Pitkään pesäpalloillut Matti Heikkinen teki vuoden läpimurron

12.1.2010

Matti Heikkinen on aina liikkunut monipuolisesti ja noussut nyt hiihdossa maailman huipulle. Kuva: mattiheikkinen.fi.

Kajaanilaislähtöinen, Liberecin MM-kisoissa 15 kilometrin perinteisellä pronssia hiihtänyt Matti Heikkinen on palkittu vuoden läpimurrosta Suomen Urheilugaalassa.

Heikkisen menestys palautti suomalaisen mieshiihdon arvokisojen mitalikantaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

 

– Kestävyysurheilussa kestää aikansa päästä huipulle, joten haluan kiittää niitä tahoja, jotka ovat osaltaan vieneet uraani eteenpäin. Läpimurto on nyt tehty, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, iloinen palkittu totesi haltioituneen yleisön edessä.

 

Urheilullinen Heikkinen aloitti uransa pesäpallon parissa kuuden vanhana Kajaanin Pallokerhon pesiskoulussa ja seurasi aktiivisesti Sotkamon Jymyn edesottamuksia. Hiihto tuli mukaan kolme vuotta myöhemmin. Pesäpallo jäi 14-vuotiaana, kun lajivalinta oli tehtävä.

 

– Yksilölaji sopi luonteelleni ja ominaisuuksilleni paremmin, mutta toki kysymys oli myös ajankäytöstä. Piti valita, Heikkinen kommentoi Kalevan haastattelussa marraskuussa.

 

Valinta osui kohdalleen. Heikkinen nimettiin Vancouverin olympialaisten kisakoneeseen jo viime vuoden toukokuussa. Läpimurto on tehty, seuraavaksi odotetaan terävimmän huipun valloittamista.

 

Aiheesta lisää

 

Pesisnetti 21.2.2009: "KPK:n pesiskoulun kasvatti hiihti MM-pronssia"

 

Mattiheikkinen.fi