Imatran Pallo-Veikot vei väkevällä esityksellä C-poikien Suomen mestaruuden

3.8.2018

Seurasta lupailtiin, että Imatran Pallo-Veikkojen C-poikien Suomen mestaruus huomioidaan näyttävästi seuraavassa Superpesiksen kotiottelussa. Kuva: Imatran Pallo-Veikot.

Historiaa saadaan kelata taaksepäin kauteen 1995, kun Imatran Pallo-Veikot juhli edellisen kerran C-poikien SM-mitalia, silloin väriltään hopeista. Tällä kertaa viimeinenkin ottelu päättyi IPV:n voittoon, kuten kausilla 1970 ja 1976. Loppuottelun voittonumerot 0-1 (4-4, 4-10) eivät jätä jossitteluille sijaa. IPV jätti Kouvolan Pallonlyöjien nuoren joukkueen vaille mahdollisuuksia.

Pallo on kuitenkin aina pyöreä ja sattumat ovat mahdollisia. Loppuottelun avausjakso oli vahvasti IPV:n hallinnassa, kunnes muuten erinomaisesti pelanneen Miitri Pesosen epäonninen harhaheitto luiskahti ohi kakkospesästä ja tuotti KPL:lle kaksi juoksua. Jiri Joukainen löi jakson loppunumeroiksi 4-4.

Toisella jaksolla IPV ei jättänyt mitään sattuman varaan. Lyöntipaikalla erityisesti Miika Timonen oli liekeissä ja iski kolmosjatkeelta lopullisen naulan vastustajan arkkuun läpilyönnillään, jota KPL:n ulkokenttä ei pystynyt katkaisemaan. Loppuottelun toisesta kunniajuoksusta vastasi IPV:n Valtteri Valle.

– Loppuottelu oli selkeä, mutta ennen kaikkea hyvin pelattiin. Aamupeli (välierä Vimpelin Vetoa vastaan) oli vähän nihkeämpi. Kaksi kertaa olimme tappiolla ja siinä koettiin vähän vääryyttäkin, mutta sitkeä on joukkue. Molemmilla jaksoilla nousimme takaa ohi ja pidimme johtoaseman. Loppuottelu oli parempi peli meiltä ja siksi sitä oli helpompaa pelata, voittajien pelinjohtaja Jyrki Valle riemuitsee juhlahumun keskeltä.

IPV:n viikko piti sisällään 10 ottelua ja 10 voittoa. Peli ei pätkinyt oikeastaan missään vaiheessa.

– Koko viikon oli peli paketissa. Ei me pelattu oikeastaan yhtään huonoa jaksoa, ehkä yksi huono vuoro koko viikon aikana. Ulkopeli oli kuitenkin kivijalka ja koko ajan voittavaa, siinä ei ollut missään vaiheessa mitään hätää. Pystyimme vielä kierrättämään pelaajiakin, Valle toteaa.

Rotaatio auttoi joukkuetta, sillä leiriviikon helteinen sää oli pelaajille kuluttava.

– Mehän olimme myös Juha Saarikosken järjestämällä matkalla Espanjassa jo keväällä, joten lämpimiin keleihinkin valmistauduttiin etukäteen, Valle hymähtää.

10 lyötyä juoksua loppuottelun toisella jaksolla kertovat pitävän ulkopelin lisäksi vahvoista onnistumisista sisällä.

– Kärki tekee tilannetta tehokkaasti ja sitten meidän keskisektorin kotiuttajat – jos heistä laskisi tilastoa, niin kyllä he nimittäin aika kovalla prosentilla ukkoa tupaan löivät, Valle kehuu.

Hieno viikko Seinäjoen Nuorisoleirillä sai IPV:n osalta upean huipennuksen. Valle antaa ison tunnustuksen omilleen ja näkee useammassa pelaajassa potentiaalin nousta huipulle saakka.

– Kyllä heistä huippuja tulee, se tietysti vaatii vielä töitä. Tällaiset leirit ovat sellaisia kokemuksia, joita tarvitsee huippupelaajaksi tullakseen jo juniorina. Nämä ovat kovia paikkoja pelaajille – yleisöä ja painetta on vähän normaalia enemmän. Kyllä nämä kantavat pitkälle.

Kouvolan Pallonlyöjät ei ollut parhaassa iskussaan loppuottelussa, mutta nuori joukkue palautti seuran värit mitalikantaan viiden vuoden tauon jälkeen. Viime vuoden Suomen mestari Hyvinkään Tahko sijoittui tällä kertaa pronssille voitettuaan päätösottelussaan Vimpelin Vedon 1-0 (13-5, 3-3).

C-poikien Suomen mestari 2018: Imatran Pallo-Veikot

Jyri Immonen, Kasperi Kaksonen, Ville Ketolainen, Lauri Kykkänen, Lauri Leppiniemi, Miitri Pesonen, Elis Pirinen, Arttu Sinisalo, Miika Timonen, Oskari Tuuva, Valtteri Valle, Kalle Varis. Jyrki Valle (pj), Jarno Kaksonen (2. pj).

C-poikien SM-hopeaa 2018: Kouvolan Pallonlyöjät

Mikael Harju, Kasperi Heinimäki, Eetu Huovila, Santeri Inkilä, Jiri Joukainen, Timi Joukainen, Aapo Kinnunen, Miki Likander, Elias Pitkänen, Lasse Saraluoto, Karo Soininen, Santeri Soininen. Eero Pitkänen (pj), Jari Mäkelä (2. pj).

C-poikien SM-pronssia 2018: Hyvinkään Tahko

Petteri Alanen, Markus Hakala, Santeri Jokinen, Jaakko Kujanpää, Joose Kukkola, Aapo Luostari, Elmo Peltonen, Ville Rämet, Konsta Saarilehto, Ville Vierimaa, Väinö Väänänen. Tommi Peltonen (pj), Marko Kukkola (2. pj).

Aiheesta lisää

IPV:n kotisivut: "Huikeat fiilikset"

Kuvagallerioita Nuorisoleiriltä

Nuorisoleirin ottelut ja pöytäkirjat Pesistulospalvelussa

Päivitetty 3.8. klo 23.15: Lisätty KPL:n pelaajalistaan Kasperi Heinimäki.