Uuden mallin pienpesisleiri Laukaassa sai innostuneen vastaanoton

13.8.2018

Turku-Pesiksen tytöt iloitsivat Laukaan Pienpesisleirin tunnelmasta. Kuva: PPL/Keskimaan alue.

Pienpesisleiri F-G-ikäisille järjestettiin uudella konseptilla Laukaassa viikko sitten. Tapahtuman majoituksista ja ruokailuista vastasi kylpylähotelli Peurunka, jonka ensiluokkaiset puitteet toimivat houkuttimena koko perheen viikonloppulomalle. Pakettiin sisältyi allasosaston käyttö.

Pelimuotona pienpesis on kuin tehty alle 10-vuotiaille. Pelaajat saivat paljon toistoja, monipuolisuutta eri pelipaikoilta ja aktiivista peliä.

– Pienpesis on ottanut vahvan aseman varsinkin F-G-ikäisten pelimuotona. Peliä voidaan vieläkin aktivoittaa ja miettiä kokonaisuutta toimivammaksi – ajatellen vaikkapa ulkokentän pelipaikkojen kierrättämistä, pelin nopeuttamista tai sisävuoron lyöjämäärää, Pesäpalloliiton Keskimaan aluevastaava Mika Mikola sanoo.

Laukaan pienpesisturnaukseen osallistui joukkueita Humppilasta, Jyväskylästä, Kinnulasta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Peräseinäjoelta, Turusta ja Ulvilasta.

– Mukana oli ihan uusia joukkueita, niin kuin etukäteen pohdimme. Ajatus leiristä alkoi kyteä, kun mietimme leirikokemuksen mahdollistamista sellaisille joukkueille, jotka eivät olleet ilmoittautuneet valtakunnalliselle Naperoleirille, Mikola kertoo.

– Viikonloppupaketti oli osallistujille erittäin edullinen, mutta silti hinta on toki väkisin korkeampi kuin koulumajoituksessa ja -ruokailuissa. Harrastusten kustannuksia mietittäessä nämäkin asiat on syytä pitää mielessä. Talven aikana on hyvä käydä keskustelua tämäntyyppisten leirien asemasta kokonaisuudessa ja mitä se voisi parhaimmillaan olla, Mikola jatkaa.

Joka tapauksessa kokemus kannustaa jatkamaan.

– Aivan ehdottomasti, palaute oli samansuuntainen niin Peurungan väeltä kuin osallistujiltakin. Myös Laukaan kunnan liikuntatoimi hoiti oman ruutunsa erinomaisesti ja olosuhteet keräsivät kiitosta. Kentillä vallitsi iloinen tunnelma. Lapsille ja nuorille pitää tarjota erilaisia mahdollisuuksia liikkua, harrastamisen paikkoja sekä sytyttää kipinä liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen, Mikola alleviivaa.

Innostus olikin käsin kosketeltavissa. Käytännön tekoina 30 ottelussa lyötiin yhteensä 782 juoksua, noin 26 ottelua kohden.

Aiheesta lisää

PPL/Keskimaa: "Laukaan Pienpesisleiri oli iso onnistuminen"

Video: Pienpesis on toimintaa täynnä!

Kysy lisää ja anna palautetta Pienpesisleiristä:
Mika Mikola
Pesäpalloliitto, Keskimaan aluevastaava
mika.mikola(ät)pesis.fi
050 557 8522