Selkävamma pitää Susanna Alavan poissa pelikentiltä koko kauden

9.3.2018

Susanna Alavan kausi päättyi ennen kuin se ehti alkaa. Kuva: Jari Muinonen/Studio Muilu.

Urheilu on joskus raadollista. Kun kaikki palaset ovat loksahtamassa kohdalleen, yksi niistä muuttaa asentoaan.

Näin kävi Pesä Ysien kopparille Susanna Alavalle, jonka piti pelata ulkokentän viimeisenä lukkona Lappeenrannassa alkavalla kaudella.

– Edellytykset olivat pelata parasta pesistä ikinä, Alava toteaa alakuloisella äänellä.

Toisin kävi. Alkutalvesta ilmenneen selkävamman piti olla ohi maaliskuulla, mutta uusin ennuste pitää Alavan poissa pelikentiltä koko kauden.

– Tokihan tämä aika vietävästi harmittaa, mutta ei voi tälle mitään. Koitan olla mahdollisimman paljon joukkueen mukana ja auttaa samalla seuraa ylijäävällä ajalla. Uusia kausia on toivottavasti vielä paljon edessä, kun sopimustakin on seuran kanssa jäljellä useampi vuosi.

– Iso menetys tietysti joukkueelle, mutta olemme hänen takana koko ajan. Susanna tulee valmiimpana sitten kaudelle 2019, lisää pelinjohtaja Juho Kaikko.

Oona Liimatainen lainasopimuksella Lappajärvelle

Lainasopimus on yleisesti kaikkien osapuolten kannalta erinomainen ratkaisu, kun joukkueiden erilaiset tilanteet osuvat yksiin. Jos pelaajan rooli jäisi omassa seurassa pienemmäksi, muualla sitä saattaisi olla tarjolla isommin.

Oona Liimataisen, 20, uran seuraava etappi on Lappajärvellä. Porilaisen Pesäkarhujen kasvatti siirtyy kauden 2018 kattavalla lainasopimuksella Lappajärven Veikkoihin.

– Uskon, että tuleva kesä tulee kehittämään minua paljon pelaajana päästessäni pelaamaan isompaan rooliin. Olen pelannut koko ikäni Porissa, joten on hauska myös päästä vähän eri maisemiin ja näkemään, miten toisessa seurassa toimitaan, Liimatainen sanoo.

Aiheesta lisää

Pesä Ysien Susanna Alavan kausi ohi

Oona Liimatainen Pesäkarhuista lainalle Lappajärvelle