Tampereen leirijärjestäjät ovat vakavissaan – ”Tervetuloa kaikki Suurleirille, mutta huomioikaa liikenne!”

13.7.2018

Suurleirin pelipalloissa on tyyliä! Kuva: Suurleiri 2018.

Kouvolan Tenavaleiri paketoitiin perjantaina, mutta pitkään ei tarvitse pesäpallokansan odottaa seuraavaa unohtumatonta leiriviikkoa. Kautta aikain isoin Suurleiri pyörähtää 125 joukkueen voimin käyntiin Tampereella tiistaina. Nyt, jos koskaan, leiriläisten on syytä tutustua huolella infolehteen ja viestintään sosiaalisessa mediassa. Tampereella rakennetaan ennätyksellisen paljon ja vaikutukset liikenteeseen voivat olla merkittäviä.

Leirin johtaja Inga Ärnfors vastaa levollisena puhelimeen. Vapaa-ajan ongelmia ei lähipäivinä ole, sillä Manse PP:llä on vielä ennen leiriä miesten Ykköspesiksen ja naisten Superpesiksen kotiottelut viikonloppuna.

– Paljon on kaikenlaista, onhan leiri iso puristus, mutta mieli on levollinen ja odottava. Otteluohjelmat julkaistiin, nyt jo laputetaan kouluja ja maanantaina on varsinainen leirin rakennuspäivä.

Järjestelyiden osalta tilanne on Ärnforsin mukaan mallillaan.

– Luottavainen olen. Tuomareita voisi olla enemmänkin, joten halukkaat voivat yhä ilmoittautua mukaan Pesistulospalvelun kautta. Aurinkoista ja jopa kesän lämpimintä keliä on luvattu ensi viikolle. Tähän joukkueiden on syytä varautua, jotta nestehukalta vältytään.

– Selvitämme, saammeko vesipisteen kaikille kentille. Yleisurheilun nuorten MM-kisoissa Tampereen kaupunki on saanut runsaasti positiivista julkisuutta hanavedestään.

Varaa aikaa liikkumiseen!

Tampereelle rakennetaan parhaillaan kaupungin ensimmäistä raitiotielinjaa. Kun kokonaisuuteen lisätään muut kesän rakennustyöt, vaikutuksilta liikenteeseen ei aina voida välttyä.

– Joukkueiden kannattaa oikeasti miettiä aikatauluja ja kulkemista leirillä. Normaalin ajoajan voi hyvin laskea tuplana. Punakeltaista aitaa on nyt Tampereella varmasti ainakin satojen kilometrien matkalta. Navigaattoriin ei voi kaikissa tilanteissa luottaa, Ärnfors muistuttaa.

– Keskustaa kannattaa välttää joka tapauksessa, eikä esimerkiksi Keskustorille pidä mennä autolla. Raitiolinjan alkupää on Hervannassa eli sielläkin rakennustyöt vaikuttavat liikkumiseen. Kaupin alueelle järjestetään liikenteenohjausta, mutta pysäköintitilaa siellä on rajallisesti, Ärnfors jatkaa.

Liikkumiseen tulee siis varata riittävästi aikaa, jotta leirillä pysytään aikataulussa.

– Leirin aikataulu on tietysti aika tiukka. Joukkueiden pitää ehtiä omiin peleihin ja järjestelyvuoroille. Meillä on toki varasuunnitelmia olemassa, niin kuin niitä on esimerkiksi vesisateen varalle. Laitamme liikkumisesta ihan videomateriaalia julki viikonlopun aikana. Samoin leirin tiedotuskanavia, sähköpostia ja sosiaalista mediaa on hyvä seurata säännöllisesti, Ärnfors vinkkaa.

Ota samoin tein seurantaan Suurleirin Facebook-sivu, Instagram-tili ja YouTube-kanava.

Urheilukaupunki Tampere

Urheilutapahtumakaupunkien imagoa ja vaikuttavuutta arvioivan julkaisun Sportcalin vuoden 2017 listalla Tampere nousi 100 merkittävimmän tapahtumia järjestävän kaupungin joukkoon. Tampereella halutaankin ”tehdä kaupungista paras mahdollinen paikka kaikenlaisille tapahtumille”.

– Yleisurheilun nuorten MM-kisat ovat nyt median valokeilassa, mutta sen jälkeen pesäpallon Suurleiri pääsee esiin. Leiri kiinnostaa paikallisia niin kuin isot tapahtumat aina. Otteluihin on vapaa pääsy, joten tervetuloa kaikki kenttien laidoille kannustamaan nuoria junioripesäpalloilijoita. Kaupunki on myös tullut järjestelyiden osalta hienosti vastaan, mistä kuuluu kiitos siihen suuntaan jo etukäteen, Ärnfors sanoo.

Ilman vapaaehtoisten aktiivista panosta leirin järjestäminen ei olisi mahdollista. Ärnfors iloitsee suuresta määrästä innokkaita toimijoita, jotka ovat lähteneet yhteiseen urakkaan mukaan.

– Talkooväki on leirin tärkein mahdollistaja, onneksi täällä on paljon junnujoukkueita, ja jopa edustusjoukkueiden kannustajat ovat lähteneet talkoisiin mukaan. Joukkoon pääsee ilmoittamalla itsestään lomakkeella. Olemme Pirkanmaalla yhdistäneet voimamme, joten leiri vie merkittävästi eteenpäin koko alueen pesäpallotoimintaa. Manse PP:n ja Manse PP Junioreiden lisäksi yhteistyössä ovat mukana Hämeenkyrön Räpsä, Ruoveden Pirkat ja Ylöjärven Pallo. Puhallamme vahvasti yhteen hiileen ja haluamme rakentaa ikimuistoisen leirikokemuksen kaikille leiriläisille.

– Nähdään Tampereella! Avajaisia vietetään tiistaina, Itä-Lännet pelataan perjantaina ja diskoillaan. Päättäjäisten yhteydessä nähdään naisten Superpesiksen huippuottelu Manse-Pori lauantaina. Sijoitus- ja mitaliotteluita jännitetään sunnuntaina. Tehdään tästä yhdessä hieno viikko kaikkien aikojen Suurleirillä!

Aiheesta lisää

Kiärrennäpy – Suurleirin infolehti (pdf)

Leirin viikko-ohjelma

Leirin otteluohjelma Pesistulospalvelussa

Tampereen kaupungin matkailusivut