Kuopiossa pelataan kovin panoksin – pitääkö Puijon Pesis kiinni varastamastaan kotiedusta?

17.8.2018

Puijon Pesis juhli ensimmäisessä välieräottelussa Tampereella. Kuva: Saimi Airaksinen/Puijon Pesis.

Miesten Ykköspesiksessä on edessä huippumielenkiintoinen viikonloppu, kun ohjelmassa ovat välieräsarjojen toiset ottelut lauantaina ja kolmannet sunnuntaina. Vaikka Manse PP Tampereelta kasvatti eron kuopiolaiseen Puijon Pesikseen 23 pisteeseen runkosarjassa, puolivälierien avaus muutti asetelman päälaelleen. Puijo kävi ryöstöretkellä Tampereella ja varasti kotiedun 0-2 (2-4,2-5) -voitolla.

Katseet kohdistuvatkin lauantain kohtaamiseen. Voitolla Puijon Pesis saisi kolme ottelupalloa superpesiskarsintaan, mutta pelinjohtaja Jaska Huttunen pitää vielä jäitä hatussaan.

– On oltava rento, rohkea ja kärsivällinen. Voitosta pelataan ja ihan sama tässä vaiheessa kautta, miten ne voitot tulevat.

– Nyt ne pelit vasta alkavat. Lauantaina pitää olla entistä kovempi, jos meinaa voiton ottaa.

Puijo sai kovan vahvistuksen jatko-otteluihin lautasen äärelle, kun Suomen mestaruuden 2009 Sotkamon Jymyssä voittanut Mikko Lahtinen palasi lukkariksi.

– Hyvä, että saatiin Mikko mukaan loppupeleihin. Kaikki tietävät, millainen lukkarirumba meilläkin on ollut. Tietyn rauhallisuuden Mikko tuo ja ryhtiä tietyille paikoille, mutta yksi pelaaja hän on muiden joukossa, Huttunen totesi.

Ottelusarja jatkuu varmuudella Kuopiossa lauantaina kello 17 ja Tampereella sunnuntaina kello 16. Kolmella voitolla etenee superpesiskarsintaan.

Vähänkyrön Viesti haastaa Siilinjärven Pesiksen

Vähänkyrön Viesti piipahti pesäpallon miesten mestaruussarjassa kaudella 1979. Miesten Ykköspesiksessä on menossa kautta aikain kuudes kausi ja nyt on jo varmistunut historian paras sijoitus toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Välieräavaus päättyi Siilinjärven Pesiksen voittoon 2-0 (2-0, 3-2), mutta mahdollisuutensa oli vieraillakin.

– Nihkeää oli sisäpeli. Ulkopeli oli sellaista, mitä lähdettiin hakemaan. Se antoi meille avaimet jaksovoittoon ja vaikka koko pelinkin voittoon, pelinjohtaja Olli-Pekka Sinkkonen näki.

Siilinjärven kollegaa Perttu Westersundia kismittivät ensimmäisessä ottelussa ”uunoilupalot”, joiden myötä joukkue joutui purkamaan takatilannetta kahdella palolla.

– Sisäpeliä pitää lauantaille terästää. Vähäkyrö ei varmasti kotikentällään jää kahteen lyötyyn juoksuun.

Joukkueiden toinen kohtaaminen nähdään Vähässäkyrössä kello 16 ja kolmas Siilinjärvellä kello 17.

Aiheesta lisää

Pöytyä ja Joensuu naisten Ykköspesiksen ylemmissä pudotuspeleissä

Miesten Ykköspesiksen välierien otteluohjelma

Miesten Ykköspesiksen välierien tulokset ja tilastot

Puijon Pesiksen otteluennakko

Manse PP: "Keisareille jäi parannettavaa"

Mietteitä Vähänkyrön Viestin leiristä

Siilinjärven Pesikselle ensimmäinen välierävoitto