Tanja Vehniäinen. Kuva: Niilo Hirvonen.

Uutiset

Tanja Vehniäinen, 36, matkalla kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkeen23.11.2012

Siilinjärven Pesiksen pesiksen kasvatti ja naisten kuusinkertainen Itä-Länsi-pelaaja Tanja Vehniäinen, 36, jatkaa nousujohteista ja menestyksekästä uraansa mestarijoukkue Lapuan Virkiän väreissä.

Seuran puheenjohtaja Pekka Saari oli tyytyväinen, kun lyöjäkuningattaren tittelinsä uusinut Vehniäinen allekirjoitti seuran kanssa vuoden jatkosopimuksen ja aloittaa kolmannen kautensa Lapualla.

– Neuvottelut kestivät kauan, mutta ne olivat aika helpot. Oulussa asuva ja työssä käyvä Vehniäinen kertoi hyvissä ajoin pelaavansa Lapualla, jos ura jatkuu, valotti Saari.

Runkosarjassa oman ennätyksensä 3+72 paukutellut Vehniäinen oli viime vuoden tapaan myös pudotuspelien lyöjätilaston ykkönen tehoin 1+28.

Runkosarjassa lyödyt juoksut nostivat Vehniäisen naisten kaikkien aikojen lyöjätilaston kakkoseksi 788 (18+770) kotiutuksella. Tilastokärki Henna Salmela sai vielä pitää paikkansa 796 juoksulla, mutta kärkipaikka vaihtunee ensi kauden jälkeen.

Viisi kertaa Vuoden jokeriksi valittu Vehniäinen väläytti menneellä kaudella myös etenijän ja kärkilyöjän lahjojaan, sillä hän äityi omaan ennätykseensä 13 tuodulla juoksulla ja 109 kärkilyönnillä.

– Pelaajapakka on nyt kasassa, sillä meillä on sopimus 14 pelaajaan kanssa, vakuutti Saari.

Hänen mukaansa aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että joukkueessa on hyvä olla enemmän pelaajia kuin yhden ottelun kokoonpanoon mahtuvat 12 naista.

– Satsaamme näin myös tulevien vuosien joukkueeseen.

Pelinjohdon osalta Saari lupasi palata asiaan parin viikon sisällä, jolloin kaikkien palasten pitäisi olla kohdallaan.

Lapuan Virkiä 2013: sopimuspelaajat

Maaret Ahonen
Suvi Huhtanen
Maija Kaappola
Jenna Kammi-Rahnasto
Tiia Koivuniemi
Enni Kylä-Kause
Emmi Liikala
Sanna Luoma
Elina Mäki
Saija-Maria Saari
Paula Saloranta
Eveliina Toppari
Tanja Vehniäinen
Emmi Viitala