itkemään, mutta ei pystytty, manasi Virtanen.

Lue lisää
Mehtimäellä onnistumisia ja loukkaantumishuolia


Torstai:
Sotkamo – Jyväskylä 2-0 (8-1, 6-1), Sotkamo johtaa ottelusarjaa nyt 1-0.

- Runkosarjavoittaja ei antanut 13 vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin palanneen Kirin yllättää, vaan marssi Rautiaisten Immon (1+0/4) ja Kostin (1+3/1) johdolla lopulta selkeään voittoon. Runkosarjan viimeisessä ottelussa ensimmäisen kunnarinsa lyönyt Jere Vikström jatkoi kunnariputkea viimeisessä vuorossa. Kirin ykköspalkinnon sai lukkaroinut Perttu Hautala, joka toi yhden joukkueensa juoksuista.

Kitee – Vimpeli 0-2 (1-2, 1-7), Vimpeli johtaa ottelusarjaa nyt 2-0.
- Avainpelaajiensa Matti Latvalan ja ottelun tiimellyksessä uusiutuneen Sami Partasen loukkaantumisten heikentämä Kitee ei kyennyt Nelonen Pron TV-pelissä Vimpeliä haastamaan. Ensimmäinen jakso oli vielä tasainen, mutta toisella Veto takoi heti ensimmäiseen vuoroon viisi juoksua ja katkaisi kiteeläisten selkärangan heti alkuunsa.

Pattijoki – Koskenkorva 0-2 (0-8, 0-1), Ottelusarja on nyt tasan 1-1.
- Urheilijoiden välinen sarja jatkui odottamattomalla tavalla. Juha Niemen, Janne Leppälän ja Mikko Vainionpään kunnarit ensimmäisen jakson kolmannessa vuorossa veivät vieraat tavoittamattomaan johtoon. Pattijoki ei tästä shokista enää noussut, vaan jäi lopulta koko ottelussa nollille ja kolmostilanteissakin viiteen.

Joensuu – Hyvinkää 2-1 (), Joensuu johtaa ottelusarjaa nyt 2-0.

- Matti Lindholm
matti.lindholm@superpesis.fi

¨