Marjut ja Juha Korhonen palaavat Kouvolaan leirille – seuraavakin sukupolvi mukana

5.7.2018

Juha Korhosella on meneillään 20. kausi miesten Superpesiksessä. Kuva: Kouvolan Pallonlyöjät.

Kouvolan Tenavaleirin ensimmäiset ottelut pelataan sunnuntaina. Kokemus on erityinen junioripesäpalloilijoille, mutta on se sitä varttuneemmillekin. Kouvolan Pallonlyöjien jokeri-iskijän, huippupesäpalloilija Juha Korhosen perheessä Kouvolassa järjestetyillä leireillä on oma merkityksensä.

Edellisen kerran Tenavaleiri pelattiin Kouvolassa 83 joukkueen voimin 1991.

– Itse ja vaimo Marjut oltiin mukana Kouvolassa 1991, kun edellisen kerran leiri siellä oli. Nyt tytär tulee pelaamaan leirille. Vähän kuin ympyrä sulkeutuu tässä, Juha Korhonen muistelee.

Ensi viikko etenee pitkälti leiritunnelmissa kentillä. Lisäksi Kouvola kohtaa Superpesiksen kotiotteluissaan Kiteen Pallo -90:n sunnuntaina ja Hyvinkään Tahkon torstaina.

– Jokusen pelin on tarkoitus olla leirillä tuomaritarkkailijana, muuten me pelaajat olemme näkyvästi esillä kentillä. Kiva päästä leirille tässä roolissa ja katsojana. Odotan hienoa tapahtumaa.

Nimmareiden ja selfieiden metsästäjille Korhonen antaa varman vastauksen.

– Totta kai, ilman muuta nämä hoituvat.

Parhaiksi leirimuistoikseen Korhonen voisi listata vaikka kaikki kokemansa leirit, mutta yksi erityinen tapaus nousee esiin.

– Se taisi olla Kempeleen leiri, kun satoi todella vietävästi. Voitettiin Ulvila silloin ensimmäistä kertaa koskaan. Innokkaat pikkupojat lähtivät pelin jälkeen vesilätäköihin syöksymään, niin vanhemmat olivat tyytyväisiä. Pelipuvut olivat ihan vähän kurassa ja niillä olisi pitänyt pystyä vielä pelaamaan. En tiedä, tuliko pesulalasku vai hoitiko joku ne hotellihuoneessa kuiviksi.

Vanhempien ja joukkueenjohtajien iloksi tulevalla viikolla ei vastaavaa pitäisi olla näköpiirissä.

– Ainakin vaikuttaisi, että keli on parempi, Korhonen päättää ja toivottaa omasta puolestaan kaikki junioripesäpalloilijat tervetulleiksi Kouvolaan nauttimaan leiriviikosta.

Aiheesta lisää


Valtakunnallinen Tenavaleiri Kouvolassa 8.-13.7.

KPL:llä 17 peräkkäistä voittoa – jatkuuko huikea putki leiriottelussa?