Itäinen alue

Itäisen alueen pesisuutisia

7.2.

Video: Noin 30 tarinaa –dokumentti palauttaa mieliin leirimuistoja

Siilinjärven Pesis julkaisee juhlavuotensa kunniaksi ”Noin 30 tarinaa” –dokumenttisarjaa, jonka toinen osa on nyt katsottavissa seuran YouTube-kanavalla. Uusin jakso käsittelee pesäpallon vahvaa leirikulttuuria.
30.1.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuman suojelijana

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Imatralla järjestettävän pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuman suojelijaksi. Suomen suosituimmat tähdistöottelut pelataan Ukonniemen uudella monitoimistadionilla 30.6.-2.7.2017, osana Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia.
30.1.

Pienpesis käynnistyy Itä-Suomessa

Itäisen alueen seurakehittäjä Ville Pulkkinen on aloittanut pienpesiksen, toiselta nimeltään JunnuSuperin, kehittelyn ja organisoinnin itäisellä alueella. Tiedossa on talviturnauksia, maakunnallisia suunnittelupalavereja sekä tietysti kesällä omat turnauspäivät.
27.1.

Joensuun Maila ja Kouvolan Pallonlyöjät palkinnoille alueellisissa urheilugaaloissa

Pohjois-Karjalan Liikunta ry on palkinnut Joensuun Mailan vuoden urheiluseurana alueellaan. Lisäksi joukkueena palkittiin seuran superpesisjoukkue, joka ylsi SM-pronssille. Kouvolan Pallonlyöjät on puolestaan vuoden nuorisourheiluseura Kymenlaaksossa. Erityistä kiitosta keräsi "Pesis menee kylille" -hanke, joka toi pesäpallon pariin peräti 320 lasta Kouvolassa.
27.1.

Pienpesiksessä korostuvat aktiivisuus ja monipuolisuus - mukaan viiden pelaajan joukkueella

Pesäpalloliitto purkaa harrastamisen esteitä vahvistamalla pienpesiksen asemaa nuorimmissa ikäluokissa. Joukkue on helpompi kasata, kun pelaamaan pääsee 5-7 pelaajalla. Se ei ole kuitenkaan ainoa syy vahvistaa suositun pelimuodon asemaa. – Pesäpallo on jo valmiiksi monipuolinen peli, jonka hyvät asiat tiivistyvät pienpesiksessä, Pesäpalloliiton Itäisen alueen seurakehittäjä Ville Pulkkinen sanoo.