Ennätysyleisö seurasi Puijon pesäpallokentän avausottelua

5.7.2001

Kuopioon Puijon juurella valmistunut uusi hiekkatekonurmikenttä osoitti tarpeellisuutensa heti kentän avausottelussa keskiviikkona. Puijon Pesiksen ja Juvan Pallon ykkössarjan ottelua seurasi 1142 katsojaa, mikä on kuopiolaisen pesäpalloilun uusi ja komea yleisöennätys.

Aurinkoinen ja lämmin sää tarjosi avausottelulle erinomaiset olosuhteet. Yleisöä houkutti paikalle myös Antero Mertaranta, joka toimi ottelun selostajana.

Ottelun voitti ykkössarjaa johtava Puijon Pesis puhtaasti jaksoin 2-0. (2-1, 12-2). Ottelun sankareiksi nousivat Puijon lukkari Jukka-Pekka Leskinen huikean ulkopelinsä ansiosta ja lyöjäjokeri Sami Joukainen, joka moukaroi tulisilla lyönneillään kuusi juoksua.

Uusi pesäpallokenttä on ollut kuopiolaisen pesäpalloväen unelma vuosia. Kentän valmistumista nopeutti Siilinjärven Pesiksen ja Kelta-Mustien miespesäpalloilun yhdistäminen uuteen seuraan eli Puijon Pesikseen puolitoista vuotta sitten.

Avausottelun aluksi Puijon Pesiksen puheenjohtaja Veijo Miettinen ja Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen kukittivat Rauno Airaksen, joka Kuopion kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa ratkaisevalla tavalla vaikutti kenttähankkeen etenemiseen.

Uusi kenttä ei suinkaan vielä ole valmis. Katsomot ovat toistaiseksi tilapäiset. Istumaan kentälle mahtuu hieman yli 1000 katsojaa. Kiinteät katsomorakenteet kentälle saadaan myöhemmin. Niiden rakentaminen on kiinni kaupungin taloudesta.

Puijon Pesikselle uusi kenttä merkitsee "evakkotaipaleen" päättymistä. Kotiottelut seura on tähän saakka pelannut Siilinjärven Mantulla ja viime kesänä myös Kuopion Linnanlahden hiekkakentällä.

Avausottelun yleisömäärä todisti, että pesäpallolle on sijaa myös vahvassa jalkapallokaupungissa. Yleisöä saapui runsaasti myös Kuopion ympäristökunnista.

Puijon Pesis pyrkiikin visionsa mukaisesti kasvamaan maakunnalliseksi huippuseuraksi, joka tekee kiinteää yhteistyötä Pohjois-Savon muiden pesäpalloseurojen kanssa. Ensimmäisiä askelia on jo otettu. Puijon A-nuorten superpesisjoukkueessa pelaa poikia myös mm. Leppävirralta ja Suonenjoelta.