SiiPen JunnuKunnari-hankkeelle seuratukea Veikkauksen tuotosta – 600 passia jaetaan 1.-2.luokkalaisille

16.5.2018

Siilinjärven Pesis (SiiPe) jakaa kaikille kunnan 1.-2.-luokkalaisille JunnuKunnari-passit, joihin kerätään tarroja osallistumalla pesäpallotoimintaan. Neljän tarran passit osallistuvat lopuksi arvontaan upeista palkinnoista. Hanke toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön SiiPelle myöntämällä seuratuella, jota jaetaan Veikkauksen tuotosta. Mukana yhteistyössä on vahvasti myös Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alue.

Seuran junioripäällikkö Niko Malvila ja miesten edustusjoukkueen valmentaja Tommi Luostarinen kiertävät toukokuun aikana kaikilla Siilinjärven alakouluilla pitämässä pesis-liikuntatunnin. Samassa yhteydessä oppilaille jaetaan passit kaulanauhoineen ja ensimmäiset tarrat. Kolme seuraavaa tarraa on mahdollisuus hankkia koulun pesäpalloaiheiselta liikuntatunnilta, SiiPen junioripesäpalloharjoituksista ja miesten Ykköspesiksen kotiotteluista.

– Tapaamme toukokuun koulukierroksilla noin 600 ykkös-kakkosluokkalaista, joille kaikille jaetaan JunnuKunnari-passit. Toivomme että yhteistyökumppaneidemme arvokkaat palkinnot innostavat perheitä ja lapsia lajin pariin ja liikkumaan. Lahjakorteilla on mahdollista hankkia hyviä liikuntavarusteita, SiiPen junioripäällikkö Niko Malvila vinkkaa.

Pesäpalloliiton tukemana hanke on levinnyt naapurikuntiin. JunnuKunnari-passeja on tänä kesänä jaossa kuopiolaisen Puijon Pesiksen toimesta Kuopiossa, Maaningan Mahdin koulukierroksilla sekä Lapinlahdella (NeNu-Pesis).

– Hankkeen pidemmän tähtäimen suunnitelmaan kuului konseptin levittäminen lähialueelle ja mahdollisesti koko Suomeen. Nyt hankkeen ensimmäisen kuukauden aikana konseptia toteutetaan neljän eri seuran toimesta. Katsotaan, missä ollaan, kun hankkeen toinen vuosi starttaa, iloitsee SiiPen toiminnanjohtaja Marko Heikkinen.

Siilinjärven Pesiksen 7-12-vuotiaille suunnatut Junnupesis-harjoitukset alkavat 4.6. kolmella eri kentällä. Ilmoittautuminen on avattu osoitteessa www.siipe.com/junnupesis.

Aiheesta lisää

Siilinjärven Pesis jakaa 600 JunnuKunnari-passia

Veikkauksen tuotosta jaettiin neljä miljoonaa euroa seuratukea