Nina Taipale iski kunnarin ja yhden tavallisen. (Kuva: Rami Myllymaa)

Uutiset

Viikon Matsi: Manse onnistui mailan varressa ja jatkoi voittoputkeaan13.7.2017

Manse PP ei antanut Kempeleen Kirin yllättää toista kertaa tällä kaudella. Sisäpelissä onnistuneet tamperelaiset voittivat kotikentällään 2-0.

Manse PP jyrää vahvasti naisten Superpesiksessä. Joukkue otti keskiviikkona jo kuudennen voiton putkeen, kun liki kuukauden tauon jälkeen jälleen kotikentälleen päässyt Keisarinnat jätti Kempeleen Kirin pisteittä. Mansen voittolukemat kirjattiin 2-0 (5-2, 4-1).

Isoon rooliin nousivat kunnarin lyönyt kapteeni Nina Taipale sekä viidesti kotiuttanut jokeri Susanna Kylä-Kause.

- Meidän takapäästä tuli tänään muutamia todella hyviä lyöntejä. Se pelasti paljon. Kempele pelasi nollatilanteen todella hyvin. Pelasivat aika ahtaaksi sen, siitä ei tänään helpolla päässyt. Onneksi löydyttiin kohdat, joista tytöt löi vahvasti, Mansen pelinjohtaja Jarkko Pokela kiitteli.

Vaikka ottelu lähetettiin myös VeikkausTV:stä, paikan päällä Kaupissa oli ilahduttavasti yli 500 katsojaa. Aurinkoinen sää helli niin joukkueita kuin yleisöäkin.

Voitto nosti Manse PP:n naisten Superpesiksen kärkeen. Nollille jäänyt Kempele puolestaan ei saanut nyt apuja noustakseen mukaan ylempään jatkosarjaan. Sunnuntaina Tampereelle saapuu vieraaksi Lapuan Virkiä, jolloin kyseessä on todellinen kärkiottelu.

Mansella vahva alku

Vaikka edellisestä ottelusta tutulla Kaupissa oli vierähtänyt aikaa, Manse PP pääsi sinuiksi tutun tekonurmen kanssa heti alusta alkaen. Heti ensimmäisessä vuoroparissa tamperelaiset saivat kolme juoksua, joista kaksi löi vahvan ottelun pelannut jokeri Susanna Kylä-Kause. Toisessa vuoroparissa kapteeni Nina Taipale löi kakkospuolelta pallon maisemiin ja kiersi kunnarin.

Toisella jaksolla sama kaksikko avasi Mansen hanat. Kempele sai ainokaisen kavennuksensa vasta viimeisessä vuoroparissa.

- Kyllä tänne Kauppiin on vaan aina yhtä mahtava päästä pelaamaan. Onneksi oli näin hienosti yleisöä, hyvä sää ja saatiin näytettyä parempaa lyöntipeliä kuin ehkä hetkeen on ollut, Manse PP:n kapteeni Taipale sanoi.

Kempeleen Essi Kesti keräsi kärkilyöntisaldon 7/11 ja palkittiin joukkueensa parhaana.

- Tiedettiin, että vastassa on Mansen vahva ulkokenttä. Vieraspeliin meidän tilannemäärä, 14, on mielestäni ihan hyvä määrä. Tänään ei vain harmittavasti saatu naista lyötyä kotiin, mutta sisäpeli rullasi kuitenkin ihan hyvin. Toki Manse oli tänään mailan varressa hyvä, Kempeelen pelinjohtaja Sami Lassila summasi.

Hieman harmaita hiuksia Manse PP:lle toi Jatta Vuorisen loukkaantuminen ensimmäisellä jaksolla. Hänen tilalleen ulkokentälle tuli jokeripaidasta Mira Kolehmainen. Vuorisen jalkavamman vakavuus selviää tarkemmissa tutkimuksissa. Myös Ida Lähde puuttui Mansen kokoonpanosta kuumeen vuoksi. Mansen nuori Senni Korhonen puolestaan pelasi ensimmäisen naisten Superpesis-ottelunsa ja toi jokeripaidassa yhden juoksun.

Tilastot

Teksti: Iiro-Pekka Airola / Manse PP

Kierroksen muut ottelut:

Lapuan Virkiä - Pesä Ysit, Lappeenranta 2-0 (4-2, 8-4)
Virkiän lyöjäjokeri Janette Lepistön (5 lyötyä / 1 tuotu) ruuti oli jälleen kuivaa.
Katso otteluraportti ja tilastot tästä!

Rauman Lukko - Lappajärven Veikot 2-0 (8-0, 4-1)
Kotijoukkueen sieppari Kaisa-Maija Rosvall (1/0, 6kl) oli omalta osaltaan nollaamassa sarjanousijaa.
Katso otteluraportti ja tilastot tästä!

Seinäjoen Maila-Jussit - Kirittäret, Jyväskylä 0-2 (1-2, 3-4)
Vieraiden Marjukka Urpelainen (2/0, 8kl) jatkoi hyviä otteitaan.
Katso otteluraportti ja tilastot tästä!