Maailmancup: Sveitsi taisteli, Australia Suomen pariksi loppuotteluihin

9.7.2015

Pesäpallon Maailmancupissa vallitsee aito ja yhteisöllinen tunnelma. Yhteiskuvassa hymyilevät Suomen ja Sveitsin joukkueet. Kuva: Martti Holma.

Pesäpallon kahdeksannen Maailmancup-turnauksen alkusarjat on saatu päätökseen Sveitsin Luzernissa. Isäntämaa taisteli hienosti, mutta lopulta Australia selvitti tiensä Suomen pariksi lauantain loppuotteluihin sekä seka- että miesten sarjassa.

Sekasarjassa Sveitsi näytti sisukkuutensa upeasti Suomea vastaan toisella jaksolla. Xavier Langlois iski hienon lyönnin takaa läpi kahden tavallisen ja nurmikentällä harvinaisen kunnarin arvoisesti. Kun lisäksi Roman Mumenthaler ja Henna Määttä onnistuivat lyöntipaikalla, Sveitsi siirtyi kolmannen aloittavalla 6-5-johtoon. Suomen pelastajiksi nousivat kuitenkin Jaana Marjamäki ja Hannes Pöllänen.

Päivän odotetuimmassa ottelussa kohtasivat Australian ja Sveitsin miehet, panoksena loppuottelupaikka. Australia  näytti kuitenkin Maailmancup-kokemuksensa heti alussa. Luke Niemi johdatti lyöntirulettia, Tate Heiskanen kiersi kenttää, Daniel Nyrhinen onnistui lautasen äärellä ja Blair Heiskanen esitti kauttaaltaan vahvoja suorituksia. Loppunumerot 0-2 (0-6,1-6) eivät jätä selittelyille sijaa.

Pesäpallon Maailmancup: sekasarja
Luzern, Sveitsi
Torstai 9.7.2015


Sveitsi-Suomi 0-2 (2-8,6-7)
Saksa-Australia 1-2 (4-3,0-3,2-3k)

Pesäpallon Maailmancup: miesten sarja
Luzern, Sveitsi
Torstai 9.7.2015


Sveitsi-Australia 0-2 (0-6,1-6)
Suomi-Saksa 1-0 (3-1,1-1)

Aiheesta lisää

Maailmancup-turnauksen omat sivut