Monipuolista liikuntaa jääkiekosta pesäpalloon Sporttikerhossa Espoossa 13.8. alkaen

7.8.2018

Suuren suosion saanut 1.-2.-luokkalaisten Sporttikerho jatkuu Espoossa kahdeksan lajin voimin. Oman lajinsa tuovat kokeiltavaksi Espoon Pesis (pesäpallo), EPS Hockey (jääkiekko), Espoo Basket Team (koripallo), Cetus (uinti), Cricket Finland (kriketti), Suomen Rugbyliitto (rugby), Suomen Luisteluliitto (luistelu) sekä Espoo Squash Rackets Club (squash).

Sporttikerho starttaa jo maanantaina 13.8. Kausi on jaettu neljän jaksoon, joiden aikana toimintaa järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 14-16. Yhdellä ilmoittautumisella on mahdollisuus tulla mukaan Sporttikerhoon koko kauden ajaksi. Sporttikerhon hinta on kuukautta kohden 50-55 €.

– Sporttikerhossa osallistujat pääsevät kokeilemaan lukuisia eri lajeja asiantuntijoiden johtamana. Tätä kautta taitoja opitaan monipuolisesti ja eri ominaisuuksia kehitetään tasavertaisesti. Ennen kaikkea tavoitteena on sytyttää kipinä liikkumiseen ja pitää hauskaa. Löytyisikö oma suosikkilajikin näiden kahdeksan lajin joukosta, Pesäpalloliiton seurakehittäjä Mauri Tunkelo heittää.

Ratkaisut useiden lajien ja erikoistumisen välillä nousivat jälleen urheiluyhteisön puheenaiheeksi Urheilulehden avattua aihetta artikkelissaan. Lajikohtaiset erot kuuluvat asiaan, mutta useimmiten monipuolinen liikunta on avain oman suosikkilajin löytämiseksi ja urheilun ilon ylläpitämiseksi. Yksilön potentiaalikin saatetaan havaita vasta myöhemmällä iällä.

– Olen ehdottomasti monipuolisen lajitaustan kannalla. Silloin lapsi tai nuori löytää varmemmin sen oman lajinsa ja rakastuu siihen. Sitä se nousu huipulle ehdottomasti vaatii, huippulentopalloilija Olli-Pekka Ojansivu painotti Urheilulehdelle.

Näkemyksensä Urheilulehden haastattelussa esitti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n tutkija Outi Aarresola.

– Kaikista tärkeintä on, että lapsi saa tehdä sitä, mistä tykkää. Sitä ei saa demonisoida, jos hän harrastaa yhtä, kahta tai vaikka kolmea lajia.

– Tutkimusten mukaan loppuunpalamisen, kyllästymisen ja loukkaantumisten riski on suurempi niillä, jotka ovat harrasteet pikkulapsesta huipulle asti yhtä ja samaa lajia.

Sporttikerhossa vastataan näihin painotuksiin ja lähdetään tutkimusmatkalle monipuolisen liikunnan maailmaan etsimään itselle mieluisinta lajia. Tärkeintä ei ole, miten liikkuu, kunhan liikkuu!

Aiheesta lisää

Espoon Pesis: Lisätietoa Sporttikerhosta ja ilmoittautuminen

Monipuolisen liikunnan 105 pesäpallo-onnistumista -materiaali

Urheilulehti 30: Milloin huipulle haluavan lapsen kannattaa erikoistua?

Emmi Eteläsalo, Espoon Pesis, 040 733 9251
Mauri Tunkelo, Pesäpalloliitto, 040 748 3616