”Tolppa sisään, tolppa ulos” – armoton taistelu suorasta noususta jatkuu miesten Ykköspesiksessä

2.8.2018

Miesten Ykköspesiksen kärkiottelu päättyi kuin päättyikin Kempeleen Kirin voitonjuhliin. Kuva: Kempeleen Kiri.

Pesäpallo-ottelun voitto voi joskus olla pienestä kiinni. Siilinjärven Pesis oli palon päässä kolmen pisteen voitosta miesten Ykköspesiksen kärkiottelussa, mutta Kempeleen Kiri tuli viimeisellä mahdollisella hetkellä takaisin peliin 1523 katsojan seuratessa jännitysnäytelmää. Juhani Ojala yllätti takakentän upealla kunnarin ja yhden tavallisen juoksun tuottaneella lyönnillään.

Molemmat joukkueet nousivat kertaalleen takaa-ajoasemasta jaksovoittoon. Avausjakson neljännessä vuoroparissa Siilinjärven Kimmo Lukkari iski tasoitus- ja voittojuoksut. Toisella jaksolla sankarin viittaa sovitteli ylleen joukkuekaveri Roope Räisänen, mutta Kempeleen Juhani Ojala oli toista mieltä. Läpilyönti kahdella palolla vapautti kotijoukkueen sisäpeliä, joka jauhoi päälle vielä kolme lisäjuoksua. Lukkari kavensi jakson loppunumeroiksi 8-5.

Supervuoron ratkaisu syntyi harhaheitolla. Kempeleen Jani Lassila sai kunnian tuoda voittojuoksun, jonka merkitys nähdään sarjan viimeisillä kierroksilla ensi viikon aikana.

– Todella sillassa siinä oltiin, sitten Juhani (Ojala) löi täydellisen lyönnin. Kenttä on tosi kovassa kunnossa ja pomppasi siitä kopparin yli, pelinjohtaja Antti Vihtkari huokaisi helpottuneena.

Siilinjärven kollega Perttu Westersund oli ymmärrettävästi pettynyt, kun jopa kolmen pisteen voitto lipesi joukkueen käsistä ottelun lopussa.

– Tolppa sisään, tolppa ulos. Olisi ehkä pitänyt sieltä katkaista, mutta ei saatu katki. Kaveri rummutteli sitten hyvällä hurmoksella (juoksuja).

– Molemmat joukkueet olivat varmasti katsoneet parhaat lyönnit pois, niillä ei päästy juhlimaan. Ekalla jaksolla uskallettiin lyödä riittävän rohkeasti ja saatiin riittävät tilanteet ja riittävät juoksumäärät. Se oli hyvä, että saimme kaverin kovan kotiutuskaksikon pidettyä suhteellisen aisoissa koko pelin ajan.

Westersund iski painetta Kempeleen suuntaan ja onnitteli joukkuetta jo suorasta noususta Superpesikseen. Siilinjärvi johtaa kuitenkin yhä sarjaa pisteen erolla Kempeleeseen, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Vihtkari kuittasikin puheet ennenaikaisina. Jäljellä ovat Kempeleen osalta vielä vierasottelut Vähässäkyrössä ja Kuopiossa sekä päätöskierroksen kotiottelu Sotkamon Jymy 2:ta vastaan.

– Ei sellaiseen (puheeseen) voi lähteä. Ei ole mitään hirveän helppoja otteluita missään nimessä, Vihtkari muistutti.

Erikoista

Lievestuoreen Kisa ja Manse PP Tampereelta kohtasivat miesten Ykköspesiksen ottelussa poikkeuksellisesti Jyväskylän Hippoksella. Ottelun kuulutti Ruudun lähetyksistä tuttu pesisääni Anssi Ritari. Samalla lähetettiin terveisiä Intian ja Nepalin pesäpalloyhteisöille, jotka pääsivät seuraamaan ottelusta suoraa YouTube-lähetystä. Manse PP vei sarjapisteet mukanaan Tampereelle lukemin 0-2 (1-4, 2-10).

Ulvilan Pesä-Veikot kukisti kotikentällään Jokioisten Koetuksen 2-0 (8-3, 6-3) ja tarrasi kiinni viimeiseen välieräpaikkaan.

Miesten Ykköspesiksen kolmen kärki (2.8.) – pisteet (3 p. voitot)

Siilinjärven Pesis 50 (12)
Kempeleen Kiri 49 (15)
Manse PP, Tampere 45 (13)

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan viimeiset ottelut

La 4.8.
Manse PP, Tampere - Ylivieskan Kuula 16.00
Puijon Pesis, Kuopio - Pöytyän Urheilijat 16.00
Vähänkyrön Viesti - Kempeleen Kiri 16.00

Su 5.8.
Sotkamon Jymy 2 - Pöytyän Urheilijat 13.00
Lievestuoreen Kisa - Puijon Pesis, Kuopio 14.00 (Laukaassa)
Jokioisten Koetus - Ylivieskan Kuula 16.00
Siilinjärven Pesis - Ulvilan Pesä-Veikot 17.00

Ke 8.8.
Puijon Pesis, Kuopio - Kempeleen Kiri 18.00
Pöytyän Urheilijat - Manse PP, Tampere 18.00
Sotkamon Jymy 2 - Lievestuoreen Kisa 18.00
Ylivieskan Kuula - Vähänkyrön Viesti 18.00

La 11.8.
Kempeleen Kiri - Sotkamon Jymy 2 13.00
Lievestuoreen Kisa - Jokioisten Koetus 16.00
Manse PP, Tampere - Puijon Pesis, Kuopio 16.00
Siilinjärven Pesis - Pöytyän Urheilijat 16.00
Ulvilan Pesä-Veikot - Ylivieskan Kuula 16.00

Aiheesta lisää

Kaleva: "KeKi nousi haudan partaalta voittoon"

Manse PP lähetti Intiaan voittoisat terveiset

Miesten Ykköspesiksen tulokset ja tilastot