Tähtipelaaja: Ella Korpela, Oulun Lipottaret

Kultainen kypärä on koristanut usein Ella Korpelan päätä. (Kuva: Linnea Laatikainen)

Uutiset

Tähtipelaaja: Ella Korpela, Oulun Lipottaret8.7.2017

Sarjanousijan 17-vuotias kärki on tehnyt todellisen läpimurron Naisten Superpesikseen tänä kesänä. Ulkopelissä Oulunsalon Vasaman kasvatti nähdään kopparina.

Paras peliominaisuutesi?
Ulkopelissä hyvä heittokäsi ja sisällä eteneminen.

Kauden paras oma suorituksesi?
Vielä ei ole tullut mitään ylitse muiden menevää huippuhetkeä.

Mikä taktiikka erottaa joukkueenne muista?
Sisäpelissä painotamme rohkeisiin lyöntiratkaisuihin.

Mikä joukkue on pahin vastustajanne ja miksi?
Kärkijoukkueita vastaan olemme pelanneet tiukkoja pelejä, mutta ehkä kuitenkin Kempeleen Kiri, koska heitä vastaan on sellainen oma lataus emmekä halua missään nimessä hävitä heille.

Millainen pelaaja on Ella Korpela?

Nuoresta iästään johtuen Korpelalla on vielä lukio kesken ja kesällä hänellä on mahdollisuus olla täysipäiväinen pesäpalloilija. Valkolakki on tarkoitus saada päähän syksyllä 2018.

Pelasit viime viikonloppuna ensimmäisen Naisten Itä-Läntesi. Odotitko valintaa ja millainen kokemus esiintyminen Idän paidassa Imatralla oli?
Olihan se aivan huippukokemus enkä kyllä voi sanoa, että olisin osannut odottaa tulevani sinne valituksi. Todella mukava oli siellä pelata ja oli todella suuri kunnia päästä mukaan.

Pelasitte viime kaudella lähes tappioitta Ykköspesiksessä ja B-tyttöjen Superpesiksessä. Millaista on ollut pelata nyt Naisten Superpesiksessä, kun mukaan mahtuu myös enemmän tappioita?
Ei meillä ole ainakaan ollut mitään vaikeuksia käsitellä niitä, vaan tappiot on pitänyt hyväksyä ja tajuta, että nyt pelataan Superpesiksessä ja ollaan vasta nuori joukkue. Olemme tiedostaneet alusta alkaen, että taso täällä on aivan toisenlainen eikä mihinkään peliin voi lähteä vain läpsyttelemään. Hyvin on mennyt siihen nähden, että pelaamme vasta ensimmäistä kautta Superpesiksessä ja meillä on todella nuori joukkue.

Tosiaan, vanhin Laura Pohjola on 21-vuotiaana joukkueenne vanhimmat ja hän oli Emilia Linnan ohella ainut, jolla oli jo kunnolla kokemusta Superpesiksestä. Kuinka tärkeässä roolissa heidän kokemuksensa on?
He ovat osanneet antaa hyviä vinkkejä ja apuja pelaamiseen, kun he tuntevat jo entuudestaan näitä pelaajia monista joukkueista.

Olet edustanut useita eri Oulun seudun seuroja. Ilmeisesti siellä eri seurojen väleillä ei ole niin suuria jännitteitä?
Aloitin pesäpallon Oulunsalossa ja siirryin Kempeleen Kiriin D-tyttöjen vanhempana, josta jatkoin tänne Ouluun viime kaudeksi. Vaikka olen KeKiäkin edustanut, niin totta kai on heidät nyt paikallisvastustajana mahtava voittaa ja onneksi on mennyt paremmin kuin heillä. Seitsemän parhaan sakkiin tähdätään ja se on hyvin haarukassa.

Seinäjoen Maila-Jussit – Oulun Lipottaret, 15.00

Lipottarilla on meneillään tuplareissu, kun perjantaina vastassa oli Porissa Pesäkarhut. Kuinka virtaa riittää toiseen peräkkäiseen otteluun?

Ketä/Mitä kannattaa seurata ottelussa Maila-Jusseja vastaan:
Emilia Linna on pelannut erityisen vahvasti muutamassa viime pelissä ja Juulia Salonen myös. Seinäjoen osalta kannattaa seurata, miten heidän kärkensä toimii.

Missä piilevät tuplareissun vastustajien heikkoudet?
Oman pelin kautta varmasti lähdetään, mutta kyllä Maila-Jussien ulkokentästä löytyy heikkoja kohtia, mutta niitä ei ennakkoon paljasteta.

Kysymys edelliseltä tähtipelaajalta: Kuka hallitsee joukkueenne koppilistoja eli kuka on musiikista vastuussa? (Silja Syrjälä, SMJ)
Kinnusen Sara tai minä itse. Ei ole mitään tiettyjä ykköskappaleita mitä jatkuvasti soitettaisiin, vaan musiikkia tulee aika laidasta laitaan.

Kysymys seuraavalle tähtipelaajalle: (Ida Lähde, Manse PP)
Kuka on bussissanne vallannut niin sanotun parhaan paikan eli peräpenkin?

Lipottarien pelaajakortti
Pesiksen Maailman pelaajakortti

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi

¨