Pienet marginaalit Savon derbyssä – Siilinjärven Pesis haki pisteet Kuopiosta

16.6.2018

Siilinjärven Pesis joutui tiukoille Savon derbyssä, mutta taisteli itselleen täyden pistepotin Kuopion keskuskentältä. Kuva: Siilinjärven Pesis.

Miesten Ykköspesiksessä saatiin kauden ensimmäinen nelinumeroinen yleisömäärä, kun Savon derbyä seurasi Kuopion jalkapallostadionilla 1426 silmäparia.

Ennakkosuosikkina paikallisotteluun lähtenyt Siilinjärven Pesis piti pintansa, vaikka kuopiolainen Puijon Pesis taisteli loppuun saakka voitosta. Pienten marginaalien ottelussa lopputulos kirjattiin 0-2 (2-3, 5-6).

Kuopiolaisille ottelun alku oli tahmea ja sisäpeli sakkasi pahoin. Viimeisellä mahdollisella hetkellä joukkue päätti taistella jaksovoitosta ja rakensi tilanteita lyömällä palloa väliin. Ismo Huotarin ja Teemu Nivalan kotiutukset neljännen tasoittavalla eivät kuitenkaan riittäneet.

Tauon jälkeen jatkettiin tasatahtia, kunnes kolmannen aloittavalla Puijo nousi 4-2-johtoasemaan. Sekään ei tällä kertaa riittänyt jaksovoittoon, kun Siilinjärvi pystyi rakentamaan palottoman ajolähtötilanteen ja pääsi painostamaan. Kolme juoksua palauttivat ottelun hallinnan Siilinjärvelle.

– Yksikään peli ei ole tällä kaudella harmittanut yhtä paljon. Olin aivan varma, että viemme toisen jakson ja koko ottelun supervuorossa, harmitteli Puijon ykköspalkittu Antti Rinnevuori.

– Kykenimme noudattamaan rohkeaa taktiikkaamme. Kun lyhyet lyönnit eivät tehonneet, palloa pantiin väliin, kehui pelinjohtaja Jaska Huttunen kuitenkin omiaan.

Siilinjärven virkaveli Perttu Westersund kiitteli täyttä pistepottia ja antoi reilusti tunnustusta vastustajalle.

– Puijo teki pelissä enemmän kolmostilanteita kuin yksikään toinen joukkue on SiiPeä vastaan kyennyt tällä kaudella tekemään.

Joukkueet kohtaavat vielä runkosarjassa Siilinjärvellä tiistaina 3.7. ja Kuopion pesäpallostadionilla keskiviikkona 18.7.

Aiheesta lisää

Puijon Pesiksen kotisivut

Ottelun tilastot