Hyvinkään koululaisottelu tarjosi hurlumhei-pesäpalloa ja viihdettä yleisölle

24.5.2018

Hyvinkäällä pelattiin tänään Superpesistä keskellä päivää.

Hyvinkään koululaiset oli kutsuttu sankoin joukoin Pihkalan stadionille, kun Tahko sai vieraakseen Pesä Ysit Lappeenrannasta keskellä päivää pelattuun koululaisotteluun. Lämpimässä kelissä pallo sai kyytiä ja erityisesti kotijoukkueen Pauliina Harinen oli paikoittain pitelemätön. Peli tarjosikin 643 katsojalle viihdettä ja pelinjohtajille harmaita hiuksia, kun räpylän pitävyyttä koeteltiin.

Tasaisissa merkeissä edennyt avausjakso repesi ensimmäisen kerran kolmannen aloittavalla, kun vieraat iskivät kolmen juoksun karkumatkalle Annika Turtiaisen komean lyönnin  siivittämänä. Turtiainen löi vastustamattomasti taakse koppareiden väliin, josta pallo karkasi maisemaan.

Tahkon pelasti, kuten monesti aiemminkin, Pauliina Harinen. Yksittäisillä kotiutuksilla tilanne tasoittui 6-6:een. Kotiyleisön juhlat käynnisti kunnarin tyhjään kenttään kiertänyt Anni Heikkilä, joka iski ennalta sovittuun paikkaan ja puhkaisi kolmosrajan.

Tauon jälkeen molemmat terävöittivät ulkopeliään. Tahko otti kuskin paikan ja hallinnan, vaikka numerot pysyivät tasaisina. Ratkaisijoita alkoi löytyä laajalta rintamalta, mistä esimerkkiä näyttivät Jokivallin siskokset Ira ja Petra. Tahkon ensimmäinen kolmen pisteen voitto naisten Superpesiksessä liki 20 vuoteen kirjattiin numeroin 2-0 (7-6, 4-2).

– Hyvä, että otettiin kolme pistettä. Oltiin sitkeitä, eikä luovutettu missään vaiheessa. Tasapainoinen peli meiltä, saatiin tilannetta joka vuorossa. Hyvä esitys, kiitteli ykköspalkittu Pauliina Harinen.

Vieraiden pelinjohtaja Juho Kaikko ei peitellyt pettymystään, vaan oli jo ohjaamassa joukkuettaan ”pesiskouluun” perusasioiden äärelle.

– Eilen oltiin tosi huonoja Raumaa vastaan ja tänään oltiin tosi huonoja täällä. Räpylä ei pidä, ei alkuunkaan. Muistan jossain lehdistötilaisuudessa Haimin Iiron sanoneen, että pesiskouluun pitäisi mennä. Nyt taitaa olla meillä sama edessä. Kohti tulevan pallon kiinniottaminen ja suoritus on varmaan kaikkein tärkeintä.

Toisella puolella oli ymmärrettävästi tyystin erilainen ääni kellossa. Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki kiitteli omiensa ehjää ja tasapainoista esitystä.

– Oltiin läksyt tehty hyvin. Helpotti, että koko viikon saatiin valmistautua tähän. (Lukkari Noora) Patrikainen saatiin paremmin kiinni kuin harjoitusotteluissa. Olimme selkeyttäneet ja yksinkertaistaneet konseptia, jolla pelataan. Heikkilän Anni onnistui loistavasti kakkosena ja pystyi purkamaan ykköstilanteen.

– Lyöntiä ja painetta annettiin enemmän. Sitä kautta yritettiin paineistaa vastustajan kenttää ja sieltä ratkaisut sitten tulivatkin. Tähän asti on ehkä oltu liiankin aktiivisia tietyissä tilanteissa ja yritetty itse ratkaista niitä. Tämä on se tyyli, jolla meidän pitää peliä pelata, Yli-Saunamäki päätti.

Tahkon lukkarina pelasi tänään Lotta Vahvelainen, joka onnistui lautasen äärellä kiitettävästi.

Aiheesta lisää

Ottelun Fanikamera-tallenne (Ruutu+)