Minttu Vettenranta ja Maria Suominen jatkavat Pesäkarhujen superpesisjoukkueessa. Kuva: Pesäkarhut, Topi-Aleksi Lohiranta.

Uutiset

Minttu Vettenranta jatkaa Pesäkarhujen lukkarina12.10.2017

Toistamiseen peräkkäin vuoden tyttölukkariksi valittu Minttu Vettenranta, 19, jatkaa uraansa Pesäkarhujen superpesisjoukkueessa Porissa. Pesäkarhut vahvisti myös toisen oman kasvattinsa jatkon, kun Maria Suominen, 22, allekirjoitti Vettenrannan tavoin kaksivuotisen sopimuspaperin.

Pesäkarhut ylsi päättyneellä kaudella loppuotteluun asti, mutta mestaruus antaa vielä odottaa itseään. Vettenranta uskoo, että unelma voi toteutua jo ensi kaudella.

– Henkilökohtaisia tavoitteita ensi kaudeksi on kehittää fysiikkaa, parantaa pelillistä ajattelua sekä hioa pieniä teknisiä juttuja pelaamisessa, mihin uskon saavani hyvän avun talven aikana. Joukkuetasolla on selvästi päästävä vielä yksi pykälä ylemmäs ja voittaa kultainen mitali kaulaan.

Pelinjohtaja Sami Österlund näkee Vettenrannan tulevaisuuden naispesäpallon huipulla.

– Mintun viime kausi pistää hymyilyttämään. Vuosi 2016 oli ensimmäisenä kokonaisena kautena haastava ja se meni hieman katsellessa. Vaikka toki kehitettävää on aina, niin tällä kaudella hän näytti itselleen, joukkueelleen ja koko Suomelle, että pystyy jonain päivänä olemaan Suomen parhain lukkari.

Suomiselle jatko Pesäkarhuissa oli ilmiselvä vaihtoehto.

– Koen myös että Pesäkarhuissa vuosi vuodelta kehityn pelaajana. Yksilönä haluan totta kai kehittyä monipuolisesti koko ajan ja näin auttaa joukkuetta. Joukkueena meidän pitää tietysti myös kehittyä eteenpäin ja parantaa suorituksia entisestään.

Aiheesta lisää

Pesäkarhujen kotisivut