Alueleiri onnistui hienosti – ”Helsinki on taas vähän enemmän pesiskaupunki”

23.4.2018

Kouvolan Pallonlyöjät voitti kaikki ottelunsa C-poikien sarjassa. Kuva: Eteläinen alue.

Helsingissä järjestettiin pesäpalloleiri 16 vuoden tauon jälkeen, kun Eteläisen alueen alueleiri toi pääkaupunkiin yhteensä 25 joukkuetta. Järjestelyistä vastasivat Roihu Helsingistä ja Pesäpalloliiton eteläinen alue.

Otteluita pelattiin Herttoniemen, Meilahden, Myllypuron, Pitäjänmäen ja Roihuvuoren kentillä, joiden laidoille kertyi uteliaita silmäpareja seuraamaan otteluita hetkeksi tai pidemmäksi toviksi.

– Joukkueille kiitos osallistumisesta ja hyvästä pelifiiliksen ylläpidosta. Helsinki on tänään vähän enemmän taas pesiskaupunki kuin mitä oli perjantaina, iloitsi leirin johtaja Minna Koivisto.

Suuremmassa kaupungissa järjestelyt ja logistiikka tulee suunnitella huolellisesti etukäteen. Helsingin alueleirillä onnistuttiin, vaikka leiri jouduttiin tiivistämään kaksipäiväiseksi.

– Kahdessa päivässä pelattava alueleiri tiedettiin jo ennakkoon haastavaksi, mutta mahdolliseksi toteuttaa. Saimme paketin vietyä läpi uskomattomaan venyneen leiriorganisaation ja talkoolaisten ansiosta, Koivisto kiittelee.

Helsingissä juhlittiin leirimestaruuttakin, kun Roihun B-tytöt kukistivat loppuottelussa Hämeenkyrön Räpsän 2-0 (2-0, 7-1). C-tyttöjen ykköseksi pelasi Mailajuniorit Kankaanpäästä. Kouvolan Pallonlyöjien nuori joukkue näytti puolestaan kykynsä C-poikien sarjassa ja nousi mestariksi useiden D-ikäisten ratkaisupelaajien voimin. Saviseudun joukkueet saivat kotiinviemisiksi kolme mitalia, kun Pöytyän Urheilijat nappasi C-tyttöjen ja -poikien hopeaa sekä Loimaan Palloilijat B-tyttöjen pronssia.

Pääkaupunkiseudulla pelataan seuraava suurempi pesäpalloleiri ensi vuonna. Valtakunnallinen Tenavaleiri tuo E-juniorit ympäri Suomen Espooseen 2019.

Aiheesta lisää

Kaikki alueleirin ottelutulokset

Eteläisen alueen nettisivut

Alueleiriä järjestämässä Roihu Helsingistä