Tampereen ennätyksellisellä Suurleirillä nautitaan pelaamisesta helteisessä säässä

19.7.2018

Suurleirin ottelut ovat sujuneet rehdissä urheiluhengessä Tampereella. Kuva: P. Kettunen.

Tampereella on hyvässä vauhdissa kautta aikain suurin pesäpalloleiri. D-ikäisten valtakunnallisella Suurleirillä on mukana jopa 1800 leiriläistä 125 joukkueesta, jotka pelaavat viikon aikana liki 700 ottelua nuorisotuomareiden jakaessa oikeutta.

Järjestelyt ovat sujuneet hienosti. Pelit pyörivät, logistiikka toimii ja ruoka on maistuvaa.

– Leiri on saatu mukavasti liikkeelle, eikä suurempia huolenaiheita ole ollut. Katsotaan nyt vielä leiri loppuun saakka, mutta hyvin on mennyt ja joukkueilta on saatu pääosin positiivista palautetta. Mittaamattoman iso kiitos kuuluu kaikille vapaaehtoisille. Sehän se tärkein asia on, että nuoret viihtyvät, iloitsevat ja nauttivat pelaamisesta. Tässä on onnistuttu, leirin johtaja Inga Ärnfors kiittelee.

Nuorisotuomareiden määrä huoletti järjestäjiä ennen leirin alkua, mutta ilmoittautumisia saatiin viime metreillä lisää. Nuorisotuomarit ovatkin hoitaneet oman tehtävänsä kiitettävästi.

– Vähän väliä tulee joukkueilta positiivista palautetta kentiltä, miten tuomarit ovat onnistuneet. Vuoropuhelu joukkueiden ja tuomareiden kesken on toiminut. Joukossa on D-ikäisiä nuorempiakin tuomareita, joilla on riittänyt rohkeutta lähteä ikäisiään vanhempien otteluihin. Hienosti ovat hekin pärjänneet, kiittelee leirin tuomaripäällikkö Sari Palokari.

Suomen kesä on näyttänyt leiriviikon aikana aurinkoisimman puolensa. Leiriläiset ovat päässeetkin nauttimaan helteisestä ja lämpimästä säästä. Kaupinojan uimarannasta on muodostunut suosittu vilvoittautumispaikka.

– Leiriläisiä on ohjeistettu syömään ja juomaan riittävästi. Tampereen Vesi on ilahduttanut leiriläisiä ja toimittaa joka aamu 600 litran vesisäiliöt niille Suurleirin kentille, joilta puuttuu kiinteä vesipiste. Loppuleiristä tietysti toivomme, ettei äärimmäisiä sääilmiöitä nähdä helteiden seurauksena, Ärnfors toteaa.

Suurleirin avajaiset pidettiin Ideaparkissa. Itä-Lännet ja leiridisko ovat vuorossa perjantaina. Päättäjäisten yhteydessä lauantaina pelataan naisten Superpesiksen huippuottelu, kun Manse PP saa vastaansa Pesäkarhut Porista. Suurleiri huipentuu mitali- ja sijoitusotteluihin sunnuntaina.

Suurleiriä ovat järjestämässä yhteistyössä Hämeenkyrön Räpsä, Manse PP ja Manse PP Juniorit Tampereelta, Ruoveden Pirkat sekä Ylöjärven Pallo. Leirin tuotto käytetään suoraan mukana olevien seurojen junioritoiminnan kehittämiseen.

Aiheesta lisää

Valtakunnallinen Suurleiri Tampereella 17.-22.7.

Kuvia Suurleirin tunnelmasta

Aamulehden uutinen Suurleiriltä

Tamperelainen: "Tampere jatkaa urheilukaupunkina"