Viisinkertainen mestari Kaisa Salmela siirtyy Poriin

13.10.2011

Kaisa Salmela on pelannut edelliset kuusi kautta Kirittärien riveissä Jyväskylässä. Kuva: Jorkki.
Kaisa Kärkkäinen pelasi uransa kaksi ensimmäistä Superpesis-kautta kasvattajaseurassaan Pattijoella. Tuleva kausi on jo yhdeksäs Porissa. Kuva: Jorkki.
Carita Toiviainen on pelannut Kärkkäisen tapaan Pesäkarhuissa kahdeksan Superpesis-kautta, joista vain yksi on päättynyt mitalittomana. Toiviainen on Pesäkarhujen oma kasvatti. Kuva: Jorkki.

Viisi kertaa vuoden naislukkariksi valittu Kaisa Salmela siirtyy Pesäkarhujen superpesisjoukkueen riveihin Poriin. Kirittärissä Jyväskylässä viimeiset vuodet pelannut Simon Kirin kasvatti on voittanut urallaan viisi SM-kultaa ja kaksi SM-hopeaa.

28-vuotias Salmela on pelannut naisten Itä-Länsi-ottelussa kymmenen kertaa.

 

– Aloitimme neuvottelut  siirtymisestäni  Poriin  Kaijansinkon  Peten kanssa hänen viimeisellä työviikollaan Pesäkarhuissa syyskuun lopussa. Aika nopeasti  päätökseni lopulta kypsyi ja todella motivoituneena lähden uusiin haasteisiin. Pesäkarhuihin on tulossa erittäin hyvä joukkue ensi kaudeksi. Pyrin omalla kokemuksellani tuomaan joukkueeseen sitä mestaruuteen tarvittavaa tietoa ja taitoa, mitä olen saanut kokea pelivuosieni aikana. Lisäksi tulen antamaan oman panokseni myös koko seuran lukkarivalmennukseen, Kaisa Salmela toteaa innostuneena.

 

Pesäkarhujen monivuotiset avainpelaajat Kaisa Kärkkäinen ja Carita Toiviainen jatkavat seurassa myös kaudella 2012. Molemmille pelaajille tuleva kausi on jo yhdeksäs Pesäkarhujen naisten superpesisjoukkueessa. Kärkkäinen valittiin kaudella 2010 vuoden naispesäpalloilijaksi ja päättyneellä  kaudella hän voitti kärkilyöntitilaston. Kärkkäinen kuuluu pelaamisensa ohella myös omalta osaltaan Pesäkarhujen naisten superpesisjoukkueen valmennustiimiin.

Kärkkäinen ja Carita Toiviainen ovat voittaneet kolmesti  SM-hopeaa ja neljästi SM-pronssia. Kärkkäinen on pelannut viisi naisten Itä-Länsi-ottelua, Toiviainen neljä. Kaksi viimeistä kautta Pesäkarhujen kapteenina toiminut Toiviainen voitti kaudella 2007 naisten etenijäkuningattaruuden.

 

Kaisa Salmelan ja Kaisa Kärkkäisen sopimukset  ovat  yksivuotisia,  Carita Toiviaisen sopimus on  kestoltaan muotoa 1+1.