Pesäpallosta uusi harrastus pääkaupunkiseudulla? – Tule mukaan tutustumaan toimintaan!

17.9.2018

Tule mukaan iloiseen joukkoomme pelaamaan pesistä! Kuva: Roihu.

Pääkaupunkiseudun pesäpalloseuroissa käynnistetään parhaillaan uutta toimintaa, joka on suunnattu erityisesti F- ja G-ikäisille junioreille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 2009 ja tämän jälkeen syntyneet lapset. Aiempaa kokemusta pesäpallosta ei tarvita, eikä lajiin liittyviä varusteita. Urheilullinen vaatetus ja reipas mieli ovat eduksi.

Tähtiseura Roihu on jo käynnistänyt tutustumisharjoitukset Itä-Helsingin Roihuvuoressa, mutta mukaan ehtii vielä.

– Pesäpallo kiinnostaa Helsingissä. Harjoituksiin on osallistunut liki parikymmentä junioria, joista osa oli jo mukana kesän pesiskerhossa. Pääpaino on pesäpallon ohella monipuolisessa liikunnassa, 105 pesäpallo-onnistumista -kokonaisuuden pohjalta. Valmentajiksi uusille F- ja G-joukkueille olemme saaneet mukaan Pasi Korhosen sekä Roihuttarien naisten ykköspesisjoukkueesta Riina Kallion ja Anni Heinon, joten siltäkin osin toimintaan saadaan laatua, Pesäpalloliiton seurakehittäjä Aleksi Järviaho iloitsee.

– Hyvin nollasta lähdimme liikkeelle tavoitteena polkaista uutta toimintaa käyntiin. Olemme hyödyntäneet sosiaalista mediaa ja erityisesti kaupunginosaryhmiä siellä, Järviaho kertoo.

Pesäpallon junioritoiminta on ottanut viime vuosina vahvoja harppauksia eteenpäin nuorimpien ikäluokkien osalta. Järviahon mukaan myös Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla halutaan lisää harrastajia erityisesti pelaajapolun lähtöalueelle.

– Tällä alueella ei ole kovin montaa F- ja G-ikäisten joukkuetta, joten niitä on tärkeää saada lisää. Harrastajamäärien kasvu lähtee kovasta ruohonjuuritason työstä. Mitä nuorempana lapset ja nuoret aloittavat monipuolisen liikunnan, sitä paremmat eväät urheiluharrastus antaa jatkoon.

Espoossa 2009-2012-syntyneiden harjoituksia on järjestetty Nöykkiön koulun kentällä ja Martinniityn kentällä Suomenojalla. Toimintaa käynnisteltiin jo elokuussa, mutta mukaan ehtii vielä hyvin.

– Harjoitusten sisältö on lajitaitojen opettelua leikkien ja pelien avulla, kertoo seurakehittäjä Mauri Tunkelo.

Aivan erityinen mahdollisuus kokeilla eri lajeja on kahdeksan seuran muodostama Sporttikerho 1.-2.-luokkalaisille Espoossa. Pesäpallon (Espoon Pesis) lisäksi mukana ovat jääkiekko (EPS Hockey), koripallo (Espoo Basket Team), kriketti (Cricket Finland), luistelu (Suomen Luisteluliitto), rugby (Suomen Rugbyliitto), squash (Espoo Squash Rackets Club) ja uinti (Cetus).

– Sporttikerhossa tarjotaan hieno mahdollisuus kokeilla eri lajeja ja harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää oman lajinsa ja tapansa liikkua Sporttikerhon kautta, Tunkelo sanoo.

Helsinkiläisen Puna-Mustien D-E-ikäiset pelaajat harjoittelevat Meilahden pesäpallokentällä ennen kuin syystalven säät pakottavat siirtymään sisätiloihin. Uusia pelaajia otetaan innolla mukaan toimintaan.

Kysy lisää harrastusmahdollisuuksista pääkaupunkiseudulla!

Aleksi Järviaho, seurakehittäjä, 040 552 5192
Mauri Tunkelo, seurakehittäjä, 040 748 3616