Jere Dahlström iski myrskyvaroituksen IPV-debyytissään

29.1.2018

Superpesiksessä yksi kausi Kankaanpäässä ja 16 seuraavaa Etelä-Pohjanmaalla. Nyt Vaasan Mailan kasvatti Jere Dahlström odottaa mielenkiintoista vuotta Imatralla. Kuva: Lauri Heino.

Yksi syksyn kohusiirroista oli kokeneen lyöjäjokerin Jere Dahlströmin matka Koskenkorvalta poikki Suomen Imatran Pallo-Veikkojen riveihin.

Mikäli ensimmäisestä harjoitusottelusta voi vetää johtopäätöksiä, lyöntivire ei ole matkalla kadonnut mihinkään. Sarjanousijan Haminan Palloilijoiden ulkokenttä oli tiukilla, kun Dahlström pommitti neljä yksittäin lyötyä juoksua.

– Jere näytti kyllä, miksi hän on hieno lyöjä. Kun saadaan vaan tilannetta päälle, niin kyllä hän lyö miehiä tasaisen varmasti kotiin, pelinjohtaja Petri Tuuva ihasteli.

Dahlström on kautta aikain lyöjätilastossa toisena hulppein tehoin 44+1120=1164. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Sami Joukainen, jolla on 72 lyötyä enemmän kuin Dahlströmillä.

Imatra voitti halliavauksensa puhtaasti 2-0 (1-0, 6-1). Tuuvan mieltä lämmitti Dahlströmin onnistumisten lisäksi toimiva ulkopeli, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan kokonaisuutta.

– Päällimmäisenä pelistä jäi mieleen ulkopeli. Se oli hyvää koko ajan. Kolmannessa vuorossa toisella jaksolla taisi tulla ensimmäinen ulkopelivirhe. Ei saatu siinä palloa kiinni.

Miesten Halli-SM-turnaus käynnistyy Joensuu Areenassa sunnuntaina, kun Pohjois-Karjalan paikallisessa iskevät yhteen Joensuun Maila ja Kiteen Pallo -90 kello 17 alkaen. Samassa lohkossa Imatra kohtaa kotihallissaan Aviasport Areenalla Joensuun lauantaina 17.2. ja Kiteen sunnuntaina 18.2. Vain alkulohkojen voittajat etenevät lopputurnaukseen, joka pelataan Imatralla 17.-18.3.

Imatran Pallo-Veikot jatkaa harjoitusotteluitaan tulevana viikonloppuna. Lauantaina vastaan asettuu Aviasport Areenalla Kouvolan Pallonlyöjät kello 16 ja sunnuntaina Ykköspesiksen Siilinjärven Pesis kello 16. Otteluihin on vapaa pääsy.

Harjoitusotteluiden tuloksia

Alajärven Ankkurit-Seinäjoen JymyJussit 1-2 (2-4, 6-4, 0-1)
Imatran Pallo-Veikot-Haminan Palloilijat 2-0 (1-0, 6-1)
Sotkamon Jymy-Kankaanpään Maila 2-0 (5-2, 8-2) Pelattiin Jyväskylässä

Aiheesta lisää

Miesten Halli-SM-turnauksen otteluohjelma 2018

Jere Dahlströmin mietteitä Imatran Pallo-Veikkojen sivuilla

Sotkamon Jymyllä voitokas halliavaus