Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue aloitti räväkästi Ykköspesiksessä

20.5.2018

Ville-Veikko Korhonen nautiskeli todellisesta unelmaillastaan Tampereella lauantaina. Kuva: Sotkamon Jymy.

Miesten Ykköspesiksessä on takana sarjakauden toinen viikonloppu. Suurimmasta yllätyksestä on vastannut sarjanousija Sotkamon Jymy, joka haki viisi pistettä vaikeista vierasotteluista Ulvilasta ja Tampereelta.

Manse PP sai sunnuntaina huomata, että jaksovoiton varmistaa vasta saamalla vastustajan sarakkeeseen 12 paloa. Kotijoukkueen 6-0-johto suli avausjakson viimeisessä vuorossa, kun Sotkamo nousi rinnalle ja lopulta Ville Veittikosken lyönnillä ohi.

Todellisen unelmaillan pelasi kuitenkin vieraiden Ville-Veikko Korhonen. Tehot 2+7/3 yhteen sisävuoroon sekä koko ottelun saldo yhteensä 3+9/5 ja 13 kärkilyöntiä tekivät palkintoraadin tehtävän helpoksi. Ykköspalkitusta ei jäänyt epäselvyyttä.

– Lyönnit sattuivat napsumaan kohdilleen. Paikka oli siihen katsottu ennakkoon, nyt oli hyvä päivä, ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla onnistuminen tuli hyvään paikkaan, Ville-Veikko Korhonen kertoi Manse PP:n sivujen mukaan.

Miesten Ykköspesiksen ehdoton ykkössuosikki Kempeleen Kiri on vastannut odotuksiin ja esiintynyt kolmessa ensimmäisessä ottelussaan pistemenetyksittä. Pelinjohtajien arvioissa kärkipäähän nostetuista joukkueista Kempele kukisti Puijon Pesiksen Kuopiosta kotonaan ja Pöytyän Urheilijat vieraissa.

Kakkoseksi sijoitettu Siilinjärven Pesis avasi kautensa kahdella vierasottelulla hakien voitot sekä Ylivieskasta että supervuoron jälkeen Lievestuoreelta. Sen sijaan Tampereella Manse PP:n sunnuntainen esitys jätti useat kotikatsojat mietteliäiksi. Paniikkinappulaa ei tarvitse painaa, mutta runkosarjan voittokamppailua ajatellen pidemmät suvantovaiheet olisivat myrkkyä – varsinkin, kun Kempele on aloittanut juuri niin väkevästi kuin olettaa sopi.

Aiheesta lisää

Sotkamon Jymyn Jaguars nimensä veroinen Tampereella

Manse PP:n otteluraportti

Siilinjärven Pesis haki voiton Lievestuoreelta

Kempeleen Kirille täysi pistepotti

Miesten Ykköspesiksen sarjatilanne ja tilastot