Ristit palaavat pesäpallon Pitkävetoon

5.5.2009

Ensi viikolla käynnistyvä Superpesiskausi tuo iloisia uutisia vedonlyönnin ystäville. Veikkauksen Pitkävedon pesäpallokohteissa on tänä kesänä mahdollisuus pelata tasapelejä, kun ristit tulevat jälleen käyttöön. – Asiakkaamme ovat toivoneet ristien mukaan ottamista ja haluamme palvella heitä entistä paremmin. Uudistuksen myötä odotamme pesäpallokohteiden suosion kasvavan edelleen, Veikkauksen tuotepäällikkö Juha-Matti Mäkilä kertoo.

Pesäpallo on kattavasti mukana Veikkauksen vedonlyönnissä, sillä tulevalla pesiskaudella kaikki miesten Superpesiksen ottelut ovat sekä Pitkävedon että Tulosvedon kohteina. Naisten Superpesis ja miesten Ykköspesis ovat kohteina ainakin ratkaisupeliensä osalta. Lisäksi kansallispeli on viikoittain myös Monivedon kohteena ja erilaisia Voittajavetoja on myös luvassa kesän mittaan. Kiinteäkertoiminen Voittajaveto miesten Superpesiksen voittajajoukkueesta käynnistyy viikolla 20.

 

Pesäpallokohteet eivät ole pelattavissa single-kohteina.

 

Pesäpallo on kolmanneksi suosituin laji vedonlyönnissä

 

Veikkauksen vedonlyönnissä pesäpallo komeilee kolmannella sijalla. Mahtilajit jalkapallo ja jääkiekko ovat selkeästi kärjessä, mutta pesäpallo on kolmantena jättäen taakseen muun muassa salibandyn, koripallon ja lentopallon. Pesäpallon myynti on kasvanut vuosi vuodelta ja viime kesänä pesäpallokohteista lyötiin vetoja kaikkiaan noin 7,8 miljoonalla eurolla.

 

– Ristien palauttaminen Pitkävetoon nostaa automaattisesti kertoimia, joten uskomme, että pesäpallokohteiden myynnin kasvu jatkuu, Mäkilä sanoo.

 

Veikkaukselle pesäpallon menestyksellä on merkitystä paitsi yhtiön liiketoiminnan kannalta myös siksi, että yhtiön tuotolla tuetaan liikuntaa ja urheilukulttuuria Suomessa. Veikkausvoittovaroista ohjataan vuosittain yli 100 miljoonaa euroa liikunnalle, mikä on peräti 99 prosenttia opetusministeriön jakamista liikunnan määrärahoista. Pesäpalloilua tuetaan mm. lajiliiton ja liikuntapaikkarakentamisen kautta. Tänä vuonna Suomen Pesäpalloliitto on saanut veikkausvoittovaroja toimintaansa 520 000 euroa.

Aiheesta lisää

Veikkauksen kotisivut