JYP ja Kirittäret tiivistävät yhteistyötään, kuvassa Juuso Vainio ja Virpi Hukka. Kuva: Jiri Halttunen.

Uutiset

JYP ja Kirittäret syventävät yhteistyötään21.12.2017

Keskisuomalaisen joukkueurheilun kirkkaimmat tähdet naisten ja miesten huippusarjoista lyövät kättä, kun jääkiekon Liigan JYP ja Superpesiksen Kirittäret Jyväskylästä jatkavat viime kaudella alkanutta yhteistyötään. Seurojen mukaan kansallisesti ainutlaatuisen mallin myötä yhteistyö syvenee ja monipuolistuu entisestään.

Uusi, aluksi kaksivuotinen yhteistyösopimus pohjautuu seurojen halukkuuteen olla omalta osaltaan tukemassa Jyväskylän kaupungin liikuntapääkaupunki-strategiakärkeä.

– Jyväskylästä on tarkoitus kehittää Pohjoismaiden vetovoimaisin liikunnan, urheilun ja terveyden osaamiskeskittymä, liikuntapääkaupunki. On itsestään selvää, että Suomen seuratuimman naisjoukkuelajin ja Suomen suosituimman urheilulajin kestomenestyjät tekevät tiivistä yhteistyötä – etenkin kun tulevat samasta, hienosta kaupungista. Seurojen yhtenevät arvot näkyvät kummankin seuran työmoraalissa niin toimistoilla kuin kentilläkin, kommentoi JYP:n toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Rakenteeltaan yhteistyö mahdollistaa niin Kirittärien kuin JYP:n toiminnan monipuolistamista. Esimerkiksi seurojen väliseen osaamisen ja tietotaidon jakamiseen tullaan panostamaan huomattavasti.

– On hienoa päästä syventämään sekä monipuolistamaan JYP:n ja Kirittärien välistä yhteistyötä. Esimerkkinä yhteisistä markkinoinnin muodoista on Kirittärien otteluiden toisen jakson ensimmäisen vuoron nimeäminen Hurrikaani-vuoroksi. Etenkin kotiotteluissamme yhteistyö näkyy vahvasti. Lisäämme myös yhteisiä yhteiskuntavastuuprojekteja, joilla haluamme olla mukana yhteisömme hyvinvoinnin kehittämisessä, seurajohtaja Petri Kaijansinkko Kirittäristä toteaa.

Yhteiskuntavastuuprojektit suunnataan alueellisen hyvinvoinnin kehittämiseen muun muassa lasten, nuorten ja vanhusten parissa.

– Yhteiset arvot ovat tärkeässä osassa yhteistyötä. Miesten ja naisten suosituimpien palloilusarjojen kestomenestyjinä näemme mahdollisuuden edesauttaa tärkeitä arvoja yhteiskunnassamme, kuten suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa, kommentoi yhteistyötä Kirittärien pelinjohtaja ja myyntipäällikkö Jussi ”Nalle” Viljanen.

Aiheesta lisää

Kirittärien kotisivut

JYP:n kotisivut