Pesäpallon yläkoululeiritysten haku lukuvuodelle 2018-2019 avattu!

25.5.2018

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2018-2019 yläkoululeiritykseen on alkanut. Kuva: Nuorisoleiri 2017.

Pesäpallon erittäin suositut yläkoululeiritykset järjestetään neljällä paikkakunnalla – Joensuu, Kuortane, Varala (Tampere) ja Vuokatti – lukuvuonna 2018-2019. Lisäksi yhdestä leirityskokonaisuudesta vastaavat Joensuu ja Tanhuvaara (Savonlinna) yhteistyössä.

Yläkoululeiritysten tavoitteena on kasvattaa nuorta sekä urheilijana että pesäpalloilijana kohti Superpesistä. Leiritys toteutetaan paikkakuntakohtaisesti joko kolmena viiden päivän jaksona tai neljänä neljän päivän jaksona.

Leiritysten sisällöt ovat yhteneväiset ja ne on rakennettu yhteistyössä Olympiakomitean ja pesäpallon lajivalmentajien kanssa. Urheilijat opiskelevat leirityksen aikana ohjatusti urheilijan oman koulun antaman ohjeistuksen mukaisesti. Opiskelun normaali suorittaminen on edellytys leirityksessä jatkamiselle. Lisätietoa sisällöistä löydät pesis.fi:n infosivulta.

– Hakulomakkeeseen merkitään hakutoiveet paikkakunnittain. Ensimmäistä hakutoivetta painotetaan valinnoissa. Tämän jälkeen vapaaksi jäävät paikat täytetään hakutoiveilla 2-4. Urheilijat, jotka jatkavat leirityksessä, ovat ensisijalla kahdeksannen ja yhdeksännen vuosiluokan ryhmiin. Vapautuvat paikat täytetään hakutoiveiden mukaisessa järjestyksessä, koulutusvastaava Juha ”Upi” Antikainen kertoo.

Yläkoululeiritys on suunnattu nimensä mukaisesti 7.-9. vuosiluokkien opiskelijoille. Ryhmät tehdään joko vuosiluokittain tai taitotasoittain. Lisäksi Vuokatissa järjestetään oma ryhmä lukkareille. Haku tapahtuu nettilomakkeella, johon liitetään lyhyet taitovideot:

  1. Heitto-kiinniottovideo (kolme maapallojen heitto-kiinniotto-yhdistelmää)
  2. Peruslyönti (kolme peräkkäistä peruslyöntiä)

Haku yläkoululeiritykseen on käynnissä 25.5.-15.8.2018. Valinnat julkaistaan 20.8.2018.

Aiheesta lisää

Yläkoululeirityksen infosivu

Hakulomake

Juha Antikainen
Pesäpalloliitto, koulutusvastaava
040 535 0337
WhatsApp
juha.antikainen(ät)varala.fi