Uutiset

Pohjolan uusi Sporttiturva vastaa asiakkaiden toiveisiin: Laadukkaampi ja kattavampi4.3.2016

Pesäpalloilijat pääsevät tulevasta lisenssikaudesta alkaen Pohjolan uudistuneen Sporttiturva-vakuutuksen piiriin. Urheilijat ja aktiiviset liikkujat saavat entistä kattavamman turvan vahinkojen varalle. Erityisesti tapaturman ja voimanponnistuksen käsitteet ovat nyt laajemmat.

Pesäpalloliiton ja Superpesiksen yhteistyökumppani Pohjola on halunnut panostaa nimenomaan tuotteensa laatuun.

– Markkinoilla on monenlaisia toimijoita, jotka tarjoavat vakuutuksia erilaisilla omavastuilla ja korvaavuuksilla. OP:n Sporttiturvasta olemme halunneet rakentaa mahdollisimman laajan ja kattavan ratkaisun koko perheelle vauvasta vaariin, yhteyspäällikkö Ari Koski vakuutusyhtiö Pohjolasta kertoo.

– Me pesäpalloilijat haluamme joukkueeseemme luottopelaajia, jotka eivät päästä palloa missään tilanteessa läpi. Samalla tavalla voimme ajatella vakuutuksen ottamista. Kaikki meistä toivomme, ettei loukkaantumisia tapahdu, mutta pahimman varalle on hyvä ottaa mahdollisimman laadukas vakuutus luotettavalta kumppanilta. Turvallisuudentunne on merkittävä asia kaikkien meistä arjessa, siihen kannattaa panostaa, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi toteaa.

Pesäpallon uusi lisenssikausi alkaa 1.4.2016. Hankkimalla lisenssin 30.4.2016 mennessä uuden vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2016 lähtien.

Viisi uutta ilonaihetta Sporttiturvasta

Ulkoista tekijää ei tarvita

Oikeus korvaukseen perustuu äkillisen tapahtuman aiheuttamaan vammaan. Aikaisemmin vahingon sattuessa tarvittiin ulkoinen tekijä, jotta vakuutus korvasi hoidon, mutta enää näin ei ole. Tapaturman tai voimanponnistuksen vuoksi syntynyt vamma korvataan ja hoidetaan. Korvauspiirissä on nyt myös esimerkiksi akillesjänteen katkeaminen, samoin ortopediset tuet ja sidokset kuuluvat vakuutusturvaan.

Tapahtumakohtaisen hoitokulujen korvaussumma on nostettu 8500 eurosta 15 000 euroon.

Hammasvahingoissa ei ole aikarajaa

Aiheuttaako pallo ikävää jälkeä purukalustolle? Hampaat ovat tärkeä osa päivittäistä hyvinvointiamme, joten niiden kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta. Uudistetussa Sporttiturvassa hammasvahingoilla ei ole aikarajaa. Hammasvamman kuluja korvataan tarvittaessa koko loppuelämän ajan, muita vammoja korvataan enintään kolme (3) vuotta.

Alle 12-vuotias harrastaa kaikkia lajeja yhdellä vakuutuksella

Liikuntajärjestöt kannustavat lapsia ja nuoria monipuolisen liikunnan pariin. Myös Pohjola näkee liikunnallisen elämäntavan omaksumisen tärkeänä. Alle 12-vuotiaiden osalta Sporttiturvan vakuutus on voimassa kaikissa lajeissa.

Senioreilla ei ole ikärajaa

Seuramme 75-vuotias ikiliikkuja haluaisi hankkia lisenssin, mutta järjestelmä vain herjaa. Kuulostaako tutulta? Jatkossa ongelmaa ei enää ole, sillä Sporttiturvasta on poistunut yläikäraja. Pohjolan vakuutukset kulkevat mukana läpi koko elämän. Harjoittelu sisältää myös lajille ominaisen harjoittelun, kuten juoksulenkit ja kuntosaliharjoittelun.

Omasairaalaan tullaan pidemmänkin matkan takaa

Pohjolan Omasairaala hyödyttää niin urheilijaa kuin laajemmin koko yhteiskuntaa, esimerkiksi työnantajaasi. Asiakas saadaan nopeasti tarvittavan hoidon piiriin, jolloin sairauspoissaolot jäävät mahdollisimman lyhyiksi. Korvauspäätöksen saat saman tien. Toistaiseksi Omasairaala palvelee ainoastaan Helsingissä, mutta verkosto on laajentumassa Tampereelle tämän vuoden aikana sekä myöhemmin Kuopioon, Ouluun ja Turkuun.

Kokemukset ensimmäisestä Omasairaalasta ovat olleet erittäin hyviä. Erityisesti nopea pääsy hoitoon ja erikoislääkärien palvelut tuovat Omasairaalaan asiakkaita jopa 150 kilometrin säteeltä. Muussa tapauksessa kannattaa asioida Pohjolan hoitolaitoskumppanin toimipisteissä missä päin tahansa Suomea ja tulostaa lähimmän sairaalan yhteystiedot esimerkiksi kotikentän kuuluttajakoppiin näkyvälle paikalle. Ainoastaan sopimuslääkäreille Pohjola voi myöntää maksusitoumuksia kalliimpiin toimenpiteisiin.

Pesäpallon lisenssien hinnat 2016-17 (kilpailulupa+vakuutus)

A1: 248 € (52 € + 196 €)
A2: 188 €(52 € + 136 €)
A3: 138 € (52 € + 86 €)
A4*: 137 € (52 € + 85 €)
A5*: 53 € (32 € + 21 €)
Baseball ja softball 1/2: 66 € (23 € + 43 €)
T: 49 € (31 € + 18 €)
B1 ja B2: 58 € (38 € + 20 €)
G: 33 € (25 € + 8 €)

*) Vakuutus vapaaehtoinen

Minkä lisenssin valitsen?

2008 ja myöhemmin syntyneet: G
2004-2007-syntyneet: B2
1998-2003-syntyneet: B1
Superpesis (1997 ja aiemmin syntyneet): A1
Ykköspesis (1997 ja aiemmin syntyneet): A2
Suomensarja, A-poikien ja B-tyttöjen sarjat (1997 ja aiemmin syntyneet): A3
Maakuntasarja (1997 ja aiemmin syntyneet): A4
Aluesarjat (1997 ja aiemmin syntyneet), 35-45-vuotiaiden sarjat: A5
Tuomarit: T (tai mikä tahansa pelaajalisenssi)

Pesis- ja harrastepassit

Pesispassi (sisältää vakuutuksen, 3 €): 7 €
Harrastepassi (sisältää vakuutuksen, 22 €): 27 €
Harrastepassi ilman vakuutusta: 5 €

Aiheesta lisää

Katso ja kuuntele videolla lisätietoa uudesta Sporttiturvasta

Omasairaala kotisivuillaan

Lisätietoa Sporttiturvasta OP:n sivuilta