Emmi Viitala (kiinniottaja) on vuoden pesäpalloilija ja etenijäkuningatar 2012. Kuva: Harri Bragge.

Uutiset

Virkiän #Uusitarina täydentyy päivä päivältä11.10.2017

Lapuan Virkiä tiedottaa superpesisjoukkueensa rakentumisesta sosiaalisessa mediassa. Ensimmäisessä aallossa julkistettiin kuuden oman kasvatin nimet Janette Lepistön johdolla. Kaisaleena Rautakorpi palaa kotiin Seinäjoelta ja vuoden naispesäpalloilija 2012 Emmi Viitala jatkaa joukkueessa. Tämän viikon aloituksena kerrottiin Oulun Lippo Junioreiden kasvatin Neea Mikkolan ja nurmolaislähtöisen Mirka Rintamäen sopimuksista.

Rautakorpi pelasi edelliset viisi kautta Seinäjoen Maila-Jusseissa, mutta voitti sitä ennen Lapualla kaksi B-tyttöjen Suomen mestaruutta 2010-2011. Viitala debytoi Superpesiksessä jo kaudella 2005. Vuoden pesäpalloilija 2012 on pelannut seitsemän Itä-Länttä ja voittanut urallaan peräti 10 naisten SM-mitalia, joista neljä on mestaruuksia.

Virkiän joukkueessa jatkavat omista kasvateista myös Niina Keppo, Emma Kiviniemi ja Eveliina Toppari.

Oululaislähtöinen Mikkola päätti juniorivuotensa ja pelasi kesällä toisen B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelunsa. Vastaavaan on yltänyt Nurmon Jymyn kasvatti Rintamäki, joka valittiin myös naisten Itä-Länteen 2014. Superpesiksen vuoden tulokas 2011 on voittanut urallaan tähän mennessä kolme naisten SM-mitalia.

– Ryhmään tulee muutoksia, mutta lähiviikot näyttävät, kuinka isoja ne ovat. Joka tapauksessa jo nyt on selvää, että uusi pelinjohtaja Tomi Niskanen saa johdettavakseen iskukykyisen joukkueen, joukkueen markkinoinnista vastaava Timo Kankaanpää vakuuttaa.

Virkiän pelinjohtajaksi siirtyy kainuulaislähtöinen, kolme edellistä kautta Koskenkorvan miesten superpesisjoukkuetta luotsannut Tomi Niskanen.

Aiheesta lisää

Virkiän pelaajajulkistuksia esimerkiksi Instagramissa